Спроси у "Мертвого Півня" о роли в спектакле "Красный Элвис"

6 20

Задай любой вопрос фронтмену украинской рок-группы "Мертвий Півень" Миську Барбаре в понедельник, 23 мае, на afisha.tochka.net.

Кроме ответов на ваши интересные вопросы, наш уникальный гость расскажет о своей последней пластинке "Радио Афродита" и то, как группа творит свои шедевры.

Веб-конференция состоится в 13:00.

Стоит отметить, что Мисько Барбара ведет активную общественную деятельность, участвует в различных акциях протестов против всех возможных антинародных преступных режимов. Также Мисько сотрудничает с харьковским театром "Арабески" как актер.

В день веб-конференции Мисько Барбара будет выступать на премьерном показе спектакля авангардного театра "Красный Элвис" в Киеве, автором которого является Сергей Жадан. Поэтому, пообщавшись с актером он-лайн, вы можете посетить само действо, которое состоится в 20:00 в НЦТМ имени Леся Курбаса.

Автору лучшего вопроса Мисько Барбара подарит бесплатный билет на спектакль, а также новый альбом "Мертвого Півня".

За 20 лет своего творчества "Мертвий Півень" получил большую популярность и выпустил немалое творческое наследие.

Несмотря на то, что за все время существования состав группы менялся много раз, музыканты всегда показывают большое мастерство, оригинальность и сыгранность группы.


 

Ответы 37

Сашко:
3
Ви, як фронтмен культового музичного гурту, що відмінного від сцени концертно-музичної знаходите на театральній сцені? (Які субїєктивні відмінності для вас?)
Мертвий Півень:
Для мене це дуже пов’язано з одного богу, а з другого боку, я поки що не маю такої свободи у театрі, абсолютної свободи, як в «Півнях», коли я знаю, що з хлопцями ми можемо зробити, що завгодно. В театрі я поки що в процесі навчання.
Та зрештою, сьогодні в центрі Курбаса о 8 вечора ми покажемо нашу останню виставу, яка називається «Червоний Елвіс», де я і є, власне, цим Елвісом. Заходьте!

Понравился ответ? Поделись:

papyrulka:
3
Неординарний колектив, у якому Ви є креативним фронтменом, називається "Мертвий півень". Многая літа і йому, і Вам особисто. Але якщо з цього зробити невеличкий каламбур : як би Ви хотіли померти ? У чому була би фішка Вашого похорону ? )
Мертвий Півень:
Добрий день! Мене звати Михайло. Я вокаліст гурту «Мертвий півень», актор театру «Арабески».
Мабуть, на сцені. Хоча це занадто пафосно для мене…
Я би попросив, щоб не влаштовували ніяких святкувань, а зробили би якийсь перформенс. Замість квітів і вінків зібрали гроші і передали в якийсь сиротинець, наприклад, або людині, яка потребує лікування.

Понравился ответ? Поделись:

SS44:
2
Вітаю - питання до вас трохи нестандартне, як до митців. Яке значення для людини що творить пісні, чи картини, чи просто щось пише - мають наркотики? Особисто ваше відношення до того що деякі особистості мистецтва, скажімо як Булгаков, були наркоманами. І чи вживали щось ви за для "підвищення" власного натхнення?
Мертвий Півень:
Слава Богу, вже ні. Я не скажу, що я був наркоманом, але я перепробував багато чого, коли був юнаком. Не сподобалося ні разу.
Я не борюся ще, але планую це зробити.. Я тютюнозалежний, я багато курю. І це, мабуть, погано.
Після вистави чи концерту можу випити коньяку. Я ні разу не лікувався від алкоголізму, на сцену не виходжу вже років 10-15 нетверезий. Тому таке от розчарування… :)

Понравился ответ? Поделись:

=):
1
Що ви робили у день, коли мусив бути кінець світу? (субота, 21.05.2011) =)
Мертвий Півень:
Я всі потенційні кінці світу провів в дорозі.
Ми були з гастролями у Польщі, верталися після вистави у Варшаві. В цей час Х (якщо я не помиляюся, це була 5 година за українським часом) ми абсолютно чітко потрапили під дощ, були на переході, на митниці, на кордоні. І це в мене весь час так.
Поки я в дорозі, кінець світу відміняється. :)

