Aвтор блога ragu.li − Татьянa Микитенко в гостях у tochka.net

1 13

Татьяна Микитенко − пионер национального освободительного движения против агрессивной безвкусицы украинского бомонда и не только. Автор блога ragu.li, журналист и просто активист расскажет о главных делах своей жизни и попытается объяснить:

  • по какой причине столько времени и внимания уделяет людям, чей талант проявляется в основном в безобразном самовыражении;
  • зачем об этом писать и почему юмор спасет человечество.

Ответы 60

Виктория:
27
Зачем Вы раскрыли свою личность?
татьяна микитенко:
Вітаю всіх! Нарешті у нас є можливість поспілкуватись, повідповідати вживу на ваші запитання, ви можете мене побачити, зрозуміти, що я не такий страшний монстр, а взагалі - просто білявка. У мене було кілька мотивацій. Перша - я ніколи себе особливо не приховувала, я давала інтерв'ю, розкривала свою особистість уже через місяць-два після того, як я створила блог. Але час від часу, незважаючи на це мене запитують "А покажи, як ти виглядаєш". І час від часу я даю якісь інтерв'ю, розмовляю - я особливо не ховаюсь, але не бачу сенсу бути надто публічною. І от мені запропонували поспілкуватись з вами через онлайн-конференцію - і я подумала "Чому ні?", хоча насправді дуже хвилююсь.

Понравился ответ? Поделись:

Антонина:
21
Ваши подписи к фото - шедевр! Расскажите, как проходит сбор информации для очередного поста? Вы действительно все сама подбираете или вам помогают друзья? Есть среди них публичные личности?
татьяна микитенко:
Я читаю Фейсбук, читаю інтернет, слідкую за новинами, за сайтами, які пишуть про світське життя. Також мені підкидають інформацію читачі, але дуже рідко заходжу в меседжі, у мене дуже часто до цього не доходять руки і потім через місяць я можу комусь написати "Ой, дякую, я тільки побачила Ваш лист! Пишіть ще!" Всі знають, що я це люблю, тому час від часу мені підкидають ідеї. Власне, я все це акумулюю, збираю по папочкам, а потім, якщо у мене є час та натхнення, або збираю підбірку матеріалів, і пишу про це. З приводу публічних особистостей - ну, не такі вже публічні, щоб ви знали їх дуже добре.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
20
Знаете ли Вы случаи, когда герои Ваших репортажей, ознакомившись с комментариями в Вашем блоге, всерьёз задумывались бы о своём облике или даже менялись бы в лучшую сторону? Спасибо за Вашу работу.
татьяна микитенко:
Дякую, мені приємно! Ви знаєте, я думаю, що, по-перше, хтось міг це не озвучити, але щось змінити. Були випадки, коли до мене підходили люди і казали: "Я викинула ту сукню, більше ніколи її не вдягну". Або були випадки, коли деякі з жінок, про яких я писала, почали одягатись більш пристойно та менш оголено. Я не знаю, чи це результат мого блогу, чи це виплив якогось суспільного резонансу, але, я знаю, що є люди, які мені навіть дякують за те, що вони побачили, як це виглядає збоку і вирішили більше так не вдягатись.

Понравился ответ? Поделись:

Олег:
20
Чи були випадки, коли "герої" рагулівських репортажів не ображались, а навпаки з гумором ставились до ваших публікацій, можливо лайкали, чи говорили/писали вам про те, що "вийшло дотепно"? Якщо так - назвіть імена :)
татьяна микитенко:
Мені треба було підготуватись до цього питання, тому що були якісь моменти, коли персонажі щось коментували. Але ви знаєте, що найкращий захист від будь-якої критики - це самоіронія. Мені здається, що така політика найбільш продуктивна - коли тебе обіс...али, а ти кажеш: "Ну, я такий і є". І що? І все, у мене немає ніякої зброї проти вас. Можу назвати Монро - вона постійно пише якісь згадки на Фейсбук, тому мені на згадку спадає її ім'я.

Понравился ответ? Поделись:

Людмила:
19
Чи є ті,про кого б Ви ніколи не написали,якими б рагулями вони не виглядали?
татьяна микитенко:
Є певні персонажі, про яких я не пишу. Перший фактор - це діти. Майже ніколи не пишу про дітей за певними винятками, тому що інколи це треба показати для того, щоб якось зупинити батьків. Не пишу про людей дуже старшого віку, тому що, мені здається, що тут треба бути більш поблажливішими. І інколи можу не написати про людину, яку я знаю, тому що мою мотивацію можуть трактувати як помсту або викид негативної енергії. Я уникаю такого гострого кута і не думаю, що щось дуже глобально від цього змінюється.

