Фильм «Штольня»

3 16

 

      Любомир Кобыльчук-Левицкий родился 17 сентября 1980 г. в замечательном туристическом городке Верховина, который расположен в самом центре Карпат. Там он закончил школу и провел свою юность. Любомир воспитывался в католическом семействе и с детства интересовался мистикой и кино. Главная мечта подростка - стать знаменитым режиссером и снять качественное кино - осуществилась 13 апреля 2006 года. На широкие экраны страны выходит первая режиссерская работа Любомира - фильм «Штольня», который сразу подвергается массовой критике и приносит ему премию за лучший лог-лайн-2006, за лучший трейлер-2006, лучший постер-2006.        После «Штольни» Любомир снимает клипы и рекламу. В частности, режиссер работал с такими исполнителями, как Потап и Настя Каменских, «Нью Скул», «Квинс», ЮГО, XS, Виталий Козловский, Наталия Морозова, Камалия, Инна Воронова, «95 квартал & Марина DIA», Василий Лазарович. В 2008 году Любомир стал режиссером рекламных хитов «Сухарики Флинт» и получил премию за лучший дебют в рекламе. В рамках фестиваля «25 кадр» в этом же году начинаются съемки гангстерского, комедийного боевика «Ломбард».         Не теряя времени, Любомир решился на очень важный шаг в своей карьере - он показал сценарий нового фильма компании Майкла Бэя Platinum Dunes, известной по таким фильмам, как «Кошмар на улице Вязов», «Пятница, 13-е» и другие.Картина под названием «Тени незабытых предков» привлеклакинокомпанию, с которой украинский режиссер переписывался на протяжении двух лет. Сюжет будущего фильма заинтересовал одного из менеджеров киностудии, после чего продюсеры начали задумываться о сотрудничестве в работе над новой кинолентой в рамках двух стран - Америки и Украины.

Ответы 45

МУрат:
0
Привет Любомир! Поздравляю тебя с рождением сына! Ждем от тебя нового материала!! Желаю тебе творческих успехов и вдохновения!!
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Дякую. Я дійсно недавно став батьком. Це дуже приємна штука, ні з чим не порівняється, ні з одним проектом. Ще раз дякую.

Понравился ответ? Поделись:

Дима:
0
Вау!!! Любомир объявился ))) А можно поконкретнее о фильме «Тени незабытых предков» рассказать?)))
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Можна, звичайно. Що стосується проекту - це буде молодіжний проект, за жанром містика – пригоди - хоррор. Розрахований на аудиторію СНД та США. Чому США? Тому що проект вже досить відомий за кордоном. Він буде мати чіткий зв'язок з деякими з героїв повісті Коцюбинського, але не буде мати ніякого зв’язку з роботою Параджанова.

Понравился ответ? Поделись:

нина :
0
Любомир здравствуйте!!! Очень приятно, что украинский сценарий увидели в Голливуде, НО, странно, что Вы не пиарите сейчас такое событие. Просто у нас так принято, в Украине, купил сумочку и быстро в газеты, а тут ТАКОЕ. Вы чего-то не договариваете? Спасибо!!!
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Насправді, є така тенденція у наших медійних облич і, можливо, деяких творців - піарити себе, треба це чи не треба. Я звик до такої думки, що любого режисера перш за все повинна піарити робота. Якщо вдалий фільм, то ім'я режисера, звичайно, буде прийняте позитивно. В Голівуді справді помітили сценарій на одній студії. Хоча це було на етапі чернового сценарію, їх зацікавленість цим проектом дуже мене вразила. Можливо, на сьогоднішній день США зацікавлені в етно-хоррорах. Хоча цей фільм не буде простим хоррором, а буде розрахований на більш ширшу аудиторію за рахунок містичних пригод, які зможуть дивитись навіть діти.

Понравился ответ? Поделись:

аноним:
0
Привіт Любомир, а чому наш вітчизняний сценарій повинен спонсорувати якийсь там Майкл Бєй? В Україні що нікого немає?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Розкажу вам з прикладу: зараз у мене в виробництві знаходиться кінопроект під назвою "Ломбард", за жанром це комедійний бойовик, щось схоже на фільми Гая Річі та Мартіна Скорсезе. Я відзняв 50% фільму, і у мого інвестора закінчились гроші. Пройшло два роки, я провів близько 50 зустрічей з іншими інвесторами. Виявляється, українські інвестори уміють тільки розмовляти. Будемо чекати справжніх продюсерів та студій, які зможуть робити та фінансувати самодостатні українські проекти.