Понравился ответ? Поделись:

Галина:
1
Який був поштовх чи мотивація для переїзду до Харкова?
Мертвий Півень:
Дістали мене галичани просто.. :) Насправді, театр «Арабески» закликав мене взяти участь у проекті «Веселого Різдва, Ісусе» (вертеп, ток-шоу), Сергій Жадан спеціально для мене написав роль царя Ірода. Фактично це була моя перша повноцінна роль. Я був дуже переляканий на сцені і поза сценою, нічого не вмів. Мене вдягнули в пуанти, червоний костюм, я був такий весь смішний. Це був початок. Планувалося невеличке турне Україною, потім ще одна вистава в Харкові. Я жив між Львовом, Києвом і Харковом. Потім наступна вистава, третя, четверта. І вже більше, ніж 10 років, я в Харкові, і мені це подобається.

Понравился ответ? Поделись:

Nahintal:
0
Розкажіть будь ласка про найкращий день у вашому житті)
Мертвий Півень:
Кожен день в мене найкращий. Сьогодні прекрасний день, ми в Києві, прекрасна погода. Я прогулявся по Києву, зараз я на tochka.net, потім в мене вистава.. Один з найкращих днів.

Понравился ответ? Поделись:

Злата:
0
чому у Харкові легше пробитись на літ.сцену, на театральну сцену аніж у Львові? проблема у менталітеті ?
Мертвий Півень:
Я не знаю, що там з пробиванням і вибиванням... Харків – інше місто. Але в цьому «прелесть» України. Вона різноманітна, в цьому кайф. Не треба цього боятися. Не треба боятися сходу чи заходу. Хочеш писати і грати – пиши і грай. У нас набагато більше спільного, ніж різного.

Понравился ответ? Поделись:

Ірина:
0
Уявляєте своє життя без сцени? Більше задоволення отримуєте, виступаючи як співак чи як актор?
Мертвий Півень:
Це однаково величезне задоволення. Без сцени не уявляю себе. Поки що.

Понравился ответ? Поделись:

колобок:
0
порадьте, куди поїхати в цікаву подорож
Мертвий Півень:
Як це не дивно, Ізраїль. Це якщо за кордон. А якщо Україна – поїдьте до Харкова, якщо ви західняк, або приїдьте до Львова, якщо ви східняк. Дуже допомагає. І не очікуйте нічого, вас все там зустріне.

Понравился ответ? Поделись:

Петро:
0
Мертвi пчоли не гудуть, а пiвнi спiвають, чому саме мертвий? Це схоже, що пiвень зомбi.
Мертвий Півень:
Та Бог його знає?!
Це довга історія. Ми збиралися студентами в кафе, там при вході висів металевий флюгер-півень. В народі була назва «Курятник». А перша секретна назва, між своїми, «Мертвий півень». І коли з’явився фестиваль «Вивих», у нас були готові перші 2-3 пісні, ми подавали заявку і треба було якось назвати групу, ми написали «Мертвій півень». Ніякої філософії в цій назві немає. Хоча можна тепер щось нафантазувати. Та нашо?

Понравился ответ? Поделись:

Рома:
0
последнее ваше сильное впечатление от увиденного-услышанного-прочуствованного?
Мертвий Півень:
Питання занадто серйозне...
Я зрозумів, що Середземне море існує, коли я до нього доторкнувся. Це було неймовірне враження! Фізично це таке найбільше враження. Ранковий секс з Ганною о 6 ранку… Так, неймовірно!
Якщо говорити про музику, це «Dagadana», польсько-український проект. Неймовірно! Дуже красиво! «Шоколад», які джазово переспівали колядки. Фантастично!
Найбільше враження про прочитане – це, мабуть, Юрій Горліс-Горський «Холодний Яр». Це спогади учасника повстання. Мусимо визнати, що перша повстанська армія була не в лісах на Волині, а на сході - Черкащина, Полтавщина, Сумщина. І це неймовірно.

Дуже дякую. Буду завжди радий з вами бачитися на концертах, виставах, на вулицях, кафе, лісах і морях. Па-па!