Понравился ответ? Поделись:

Богдан:
14
Скоріш за все, це питання залишиться без відповіді. Але, тим не менш, це дійсно цікаво. У вас був секс із жінкою?
татьяна микитенко:
Я можу сказати: у мене були експерименти, але сексу, як такого, не було. Це було в період юності, ми тоді визначаємось зі своєю сексуальністю і намагаємось якось зрозуміти, чого нам хочеться і чого ні. Але насправді можу сказати, що жінки мене в цьому плані ніколи не приваблювали, це були просто якісь експерименти, дурості і т.д. У мене є подружка, яка останні десять років запитує у мене: "Коли ми з тобою поцілуємося?", я відповідаю: "Ніколи. У мене взагалі немає до тебе ніяких почуттів". Тому жінки, на жаль, вибачте, але я віддаю перевагу чоловікам.

Понравился ответ? Поделись:

мімоза:
14
Де і ким ви працюєте? ( Рагу.лі - не рахується)
татьяна микитенко:
Я працюю багато де, насправді. Рагу.лі дав новий виток моїй кар'єрі - я вирішила піти в журналістику, я працюю журналістом. Найцікавіше, що я прийшла з заготівкою, тому що дві години тому мені в Національній Раді з питань телебачення і радіомовлення видали грамоту за значний особистий внесок в розвиток інформаційного простору. Так що, якщо коротко, то я розвиваю інформаційний простір в усіх платформах, де я можу це зробити. Я роблю це на своїх медійних майданчиках - Рагу.лі, у мене є проект Читанка, я працюю на Національному радіо, для деяких ресурсів пишу тексти, я працюю на ТБ. Це все експерименти, мені просто хочеться, щоб в Україні було набагато більше якісного контенту і іноді у мене виходить його робити.

Понравился ответ? Поделись:

Ірина:
13
Хто ваші улюблені "героїні світських хронік"?
татьяна микитенко:
Раніше я б могла зразу назвати купу імен, звичайно, "улюблених" в лапках. За іншими я якось не слідкувала, якщо щось викликає подразнення, то це і нецікаво. Зараз у мене немає улюблених персонажів, тому що я більше пишу про явища. Ну, Камалія - май намбер ван .

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
12
Це радше не питання а комплімент=) Ви для мене просто кумир у сфері іронії та сарказму. Ваші влучні коментарі надають барв навіть тій темній безнадії, що зображена на світлинах з різноманітних "елітних заходах"
татьяна микитенко:
Мені здається, що гумор гартує світ, і іронія, і самоіронія в тому числі. Я до себе ставлюся не менш іронічно, ніж до персонажів, про яких я пишу. Дякую! І дякую за лайки - мені дуже приємно, що не один Андрій так думає!

Понравился ответ? Поделись:

Назар:
9
Чи поступали Вам погрози від "героїв" Ваших публікацій?
татьяна микитенко:
Ні, погроз не було. Іноді були такі злі коментарі. Я знаю, що час від час обговорюють мої знімки. І думаю, це відео також будуть обговорювати. Але погроз, як таких не було. Найчастіше це не такий великий подразник - краще змінити щось в своїй зовнішності, ніж робити комусь іншому погане. Викинути сукню - це легше.

Понравился ответ? Поделись:

Вікторія:
8
Хочу вам щиро подякувати! Те, що ви робите, насправді важко переоцінити. Я дуже тішуся з вашого інтелекту і почуття гумору. Ваші коментарі до фото рагулів додають самого смаку. Успіхів вам в подальшій роботі! ДЯКУЮ.
татьяна микитенко:
Дуже дякую! Дуже приємно!

Понравился ответ? Поделись:

Ігор:
8
Як вам здається, український бомонд прогресує в плані смаку чи навпаки? Вплив Рагулів помітний?
татьяна микитенко:
Хотілося б, звичайно, вірити, що це вплив Рагулів. Рагу.лі існують сім з половиною років, мені здається, що за сім з половиною років ситуація дійсно дуже сильно змінилась. По-перше, ми зараз живемо в інший час, люди вже не хизуються своїми статками. У нас зараз війна і світське життя не настільки активне. Також все-таки пішов якийсь відтік капіталу, від тих, хто повтікали з України - а це якраз були головні спонсори рагульства. І я все ж таки маю надію, що Рагу.лі вносять якусь свою часточку в розвиток критичного мислення у суспільства країни і сприйняття нашого бомонду не лише як чогось високого і недосяжного, а і того, що можна і треба критикувати.

