Гайдамаки в гостях у afisha.tochka.net

2 19

Украинская группа Гайдамаки станет гостем afisha.tochka.net в пятницу, 18 марта.

Музыканты расскажут о своем новом альбоме "Faith & Fight" и предстоящих гастролях, а также ответят на все вопросы читателей tochka.net.

У вас есть уникальная возможность задать вопрос каждому участнику группы. Вопрос, набравший наибольшее количество голосов, будет задан первым!

Начнется веб-конференция в 16:00.

Гайдамаки - это синтез рока, даба, панка и ска, сокровищ украинской и балканской музыки, яркая презентация героического наследия своего народа, энергия слова и сумасшедшее действо в танце.

Ответы 48

Olena D.:
9
Пане Леньо, чому ви не вважаєте Новий рiк святом?
Гайдамаки:
Просто я його не відчуваю як свято. Воно в моїй душі ніяк не відкликається. Я не розумію, чому треба з 31-го на 1-ше відчувати якусь особливу радість. Чому не з 28-го на 29-те, або з 3-го на 4-те, або кожен день? Це просто зима, центр зими.

Понравился ответ? Поделись:

Саша:
8
Ваша творчість - це лише творчість, чи щось більше? як, наприклад, спроба змінити відношення людей до їхньої історії, і, як наслідок, сучасності?
Гайдамаки:
Так, спроба змінити відношення. У кожного справжнього артиста його творчість – це спроба показати світ інакше. Ми не будемо пафосно казати, що прийшли щось змінити, але ми маємо свої погляди. І це знаходить місце в нашій творчості.

Понравился ответ? Поделись:

Євген:
4
Гайдамаки - Ви СУПЕР!!!! От єдине - це було б класно, якби ви більше в Україні грали! Пісні у Вас всі дуже чудові, всі із сенсом! Не розумію тих людей, що слухають попсу чи ще якусь лажу забиваючи собі мізки дурнею різною. Ви дійсно - Центр Української культури! Дуже дякую за увагу!:) З повагою Євген!
Гайдамаки:
Ми згодні повністю. Ми з задоволенням хотіли би більше грати в Україні. Ми відкриті до пропозицій. Якщо бажаєте бачити Гайдамаків в рідному місті, звертайтесь до ваших організаторів, замовляйте нас! Ми з задоволенням приїдемо.
Часи, коли хтось комусь щось давав, пройшли. Якщо когось цікавить справжнє мистецтво, то будьте активними. Не чекайте, коли вам якийсь дядько привезе того, кого ви не хочете і не чекаєте, і за це вам прийдеться ще й заплатити.

Понравился ответ? Поделись:

Галя:
4
Яка найнесподіваніша ситуація була у вашому житті?
Гайдамаки:
Питання дуже серйозне. Навіть не знаємо, що на нього відповісти. Ми ні на що не сподіваємось, тому будь-яка ситуація несподівана. Ми доволі прагматичні люди, намагаємося всі свої поступки зважувати, тому рідко з нами трапляється щось екстравагантне і непередбачуване. На жаль.
Ми зустріли чудову людину, нашого піар-директора, Олю, яка стала нашим гарним товаришем і помічником. Якщо це вважається несподіванкою, нехай так буде.

Понравился ответ? Поделись:

Гришко:
4
Хлопці. Ваше ставлення до подій, які в Японії розгортаються? чи немає бажання організувати благочінну акцію, допомогти вузькооким браттям?
Гайдамаки:
Ми думаємо, що зараз в Україні є, що робити, чим зайнятися. Україна потребує розвитку. Ми співчуваємо від душі японським братам, але зайняті побудовою європейської країни у нас вдома. Ми особливо знаємо, що таке трагедія ядерної катастрофи, на прикладі Чорнобиля, який ми пропустили через себе, відчули це. Тому очевидно, що те, що робиться в Японії – це жах.

Понравился ответ? Поделись:

ЯСЯ:
3
Ребята, Вы на концертах выступаете в национальных украинских одеждах. Скажите, а какой атрибут национального украинского костюма самый неудобный?
Гайдамаки:
Ми виступаємо в специфічних українських костюмах. Це дизайнерська одежа, її не можна назвати типово українською. Як на мене, то немає незручного елементу. Національний костюм формувався століттями. В тому його і зручність.

Понравился ответ? Поделись:

Tala:
3
як сучасній людині вберегти себе від зайвого потоку інформації і триматися лише у потрібному їй інформаційному просторі, у якому саме вона вибирає, а не їй нав'язують?
Гайдамаки:
У "Гайдамаків" ні в кого немає телевізора. Радіо ніколи і не було. Поки інтернет є незалежною мережею, де можна самому обирати інформацію. Якщо хочеш дійсно боротися, треба виключити, або краще – викинути, телевізор. А взагалі, ні одна людина тобі не скаже, що тобі слухати, читати. Ти маєш пропускати все через серце, там в тебе камертон.