Понравился ответ? Поделись:

спонсор :
0
Любомир, о тебе что-то давно не было слышно. Что ты делал все это время? Слышала, что ты в Америку ездишь часто. Только не говори, что тебе в Украине тесно и что там нас ждут. Там - это Голливуд.
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Ні, там нас ніхто не чекає - це точно. І щоб добитись мінімального фіт-беку, мінімальної відповіді від якоїсь голлівудської студії, потрібно прикласти максимум зусиль. Мені довелось переписуватись на протязі двох років. Моєю ціллю є зробити спільний проект Україні та США. Виключно тому, що це буде комерційно правильно, адже фільм, який буде продаватись на двох ринках, може мати більший бюджет. Якщо робити кіно за свої гроші, виключно для українського прокату, воно повинно коштувати не більше 300 тисяч доларів. А це ціна звичайного телефільму, який ви бачите кожен день по ТБ. Тому так.

Понравился ответ? Поделись:

богиня :
0
Такой нескромный вопрос... Ты женат? Ты очень симпатичный.
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Одружений. Вже два роки. І вважаю, що моя дружина - найкраща в світі.

Понравился ответ? Поделись:

аноним:
0
Любомир, "Штольня" - довольно распиаренный проект был, и есть!!! Но ты далеко не популярен. Ты не хочешь, чтобы тебя знали в Украине или у тебя такой ход - сидеть тише воды... или тебя пиар не нужен... или...
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Ну, це дуже складне запитання, тому що для мене на етапі "Штольні" було важливо приділити більше уваги самій роботі і проекту, ніж собі. Знову таки повторюсь: потрібно зробити якісне кіно, а потім піарити себе. Для чого заставляти аудиторію себе не любити чи нав'язувати себе. Все має бути природно. Я думаю, все попереду, так як я тільки починаю свою кар'єру.

Понравился ответ? Поделись:

костик:
0
Как ты относишься к своим конкурентам? Считаешь ли ты, что они есть у тебя?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
В Україні дуже мало конкурентів в напрямку кіно. Є буквально два чи три режисери, які відзняли повнометражне кіно. Але найголовніше те, що вони аж ніяк не пересікаються зі мною в жанрі. Тому не можуть бути моїми конкурентами. Що стосується кліпів та реклами - то на сьогодні це роблять всі, кому не лінь.

Понравился ответ? Поделись:

люда:
0
Привет Любомир. Что ты можешь сказать об украинском кино, есть ли у нас будущее?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Ви будете сміятись, але майбутнє у українського кіно - дуже велике. Прийде час, коли воно стане популярніше, ніж російське. Але для цього воно повинно пройти через масу, я би сказав "неякісних проектів". Тільки так можна навчитись знімати хороше кіно. Із 10 проектів по-любому буде 1 хіт, як і було в Росії. Тим більше, що в наступному році наше законодавство дозволить нам не платити податки з виробництва кіно. А це підвищить інвестиції в кінопроекти.

Понравился ответ? Поделись:

катеринка:
0
Любомир, почему ты решил взять уже известный рассказ?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Для мене ця повість відома з самого дитинства, мені завжди хотілось відкрити її містичну сторону. Адже Параджанов зняв все, що стосувалось любовної лінії та фольклору гуцулів, а найбагатшу в світі демонологію Карпат він обійшов стороною. Можливо, це із-за того, що радянська влада колись забороняла висвітлювати та показувати містику.

Понравился ответ? Поделись:

mikle:
0
Так где же будет сниматься фильм "Тени незабытых предков" - в Штатах или в Украине?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
В Україні. В Києві та Карпатах.

Понравился ответ? Поделись:

Anna:
0
Кто вы по образованию? Можно ли стать режиссером или клипмейкером, не имея специального профильного образования?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Я за освітою історик і юрист. Але в кіно маю вже дуже багато досвіду, і це було моєю мрією з дитинства. А поступали ми всі у ВУЗи колись, туди, куди була можливість. Тому так і складалось, що освіта для диплому, а робота - для душі. Не потрібно комплексувати, якщо у вас немає диплома режисера, у Тарантіно його також немає, а він один із сотень таких.