Понравился ответ? Поделись:

стилист:
7
Уважаемая Татьяна. Я 9 лет работаю визуальным менеджером/стилистом. 3 года практики в Партже и Италии, работал с Армани, Живанши и прочее. В Киеве работал в Санаханте, группе Хелен Марлен, Айконе. Интересует, как Вы, человек без соответствующего образования, судите людей "по одежке"? Ведь то, что Вы часто высмеиваете - высокая мода. Не спорю, многое, что Вы демонстрируете - нелепо, но есть случаи, когда на отличные, свежие и действительно правильные луки, Вы вешаете необоснованный, непрофессиональный комментарий. Может у Вас не так много опыта для подобного рода деятельности? Или это просто "юмор"? Спасибо
татьяна микитенко:
Це просто гумор, по-перше. По-друге, я не знаю, наскільки часто мене читає цей стиліст, але я вважаю, що високої моди дуже-дуже мало на Рагулях. Я не знаю, де там знайшли багато високої моди, я не часто висміюю високу моду - я взагалі пишу не про моду, я пишу про жлобів. Це все одно, що сказати: "Ой, ви написали про відкриття ресторану, а ви вмієте готувати качку по-пекінські" - ні, я не вмію готувати качку по-пекінські, але я бачу, де є здоровий глузд, а де його немає, і керуюсь своїм почуттям. Звичайно, можна не погоджуватись з моєю точкою зору. Я, чесно, не вважаю, що я завжди права. Іноді мені здається, що у мене просто період - мені хочеться погнати і я гоню, я себе не зупиняю. Але я пишу не про моду і точно не про високу моду. Мені б хотілось, щоб мене тикнули обличчям в те, що я часто пишу про високу моду, тому що високої моди часто у мене точно немає, хоча інколи трапляється.

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
7
Вам угрожали герои репортажей? предлагали заплатить деньги, чтобы убрать материал с сайта?
татьяна микитенко:
Такого не було. Просили прибрати деякі матеріали. Можу сказати, що до 5 таких матеріалів було і я їх прибирала не через гроші. Один раз це було зроблено через тиждень після того, як всі обговорили, це було ще в 2013 році. І я просто прибрала - ну, всі обговорили, ок, ладно, якщо у людини істерика, хай їй буде простіше. І ще декілька причин було, але вони не були пов'язані з матеріальною нагородою.

Понравился ответ? Поделись:

Павло:
6
Чи задоволені ви своєю зовнішністю?
татьяна микитенко:
Ви знаєте хоч одну жінку, яка задоволена своєю зовнішністю? Навіть, якщо вона важить стільки кілограмів, скільки вона хоче важити, - ці кілограми абсолютно не так розмішені по її тілу. Насправді, часом я дуже задоволена своєю зовнішністю, часом взагалі незадоволена, часом - щось середнє. Я вчусь приймати себе, в мене є з цим проблеми, я знаю ці проблеми. Переважно я задоволена, тому що зараз я ходжу на спорт (хоч і не так часто, як ходила влітку), я більше розумію, як я хочу виглядати і я відповідно виглядаю.

Понравился ответ? Поделись:

Унікорн:
4
як вам вдається на постійній основі так гнать і не скативатись? я панімаю, шо бомонд і гламур стрімкий у продукуванні різнокаліберного калу, проте все ж таки, хав ду ю ду іт? дякую Вам за рагулів, це прекрасно я щітаю.
татьяна микитенко:
Я не зрозуміла "не скачуватись" з чого? Але, так - гоню. Тому що потреба гнати - вона допомагає справлятись з сірістю буднів, тобі відразу стає простіше. Можна сказати, що, звичайно, у мене є періоди активності та спаду. Уявіть собі, сім з половиною років ви щось пишете - ви не можете писати це рівно та однаково. Іноді мені здається, що я скачуюсь, потім здається, що я знову відновлюю цю хвилю та ловлю її. В принципі, мені подобається гнати - я люблю сміятись, я вмію жартувати над собою, просто я не той формат, про який треба писати на Рагулях. Але в своєму Фейсбуці я над собою жартую дуже часто. Це робить життя простішим.