Понравился ответ? Поделись:

lordd:
3
а что это за песня была на Сніданок з 1+1, когда вам вручали Золотой диск?? прикольно!! из нового альбома?
Гайдамаки:
Так, із нового альбому. Пісня має назву "Мафія". Написана по гарячих слідах, доволі актуальна зараз. Вона висвітлює події, які відбуваються зараз з нашою країною.

Понравился ответ? Поделись:

Сиена:
3
Что держит Вас в этой стране? Должного признания вы добились далеко не в Украине. Что мешает Вам стать, например, достоянием Польши?
Гайдамаки:
Провокаційне питання. Ми добре визнані і в Україні. Ми тут народилися, нас дійсно турбує доля нашої країни. Тому ми знаходимося тут. "Достоянієм Польщі" ми вже стали, якщо рахувати золотий диск, який нам на днях вручили.

Понравился ответ? Поделись:

Таня:
3
Я просто хочу сказати, що ви найкращі!
Гайдамаки:
Дякуємо за довіру. :)

Понравился ответ? Поделись:

Пышный:
3
Ребята, если мне не изменяет память, Гайдамаки - это украинские селяне, которые воевали против Польши.... а ваш последний альбом был выпущен именно в Польше, да и концерты ваши там частенько проходят.... вот мне интересно, как ваш коллектив там воспринимают, нет ли какой-то агрессии... или польская молодежь далека от истории и патриотизма?
Гайдамаки:
Польська молодь не далека від історії і патріотизму. Вони добре знають свою історію. Але вони мають почуття гумору, і ставляться до цієї назви, як і ми, з гумором.
Ми несемо культуру, а не зброю і агресію. Назва є досить характерною для української групи. Як нам ще називатися?

Понравился ответ? Поделись:

Рита:
3
смотрела на ютубе ваши видео... вам бюджет не позволяет снять нормальный клип, слабоватые режесеры, или это такая "фишка"? под "нормальными" я подразумеваю клипы манекена, ТоматоДжоус, другой реки...
Гайдамаки:
Ми це все не дивимося. Якщо йдеться про кліп як витвір мистецтва, то в Україні таких не існує. Нам знімають кліпи знайомі режисери. Причина зйомок – адаптація під сучасне телебачення. Якщо б цього не треба було, ми би взагалі не знімали. Приходьте на концерт, там все можна побачити, це безпосереднє виконання.

Понравился ответ? Поделись:

гість П:
3
жінки більше не хочуть любові, вони вимагають тачки-клуби-шуби, як перемогти це все? як заставити дівчат кохатись по любві???
Гайдамаки:
Хороше питання. Ми ніколи з цією проблемою не зустрічалися в житті. Це для нас новина. З нами спілкуються інші дівчата. Я думаю, що жінці в житті треба дуже сильно розчаруватися, щоб хотіти тільки тачки і шуби. Я думаю, що всі жінки в першу чергу хочуть кохання. Якщо кохання нема, тоді приходять тачки і шуби.
Якщо в тебе дівчина, яка хоче тачку-шубу, тримайся від неї якнайдалі. Нічого доброго тобі від неї не буде. А якщо хочеш, щоб дівчина кохалася по любові, кохай її, показуй це.

Понравился ответ? Поделись:

Марічка:
2
Чи вважаєте Ви себе пропагандистами української культури? Як ви вважаєте, чого не вистачає більшості українців або що їм потрібно зробити щоб полюбити свою державу?
Гайдамаки:
Пропагандисти - це якесь слово з радянського лексикону. Воно нам не подобається. Ми є патріотами, пропонуємо свою творчість у вимірі української культури. Чим більше якісних творів буде зроблено у цьому вимірі, тим більше людей будуть любити Україну.

Понравился ответ? Поделись:

Марічка:
2
Ви мабуть багато гастролюте... До яких міст або селищ ви хотіли би повертатися знову і знову?
Гайдамаки:
Є такі міста. Берлін подобається, Гамбург, Івано-Франківськ, Тернопіль, Львів.

Понравился ответ? Поделись:

Olenka:
2
Мені здалося, чи у Івана Леньо новий акардеон? :))
Гайдамаки:
В мене два акордеони. Один, який всі бачили на концертах, а один я беру тільки на презентації.

Понравился ответ? Поделись:

Певец:
2
Как вы охарактеризуете состояние украинского шоу-бизнеса сегодня? Есть ли у нас настоящие звезды? Поставьте оценку по 5-ти бальной шкале. Спасибо!
Гайдамаки:
Немає такої оцінки. На жаль, немає справжніх зірок. Немає такої шкали, по якій би можна було оцінити те, що робиться в Україні. Немає таких, як Iggy Pop, Motorhead, Kurt Cobain. Та і справжнього рок гурту немає. Всі живуть від кліпу до кліпу. Шкода.

Понравился ответ? Поделись:

Сиена:
2
На Вашем сайте на этот год еще не расписаны концеры. Почему?)
Гайдамаки:
Багато пропозицій, але небагато з них підтверджені. Скоро дати з’являться на сайті.
Питання цікаве тим, що така тенденція з’явилася буквально на днях, з приходом нової влади, коли концертів пропонують багато, але жоден з них не є підтвердженим. Можливо, люди бояться, не певні у завтрашньому дні.