Понравился ответ? Поделись:

motoko:
0
Как думаете, почему сегодня самый востребованный и дорогой украинский режиссер – Алан Бадоев?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Я Алана знаю дуже давно. А користується попитом він тому, що багато працює. Хто багато працює, той розвивається, а хто розвивається - той стає кращим.

Понравился ответ? Поделись:

kva:
0
Вы не хотели бы в будущем снимать документальное кино?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Нещодавно мав досвід в документальному кіно. Знімали фільм про приїзд групи Depeche Mode до Києва. І скажу вам: це був мій перший і останній документальний проект. Документалістика ближче до журналістики, ніж до режисури. А мені більше подобаються постановні проекти. Це потрібно любити.

Понравился ответ? Поделись:

dot.com:
0
Когда-то вы говорили, что не остались жить в Германии, потому что хотели снимать кино именно в Украине... Над своим новым проектом вы работаете с американцами, неужели в Украине настолько тяжело снимать кино своими силами?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Так, дуже важко. Знімати кіно своїми силами в Україні - це те саме, що ходити в джунглях з мачете в руках. У нас для цього немає ніякої бази, яка б могла полегшити процес. Чомусь зі сторони міста та влади завжди є якісь проблеми. Але не дивлячись на це, потрібно все рівно знімати. Тільки так можна самоствердитись.

Понравился ответ? Поделись:

solo:
0
Вы трудоголик? Чем вы интересуетесь помимо своей работы?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Страшний трудоголік. Інколи від цього страждає навіть моя родина. Але я розумію, що від цього нікуди не втечу і краще з цим змиритись.

Понравился ответ? Поделись:

meshalka:
0
Вам комфортно работать в Украине? Если бы вам предложили очень выгодные условия и интересную работу за границей, вы бы уехали из страны?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Робота кінорежисера є космополітичною. І один фільм я можу знімати в Україні, а інший - в Новій Зеландії. Але це не буде означати, що я комусь зраджую. Я дуже люблю Україну і стараюсь зробити для неї дуже багато.

Понравился ответ? Поделись:

блек:
0
Помимо полнометражного кино, над чем сейчас работаете, музыкальные клипы для каких артистов снимете? Вы больше не работаете с Music Motors?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Паралельно з кіно я знімаю рекламу. В кліпах уже давно не працюю. Навіть скучив за ними. Думаю, під час роботи над сценарієм, все-таки, зніму парочку кліпів. З Music Motors більше не працюю.

Понравился ответ? Поделись:

milka:
0
Здравствуйте. Какое кино вы предпочитаете как зритель? Что вы выбираете для себя – поход в кино или спокойный просмотр фильма дома на DVD?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Я люблю різножанрове кіно. Головне, щоб воно було цікавим. Коли ви дивитесь цікавий фільм - ви забуваєте за свої проблеми. Неважливо, де ви його дивитесь. Хоча рекомендую ходити до кінотеатру - ефект буде набагато кращий.

Понравился ответ? Поделись:

kleo:
0
А сами бы вы хотели сняться в фильме? Как считаете, актер из вас хороший? :)
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Я знімаюсь у всіх своїх проектах, але це виключно в рамках розваг. Що стосується акторської кар'єри - згадую слова "Ніколи не говори "ніколи".

Понравился ответ? Поделись:

голландец:
0
Любомир, с кем из зарубежных музыкальных исполнителей вы хотели бы поработать?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Напевно, з моїми улюбленими групами, такими як Linkin Park та Limbiskit.

Понравился ответ? Поделись:

ian:
0
Можете рассказать, кого из актеров планируется привлечь к съемкам в фильме «Тени незабытых предков»?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Поки що затверджений у мене один актор - це Діма Ступка, внук Богдана Ступки. Це дуже талановитий хлопець. Ми з ним познайомились на зйомках одного з рекламних роликів. Ще тоді я зрозумів, що він буде у мене грати головну роль. А головного антагоніста, (хто не знає цього слова - "злого хлопця") зіграє дуже талановитий актор театру Франко - Дмитро Рибалевський.

Понравился ответ? Поделись:

vbr:
0
Кто, по вашему мнению, в Украине режиссер номер один?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Я думаю, той, хто з касових зборів повернув всі кошти інвесторам.