Понравился ответ? Поделись:

Жанна:
4
Ваш проект - это просто глоток свежего воздуха в информационном мусоре сегодня. Спасибо, вы держите планку и ваши подписи все такие же смешные годы спустя. Мой вопрос: приносит ли этот проект вам доходы? Сколько человек задействовано в нем?
татьяна микитенко:
Цей проект приносить мені невеличкий дохід. І я можу сказати, що, власне, я сама роблю Рагу.лі. За винятком того, що іноді мені інші люди пишуть деякі пости. Плюс у мене є партнер, з яким ми ділимо Рагу.лі як нашу власність, але, фактично пишу туди тільки я.

Понравился ответ? Поделись:

Андрей:
4
Любимый спиртной напиток?
татьяна микитенко:
У мене напої асоціюються з людьми. З кимось приємно піти випити віскі , з кимось - дуже приємно провести час за келихом вина. Але, якщо виділяти якийсь напій, то я дуже люблю Маргариту, причому в ресторані Tequila House, про який я дізналась 12-13 років тому, - там дуже смачна Маргарита. Я завжди знаю, що якщо у мене поганий настрій, то я туди піду, вип'ю Маргариту і настрій у мене буде чудовий. Хоча роблю я це досить рідко. Але напій прикольний і дуже підвищує настрій.

Понравился ответ? Поделись:

Тарас:
3
А мені подобається :) Продовжуйте! ))
татьяна микитенко:
Дякую!

Понравился ответ? Поделись:

Ольга:
3
Хто з нашого бомонду ніколи не потрапить до Вашої рубрики? Іншими словами, хто з Вашоі точки зору все ж не несмак?)
татьяна микитенко:
Це дуже важке питання, скажу чесно. Насправді, я планую зробити підбірку людей, які мені подобаються. Я колись робила її на самому початку, думаю, що прийшов час зробити ще раз. Над цим треба думати, на жаль, назвати просто з голови я не зможу, у мене погана пам'ять на імена, маразм, старість і все таке.

Понравился ответ? Поделись:

Євген:
3
Як ви вважаєте, чи є надія перемоги над рагульством чи хоча б зменшення явища до прийнятних масштабів?
татьяна микитенко:
Надія завжди є. Я працю над тим, щоб зменшувати це явище - я, власне, для цього і почала писати, щоб люди критичніше глянули на рагулів. Надія є. Я вважаю, що чим більше людей буде чесно висловлювати свою думку з приводу того, що король голий, тим менше буде бажаючих дивитись на короля і робити вигляд, що все нормально.

Понравился ответ? Поделись:

Лев:
3
Чи є в українському бомонді особи якими ви захоплюєтесь або хоча б поважаєте, і ще - чи є у вас вдома телевізор ? :)
татьяна микитенко:
Я не можу сказати, що мене взагалі захоплює бомонд. Тому що бомонд - це для мене світські левиці і т.д. А є особистості, якими я захоплююсь. На жаль, зараз не відповім - можете написати мені ще раз, я зроблю пост на цю тему. А про телевізор: він у мене є, але я вмикала його рази 4 за весь час, який він у мене є, - дивитись футбол. Хоча футбол я теж не дивлюсь, але треба ж було хоч декілька разів вимкнути телевізор.

Понравился ответ? Поделись:

Tetiana Baranivska:
3
Опозоренные Вами люди не пытались сделать Вам тёмную или может угрожали судом/увечьем?
татьяна микитенко:
Ні, не намагались. Були якісь меседжи "приберіть цей пост, я подам на вас в суд". Але все залишилось тільки меседжами. І пару раз намагались подзвонити мені і щось сказати. Сказали: подивитись на себе - і що? Я дивлюсь на себе критичніше , ніж на всіх рагулів, тому мене такі штуки не лякають. Краще просто перестати вдягати на себе мотлох і все буде добре.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
3
Почему вы решили создать подобный блог?
татьяна микитенко:
В якійсь момент в українському інтернеті було дуже багато світських сайтів і всі вони були дуже позитивними про тих людей, які там тусували. Але я бачила, що несмаку дуже багато і ніхто навіть не намагався це критично осмислити. Плюс друга причина - мені хочеться, щоб в українському інтернеті було набагато більше якісного україномовного контенту, ніж було на момент 2009 р. Власне, я зробила такий блог-конкурент таким світським сайтам - одна людина може протистояти системи, як бачите, якщо у неї є час, натхнення і дурість, як у мене. По-друге, я зробила маленький внесок в те, щоб люди читали тексти українською мовою - я намагаюсь писати правильно, не суржиком. Багато хто думає, що Рагу.лі ведуться суржиком - ні, мені хочеться популяризувати українську мову і доводити, що нею можна писати розважальний продукти, який приємно читати, тому що це гарна мова.

