Анна Старостенко расскажет все о братьях Кличко

2 18

Исполнительный директор благотворительной организации "Фонд братьев Кличко" Анна Старостенко ответит на вопросы читателей sport.tochka.net.

Задайте вопрос и в ходе конференции Анна расскажет, как братья распорядились деньгами, собранными на Гала-вечере, как студентам и молодежи получить грант от Кличко на развитие своих проектов, а также ответит на вопросы, касающиеся благотворительной и спортивной деятельности украинских боксеров.

За 8 лет работы  Фонд реализовал ряд социальных проектов, которые направлены на популяризацию здорового образа жизни, содействия развитию спорта, поддержку талантливой молодежи и проведение информационных кампаний.  Фонд работает с детьми школьного возраста, студентами и молодежью, которая стремится добиться успеха в жизни.

Ответы 29

Дмитрий:
14
Здраствуйте Я, Дмитрий победитель проекта Клич друзив-Граймо Разом вопрос будет ли ещё какие-то подобные соревнования и есть ли у вас вакансии работать в вашей организации? Спасибо
Анна Старостенко:
Доброго дня, шановні користувачі Інтернету, що ви виділили свій час, зібралися біля своїх комп’ютерів для того, щоб поспілкуватися зі мною.

Фонд Братів Кличків - благодійна організація, яка існує вже багато років. Цього року ми будемо святкувати 8 років існування. І одним із найстаріших наших проектів є якраз проект «Клич друзів. Граймо Разом». У рамках цього проекту ми вже 6 років поспіль будуємо мережу дитячих спортивних майданчиків по всій Україні. Кожного року ми проводимо цікаві конкурси серед молоді, школярів, дітей, щоб виявити найцікавіші проекти, найактивніших молодих людей. І саме їм у подарунок надати дитячий спортивний майданчик.
Вітаємо Вас, Дмитро, що Ви були одним із переможців нашого проекту. Звичайно, наступного року буде новий конкурс. І ми будемо дуже раді, якщо Ви візьмете у ньому участь. І можливо, ваша громада ще раз виграє дитячий спортивний майданчик.
Щодо вакансій. На даний момент у Фонду дуже багато проектів. Ми залюбки працюємо з волонтерами. Вакансій зараз, нажаль, немає. Але у якості волонтера ми завжди раді бачити нових людей. Особливо учасників наших проектів, тому що ці люди вже мотивовані, знають про нашу діяльність, знають про принципи нашої роботи.
Можна зайти на сайт klichkofund.org, і там написати нам листа. Або зателефонувати по номеру 4928004. Це телефон Фонду братів Кличків.

Понравился ответ? Поделись:

kristina:
7
Здравствуйте! Как вы оцениваете общие тенденции в сфере украинской благотворительности? Нужен ли стране закон, регулирующий благотворительную деятельность, и если да, то когда, по вашему мнению, он появится??
Анна Старостенко:
Головна тенденція української благодійності - за менші кошти робити більше. Останні роки ми переживаємо часи кризи. І звичайно, сферу благодійності криза теж зачепила. Коли скорочується доходи, звичайно, що скорочується й видатки на благодійність. Це явище закономірне. Воно показало нам, наскільки важливою чи пріоритетною була благодійна діяльність деяких організацій і меценатів. Ми дуже раді, що наш фонд під час кризи не скоротив жодної своєї програми. Ми виконали всі свої зобов’язання перед нашими отримувачами допомоги. Сьогодні ми дуже активно розвиваємося. Головна тенденція - робити більше за меншу кількість грошей - в нашому фонді теж зберігається.
В Україні існує законодавство, яке регулює благодійну діяльність. Однак, воно дуже недосконале. Сьогодні воно фактично не створює додаткової мотивації для людей, щоб займатися благодійністю. Більш того, дуже часто сама благодійна допомога обкладається оподаткуванням. І нам дуже важко пояснити це тим студентам, яким ми надаємо стипендію. Наприклад, стипендія складає 1000 грн на місяць, і ми маємо з них заплатити податок 15%. Такі речі потрібно змінювати. Ми активно беремо участь в обговоренні законодавства щодо благодійної діяльності в Україні. Ми пропонуємо, щоб цей закон був більш гнучкий, пропонував більше інструментів для мотивації простих людей, організацій чи компаній займатися благодійністю.