Понравился ответ? Поделись:

Tala:
2
почему ваш альбом будет называться "Faith & Fight"?
Гайдамаки:
Тому що це козацький рок, цим альбомом хочемо поставити нокаут системі. Все, що ми робили, ми хочемо підсумувати, не залишити нічого за спиною. Це такий підхід, як у боксера, який виходить на чемпіонський бій, і вихід в нього один – перемогти.

Понравился ответ? Поделись:

Корвин:
2
Не собираетесь ли приехать на концерты в Грузию?
Гайдамаки:
Чули з останніх новин, що там класно, там все відроджується. А ми завжди там, де є відродження.

Понравился ответ? Поделись:

Ромале:
2
Хлопці, Що ви насамперед цінуєте в людях?
Гайдамаки:
Правдивість. Це найбільше. Це слово вміщує в себе все.

Понравился ответ? Поделись:

_Ukaz:
2
Назовите 5 самых посещаемых вами интернет страниц?
Гайдамаки:
YouTube, Українська правда, Ukr.net, Український тиждень, Вікіпедія.

Понравился ответ? Поделись:

ulja:
2
Вы очень отличаетесь от всех популярных украинских групп. Без гламура, но всё равно стильно и со смыслом. Если какой-то элемент стиля, который вы хотели бы добавить или наоборот - от которого хотели бы избавиться?
Гайдамаки:
Працювати можна все життя над собою. Ми експериментуємо завжди. Наш стиль називається казак-рок. Хотілося б обрости атрибутами, які би підтверджували візуальну належність до цього стилю. Хотілося б забрати стереотип, що ми граємо карпат-ска, або етно. Ми дуже любимо народну музику, з неї черпаємо натхнення, але її не граємо.

Понравился ответ? Поделись:

Petr:
2
ребята, интересно, с чего вы взяли что музыка, которую вы играете, имеет свой оригинальный жанр и название Karpaten Ska?! мне кажется - это гараж, и ничего окроме него. спасибо.
Гайдамаки:
Молодець! Гараж це круто.

Понравился ответ? Поделись:

моє ІмЯ:
1
Що ви порадите тим, хто хоче домогтися успіху в музиці, але тільки почина\ робити перші кроки? з чого варто починати і чим закінчити?
Гайдамаки:
Варто ніколи не закінчувати. А починати треба з того, що не дивитися навколо, хто і з чим став популярним, а намагатися подивитися всередину себе, розказати людям про своє. Воно ще встигне за свій творчий шлях відформатуватися. І бажано мати біля себе когорту людей, думку яких ти цінуєш. Ні один митець не йде по життю один.

Понравился ответ? Поделись:

klio:
0
Haydamaky skazit jaka muzyka ta jaki filmy was nadyhajut? Jaki knyzky ostanio chytaly? Koly i de budut koncerty v Ukraini?
Гайдамаки:
Багато музики надихає. Завжди надихає рок-н-ролл. Правдива музика.

Понравился ответ? Поделись:

Lena:
0
Koly ja zhadala pro Haydamaky moi druzi skazaly, scho vy hurt polityczno zabarwlenyi. Jak vy ce prokomentujete?
Гайдамаки:
Поясніть друзям, що різниця між політично забарвленим і соціально активним гуртом дуже велика. Ми ніякого політичного забарвлення не маємо. Але ми соціально активні.

Понравился ответ? Поделись:

Лапа:
0
Вы классная колоритная группа, свой путь Вы прокладываете исключительно творчеством, терпением, так сказать Потом и кровью. Но Ваш путь уходит далеко на запад. Почему так??? Почему Украина не ценит существующие самородки ВАС?
Гайдамаки:
Цей шлях в Україні дуже важкий, набагато важче, ніж на Заході. Ми робимо все можливе, щоб про нас більше чули в Україні.

Понравился ответ? Поделись:

Костя:
0
Когда будет тур по Восточной части Украины? Луганск ждет вас!
Гайдамаки:
Коли буде випущений альбом. Зараз йде робота по організації туру. Ми будемо намагатися відвідати всі 24 області України.

Понравился ответ? Поделись:

Лика:
0
Любите ли Вы ходить в походы по славным Карпатам? Если да, то какие самые любимые места?
Гайдамаки:
Був період, коли ми відвідували Карпати 2 рази на рік, вивчили їх зліва на право, згори в низ. Улюблені місця - Космач, де знімалися "Тіні забутих предків", Жаб'є. В Карпатах всюди красиво.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (2)

символов 999
  • Гость 11 лет назад

    Дуже колоритна і натхненна музика стрибає все і серце і душа Була на 2-х концертах старалась підійти поближче до сцени звук і вібрація заряджають

    Прокомментировать Мне нравится
  • _Argentina 13 лет назад

    Greetings from Argentina! I DO love your music! Hope you can visit us someday...

    Прокомментировать Мне нравится