Понравился ответ? Поделись:

Шлёма Зельцер:
3
Идеальный мужчина в ваших глазах. Какой он? :)
татьяна микитенко:
Одна з рис, які я дуже ціную в чоловіках, - це гострий розум, в російській мові є таке слово "остроумие". Ось такий мужчина викликає захоплення, ти просто відразу закохуєшся в мізки. Твердість, чоловічість, спокійність, незакомплексованість, вільність, відкритість.

Понравился ответ? Поделись:

Наталья:
2
Юмор у Вас отменный!!! Возможно вы могли бы вести какое нибудь шоу на телевиденье)) нет таких задумок ?
татьяна микитенко:
Є такі задумки і навіть є таке шоу. Одна справа гумор - коли ти пишеш текстом і друга - коли ти говориш на камеру, ти одразу втрачаєш контроль над собою. Мені хочеться робити ТБ-шоу, я навіть його роблю, я намагаюсь в цьому прогресувати - загугліть "Татьяна Микитенко" і ви побачите, що я роблю. Це тільки початок.

Понравился ответ? Поделись:

Ганна:
2
Таня, як багато ви читаєте? Назвіть улюблену книгу, або краще "ТОП 5 книжок від Татьяни Микитенко"?
татьяна микитенко:
Це питання з мого кошмару. Я розумію, що у мене в голові немає книжки, яка одразу виникає, як улюблена. Чесно. Я колись намагалась підготуватись до цього питання, але ні. Тому зараз буду говорити, як йде з голови: 1. Колись мій друг в Фейсбук виклав топ своїх улюблених книжок і серед них була книжка, яку я знала, - "Тореадори з Васюківки" Всеволод Нестайко. В дитинстві цю книжку я перечитувала, мабуть, разів 30. Класна гуморна книжка. З дорослого, - є такий Патрік Марбер, по його п'єсі "Близькість" був знятий фільм. Я цю п'єсу перечитала, мабуть, рази чотири. Вона була для мене дуже близькою в плані стосунків. Якщо хочеш в собі розібратись - я люблю її перечитувати.

Понравился ответ? Поделись:

Пилип Онисько:
2
Ви кльова і робите правильну справу! Вам працівники потрібні?)
татьяна микитенко:
На добровільних засадах, безоплатні - завжди. Я маю надію, що колись у мене буде медіа-імперія, я туди буду наймати людей і зрештою стану таким собі місцевим українським медіа-магнатом і буду шукати людей. Буду питати вас по знанню книжки про Віні Пуха - на сайті Читанка є в чудовому українському перекладі, перечитайте, ви отримаєте шалене задоволенні і від мови, і від казки!

Понравился ответ? Поделись:

Иван:
2
Как можно судить о вкусах других людей, не имея своего собственного?
татьяна микитенко:
Якщо це в мій бік - я не знаю, можливо, у мене немає смаку, у мене є здоровий глузд. Тому я керуюсь своїм глуздом, а не смаком.

Понравился ответ? Поделись:

Анна:
2
Представьте у вас есть возможность на один день поместить героев вашего блога в какую-угодно ситуацию. Что бы это было?
татьяна микитенко:
Мабуть, відправила б працювати кондуктором в трамваї - на якусь роботу, поближче до людей, щоб якось вони якось відчули реальність.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (1)

символов 999
  • Elena 7 лет назад

    Я с удовольствием лайкала своих друзей, и мой стиль сложно назвать "стилем обычного человека")))) Проект крутой, конечно, как и везде, есть лажи, не спорю, но дерзость, а теперь и смелость автора - круть!!! Мне это напоминает успех рубрики "вопросы о сексе" когда-то в Афише... Короче, жду Ваших премий - готова получать и вручать, если нужно!!)))) Убъём менталитет самоиронией!!!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))))

    Прокомментировать Мне нравится