Понравился ответ? Поделись:

kloko:
0
Что, по твоему, значит – быть счастливым? Что для тебя счастье?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Для мене щастя - це не ціль, а стан душі. На сьогоднішній день я вважаю себе дуже щасливою людиною. Хоча багато чого ще не досяг і не отримав. Але щастя не в тім.

Понравился ответ? Поделись:

Admin:
0
Ваш будущий фильм это самостоятельная картина или все же своеобразное продолжение повести «Тени забытых предков»? Вы не боитесь, что продолжение примут не слишком доброжелательно?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Мій фільм стане сіквелом самої історії "Тіні забутих предків". Скажу просто: там, де закінчив Коцюбинський, там мені хочеться подовжити. Що стосується поганого сприйняття, я думаю, це можливо лише в випадку нецікавого кіно. А якщо фільм вийде якісний та цікавий, чому аудиторія повинна погано його сприймати?

Понравился ответ? Поделись:

agata :
0
Откуда у вас такая тяга к мистике и триллерам? Почему вам хочется пугать зрителя?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Це, напевно тому, що я виріс в Карпатах і з дитинства знайомий з всією демонологією Карпат, вона з давніх-давен відіграє величезну роль у житті карпатського народу. А трилер - мій улюблений жанр. Кіно - це продаж настрою. Комедії продають сміх, драми продають сльози, а трилери - продають напругу та страх. Це такі ж самі емоції, як і всі інші. Можливо, навіть їм ми приділяємо ще більше уваги.

Понравился ответ? Поделись:

Elena K:
0
Как Вы оцениваете кинопроизводство в Украине на сегодняшний день?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Кіновиробництво на сьогоднішній день в технічному плані уже досягає самодостатності. В наступному році запускається кінолабораторія, вона стане останнім ключем в процесі кіновиробництва, якого до сьогодні не вистачало. Отже, технічно ми маємо всі можливості, щоб робити в Україні кіно рівня Голівуду. Проблеми є тільки в творчій частині - велика нестача сценаріїв для масового глядача. Чомусь випускники українських кіношкіл тягнуться тільки до арт-хаузу.

Понравился ответ? Поделись:

anton:
0
Какой из последних просмотренных вами фильмов вам по-настоящему понравился?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Із останніх - "Принц Персії".

Понравился ответ? Поделись:

аноним:
0
Привет)))) Какая перспектива украинского кино в целом? Обстоятельства таковы, что специалисты с большим багажом практики выезжают с нашей родины - а кто тогда будет творить? Молодым в Украине не доверяют проекты с нормальными бюджетами? Энтузиазм не спасет ((!!!!
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Від цього є прості ліки - сідаєте та пишете сценарій, берете камеру і намагаєтесь якісно зняти його зі своїми друзями. Тільки так можна щось комусь довести. А розповідання про ідеї геніальних фільмів зазвичай ні до чого не приводить.

Понравился ответ? Поделись:

аноним :
0
Какое качество вы больше всего цените в людях?
Любомир Кобыльчук-Левицкий:
Я думаю, щирість та віру.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (3)

символов 999
  • _Алёна 13 лет назад

    "А все кто говорит гадости, просто завидует. Вот станешь известный на весь мир, или хотя бы Европу, то и Штольня вдруг всем понравиться ))))"

    а мне и так нравиться:/

    Прокомментировать Мне нравится
  • _нина 13 лет назад

    Молодец, но тебе конечно не легко сейчас, да и будет тоже не сладко.
    Сними второе кино, хорошее, и все будет хорошо. Штольня неплохой фильм, видели и хуже.
    А все кто говорит гадости, просто завидует. Вот станешь известный на весь мир, или хотя бы Европу, то и Штольня вдруг всем понравиться ))))
    Удачки.

    Прокомментировать Мне нравится
  • _нина 13 лет назад

    Молодец, но тебе конечно не легко сейчас, да и будет тоже не сладко.
    Сними второе кино, хорошее, и все будет хорошо. Штольня неплохой фильм, видели и хуже.
    А все кто говорит гадости, просто завидует. Вот станешь известный на весь мир, или хотя бы Европу, то и Штольня вдруг всем понравиться ))))
    Удачки.

    Прокомментировать Мне нравится