Понравился ответ? Поделись:

Марина:
4
Какое хобби у Владимира? Есть ли у него девушка? Ответьте, пожалуйста, это очень важно
Анна Старостенко:
Я вас дуже розумію, сама жінка. :)
Володимир спортсмен, тому його хобі - інші види спорту. Він дуже любить займатися гольфом. Минулого року у нас був благодійний вечір, на якому Володимир виставив на аукціон лот - гру у гольф з ним. Цей лот придбала чарівна українська пара, чоловік і дружина, за 60 тисяч євро. І буквально пару місяців тому вони були на Майорці разом з Володимиром, грали у гольф.
Щодо дівчини. Мені здається, Володимир керується принципом «первым делом самолеты, ну а девушки потом». Зараз він готується до поєдинку. Уже всі ЗМІ облетіла інформація про те, що він розстався з попередньою дівчиною. Я сподіваюся, що в нього все добре. І що невдовзі його особисте життя налагодиться. Це дуже важливо для кожного – мати свою половинку, отримувати приємні емоції від спілкування.

Понравился ответ? Поделись:

Саша:
4
Анна, добрый день! Я знаю, что в этом году снова стартовал конкурс "Оздорови общество". Как Вы оцениваете предыдущий этап?
Анна Старостенко:
Ми дуже добре оцінюємо попередній етап. Якби не було позитивних результатів, ми би не започатковували другу хвилю.
Головна ідея конкурсу «Оздорови суспільство» полягає у тому, щоб підтримати ініціативу молодих людей, надати їм методологічну і фінансову підтримку для того, щоб вони могли у власних регіонах створити моделі здорового суспільства. Наше суспільство зараз дуже хворе, це і корупція, і правовий нігілізм, і постійні проблеми, з якими люди зіштовхується щодня. Вони не дають громаді розвиватися. Від політиків багато чого не варто очікувати. Тому ми пропонуємо молодим людям самим проявити ініціативу, написати проекти, змінити настрої в своєму суспільстві, зробити його більш гармонійним і більш успішним. Ми дуже раді, що цього року стартувала друга хвиля. Зараз до кінця липня ми збираємо нові ідеї, як можна оздоровити суспільства. 50 авторів найкращих ідей ми запросимо восени до Києва, проведемо з ними творчі студії, на яких вони зможуть отримати методологічну інформацію, як правильно реалізувати свої ідеї в життя. Три найкращі проекти отримають фінансову підтримку. Звичайно, авторам цих 50 ідей, дні в Києві стануть не лише способом навчання, а і нагородою. За цей час вони зможуть поспілкуватися з братами Кличками, відвідати цікаві місця у Києві, надихнутися і з новими силами, знаннями і фінансовою підтримкою поїхати в регіони і реалізовувати там свої ідеї.

Понравился ответ? Поделись:

Славик:
3
Владимир и Виталий Кличко очень похожи внешне. а что можете сказать об их характерах. С кем легче договорится?
Анна Старостенко:
Ви абсолютно праві, зовні вони дуже схожі, але характери у них абсолютно різні. Мені дуже подобається порівняння їх тренера Володимира Золотарьова, який каже, що Володимир - це глина, він м’який, контактний. А Віталій схожий на камінь, у нього є усталені життєві принципи, усталені риси характеру. Він багато часу приділив, щоб їх сформувати. Камінь важко обробляється, але коли він вже обробився, набув певних форм, то він довго зберігається. Але це було порівняння Золотарьова.
Що б я могла сказати, вони обидва дуже інтелігентні, дуже високоосвічені, виховані молоді люди. У Віталія більш вольовий характер. Він був першопрохідцем, він проторював той шлях, яким потім пішов Володимир. А Володимир - людина, яка сформувалася більше на Заході, у нього західноєвропейський спосіб життя, спосіб спілкування з людьми. Вони дуже різні, вони доповнюють один одного. Вони прекрасні люди.
Мені особисто легше договоритися з Володимиром. Можливо тому, що ми з ним фактично одного віку. Але з Віталієм теж дуже цікаво спілкуватися. Просто треба враховувати особливості характеру.