Понравился ответ? Поделись:

Варя:
0
Як ставитесь да тих пісень, які доводить грати з концерту в концерт, із року в рік? Чи досі їх любите так само?
Мертвий Півень:
Безперечно, люблю!
Можете собі уявити, як важко в тому сенсі Міку Джаггеру співати 156 років «Satisfaction»?
Ми для себе робимо маленькі зміни, тільки нам помітні. І кожне виконання відрізняється.

Понравился ответ? Поделись:

misha:
0
Шановний пане Міську! На вашу дуску, чи можливо в Україні знгяти круте музичне відео і зробити його популярним?
Мертвий Півень:
Як робити популярним, це не до мене питання. А те, що його можна зняти, так.
Найкращим прикладом є наш приклад. Без всякої скромності, ми зробили не одне хороше відео з допомогою наших друзів в той чи інший спосіб. І пісня «Холодно» - це була ініціатива, на жаль, покійного Марка. Це було знято у Києві, Василькові.
Потім ми зняли відео з другом з Нью Йорку і з оператором з Польщі. Вони приїхали до Львова на тиждень, завдяки мистецькому об’єднанню «Дзиґа», яке підтримувало фінансово і їжею. Ми знімали цілий тиждень з 5 ранку до пізньої ночі Львів. Це був фільм про Львів. В результаті ми зустріли неймовірну постать, львівського бомжа, який знайшов десь холодильник і тягнув його в самому центрі Львова, біля ринку. Він все це розібрав за допомогою іншого бомжа в 60 секунд. Вони шукали якісь кольорові метали. І ми все це фільмували. Ми за все це виставили хлопцям пляшку коньяку. Це документальний фільм про Львів. І мені здається, що це дуже крута робота, тому що я до неї не причетний.
Є прекрасні роботи. Це історія на Закарпатті, про вівчарів, яка тепер десь в Каннах. Камера доступна. В кожному телефоні є камера. Вона достатньо хороша. Тому береш телефон і робиш кіно. Кожному це доступно.

Понравился ответ? Поделись:

Наталі:
0
Любий наш талантище! Скажіть на милість, чим відрізняються відчуття, коли граєш на сцені в театрі, від відчуттів на сцені із гуртом?
Мертвий Півень:
Це космічне відчуття однаково. Я розумію, що я в тому місці, де я маю бути.

Понравился ответ? Поделись:

Уня:
0
що ви знаєте про війну України і Росії в інтернеті? як до цього ставитесь?
Мертвий Півень:
Я бачив це. Але я це не розумію.
Та хочеться, звичайно, щоб Україна виграла..

Понравился ответ? Поделись:

Андрійко:
0
Ви чули про те, що не давали будувати сцену для фінального концерту "Кихвської барикали " на Софіївській площі? які ваші враження?
Мертвий Півень:
Про тих кретинів говорити немає смислу. Недовго лишилося... Дякуємо Богу, що Олесь Доній має силу і здоров’я все це робити. Хай продовжує.

Понравился ответ? Поделись:

Юля:
0
Не втомлюєтесь від усього богемно-творчого, сцени, концертів, спектаклів? Чи наставали в житті моменти, коли хотілося все-все кинути, і стати офісним працівником, чи фермером?
Мертвий Півень:
Офісним працівником - ніколи, фермером – регулярно.
Зараз хочеться сховатися дома, взяти трохи літератури, виключити телефон, інтернет і почитати...

Понравился ответ? Поделись:

Мишка:
0
Скільки часу проводите за компьютером?
Мертвий Півень:
Вранці десь годину.

Понравился ответ? Поделись:

Елвіс:
0
Поїдете із "Червоним Елвісом" за кордон?
Мертвий Півень:
Поїдемо це раз. Щойно повернулися в Польщі.

Понравился ответ? Поделись:

Остап Вишня:
0
Які з ознак української ментальності особисто вам найбільш близькі? 1. Якби ж знаття? 2. 3абув. 3. Спізнивсь. 4. Якось то воно буде. 5. Я так i знав! 6. Маємо, що маємо.
Мертвий Півень:
Фактично всі 6. Можна ще додати «Лихе не гине», «Гімно не тоне», «Слухай мене, біда не мине» і т.д.

Понравился ответ? Поделись:

Чувак:
0
Що такого особливого в українських жінках? Чи все-таки нічого?
Мертвий Півень:
Все особливе. Від голосу до останнього нігтика...

Понравился ответ? Поделись:

Олдем:
0
Якщо підчас вистави актор чихнув на сцені, чи треба глядачам казати "будьте здорові"?
Мертвий Півень:
Хороше питання. Це залежить від ваших відчуттів. Якщо у вас є сила чи бажання сказати, скажіть!

Понравился ответ? Поделись:

Тарас:
0
кілька раз був на Ваших концертах коли Ви грали для пластунів. Що вас поєднує з скаутською організацією Пласт?
Мертвий Півень:
Піонерськоє дєтство. :)
Якщо серйозно, то дуже близький сам факт їх існування. Дуже близький один з відроджувателів Олег Покальчук. І інші люди, з якими ми по всій Україні в той чи інший спосіб дружимо чи знайомі. Дай вам Боже здоров’я!

Понравился ответ? Поделись:

бідний музикант:
0
Що робити, щоби стати багатим музикантом в Україні? а багатим актором? ваша думка?
Мертвий Півень:
Я не знаю, бо я не до них. Багатим актором – тим більше не знаю.
Насправді, це все залежить від тебе. Спитайся у Славка Вакарчука, він знає.
Я думаю, треба вчитися грати, співати і не втомлюватися це любити. Важливо любити те, що робиш.

Понравился ответ? Поделись:

курочка:
0
що їсте на сніданок і як ставитесь до курятини - адже по суті це мертві півні і курочки?
Мертвий Півень:
Так, сьогодні вранці їв таку гарненьку курочку...

Понравился ответ? Поделись:

Владка:
0
товарищи, вы слышали про Пивныка Петю? У вас с ним общие родственники?
Мертвий Півень:
Напевно. Всі люди брати, всі півні - сестри... :)

Понравился ответ? Поделись:

Вандал:
0
где проводите свободное время? и много ли у вас его? хватает времени на семью?
Мертвий Півень:
Хочеться поїхати в якісь екзотичні країни. Найкраще я почуваю себе в морі. Якщо не вдається море, то у воді, душ. А потім горизонтальне положення і книги, багато хорошої літератури. Не фікшн, екшн, а документалістики... У нас в дома пів шафи є книжок про голодомор.

Понравился ответ? Поделись:

Барни:
0
Красный Элвис, Мертвый пивень.....с нетерпением жду вашего следующего проекта) как бы вы назвали постановку эквилибристов в цырке?) придумайте что-то в вашем стиле)
Мертвий Півень:
Міністерство по боротьбі з освітою і культурою, і молоддю.
Наступний проект буде музичний, маю надію. Хоча ми паралельно працюємо, відновлюємо виставу про Чорнобиль, яка називається «Чорнобиль ТМ». В червні починається робота над проектом спільно з польським театром з Варшави «Коло». Починається вистава за текстами Віткаци. Це славний польський автор, драматург, письменник і філософ. Це буде мій перший перекладацький проект. Я спробую його перекласти, це дуже не просте завдання. Маю надію, що я впораюсь з цим.
Потім маю надію знайти час нарешті доїхати до Криму, в якому я, на превеликий свій сором, ще не побував. Але не просто в Крим на море, а до Енвера Ізмайлова в гості, де ми домовилися на тиждень сховатися від всіх і зайнятися спільним проектом, українсько-кримсько-татарським, де будуть кримськотатарською мовою якісь народні пісні і українською мовою балади Жадана.

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
0
Минулого року МЕртвий півень яскраво виступив на фестивалі ЗАХІД-чи будете там цього року? Дуже хотілось би там вас почути
Мертвий Півень:
Будемо. Побачимося!

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
0
Чи плануєте Ви побувати в Тернополі? Дуже давненько вас не чули тут. Щиро запрошуємо!
Мертвий Півень:
Плануємо, але ніяк не складається. Приїдемо! Дякуємо за запрошення.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (6)

символов 999