Понравился ответ? Поделись:

Andriy:
3
8 років - це багато. Якими результатами Ви пишаєтеся найбільше? Які з них мали найбільший суспільний ефект?
Анна Старостенко:
На сьогодні я дуже пишаюся благодійним гала-вечором, який ми провели минулого року восени в Києві, де ми зібрали більше мільйона доларів на реалізацію наших проектів. Я звикла у своїй діяльності керуватися певними об’єктивними показниками. І сума мільйон доларів для мене це серйозний кількісний показник. Цього року ми докладаємо багато зусиль, щоб цей кількісний показник перетворити у соціальний, тобто за ці кошти допомогти якомога більшій кількості дітей, які прагнуть займатися спортом. Саме завдяки тим коштам, які ми зібрали, ми ремонтуємо дитячі спортивні школи по всій Україні. Шкіл дуже багато, вони всі на сьогоднішній день занедбані. І діяльність в них базується на голому ентузіазмі тренерів, які працюють у цих школах. Нам дуже важливо підтримати дітей у їх прагненні займатися спортом. І ми розглядаємо спорт як інструмент життєвого успіху. Важливо, що займаючись спортом, дитина зможе зрозуміти, як ставити і досягати цілей, як працювати в команді, виробляти такі якості, як наполегливість, мотивація і ін. Я думаю, що саме цей проект має на сьогодні найбільший суспільний ефект.

Понравился ответ? Поделись:

Алекс:
2
Добрый день! Расскажите про братьев, какой у них распорядок дня?
Анна Старостенко:
Віталій зараз знаходиться в Києві, активно займається політичною діяльністю. Сьогодні він встав о 6 ранку, відвідав спортивний зал, в нього було тренування. Вже о 8:30 ранку він був на засіданні фракції. Сьогодні ми три години обговорювали порядок денний, засідання Київради, яке відбудеться завтра, пройшлися по всім питанням, сформували нашу позицію. І потім Віталій поїхав на спілкування з журналістами. Потім, я думаю, буде обідня перерва, зустріч у круглому столі, зустріч з бізнес-партнерами, обговорення планів роботи по фонду. Життя дуже насичене, коли Віталій у Києві.
Що стосується Володимира, він знаходиться у тренувальному таборі в Австрії. Я не так добре знайома з його розпорядком дня на сьогодні. Але я так розумію, що фактично 100% свого часу він витрачає на підготовку до бою, який відбудеться 2 липня у Гамбурзі з його суперником Девідом Хеєм.

Понравился ответ? Поделись:

Маша:
2
Почему Володя отказался от участия в шоу "Холостяк"? Думаю это шоу побило бы все рейтинги!! Может вы его уговорите?)
Анна Старостенко:
Це дуже особисте запитання. Я знаю, що йому пропонували брати участь. Але він професійний спортсмен. Заняття спортом займають 99% його вільного часу. І це його пріоритет. Я думаю, це була головна мотивація, чому він не погодився брати участь у шоу.

Понравился ответ? Поделись:

Олег:
2
Доброго дня, Ганно! Скажіть будь ласка,чи планує фонд братів Кличків інвестувати кошти у творчу сферу,а саме я маю на увазі підтримку молодих музичних гуртів, митців та розвиток творчої сфери вцілому? Дякую.
Анна Старостенко:
Будь-яка організація не може займатися всім зразу. Треба мати певний фокус. Наш фокус полягає у підтримці здорового способу життя, здорового способу мислення. Тому ми підтримуємо перш за все спортивні і освітні проекти. У нас є багато організацій, фондів і просто меценатів, які підтримують музичні гурти, митців, творчість. Ми не хочемо переходити їм дорогу. Ми бажаємо їм успіхів. Нехай вони працюють у своєму напрямку, а ми будемо працювати у своєму. Тому на даний момент питання не стоїть, ми хочемо сконцентруватися саме на спорті і освіті.

Понравился ответ? Поделись:

Алекс:
1
Было бы интересно услышать о планах вашего фонда на ближайшее будущее. Спасибо.
Анна Старостенко:
Якраз зараз ми готовимо пілотний проект «Літня школа успіху» для дітей, які позбавлені батьківської опіки, які перебувають в інтернатах, а також для дітей з багатодітних сімей. Буквально на цьому тижні ми маємо прийняти рішення щодо проведення літнього оздоровчого табору з елементами освіти у гральній формі. Ми хочемо зібрати дітей, позбавлених батьківської опіки, у Київській області (це буде приблизно 60 дітей) для того, щоб вони в останні два тижні літа змогли оздоровитися і отримати необхідні знання, як правильно поводити себе у дорослому світі. Ми зіштовхнулися з такою проблемою, що діти, які мешкають в інтернатах, фактично знаходяться у таких штучних умовах. Коли вони виходять з інтернату, то не знають, як правильно сформувати власний бюджет, як шукати роботу, як вибудовувати стосунки з іншими людьми. Вони не вміють жити у дорослому житті. Вони наражаються на дуже багато небезпек. Статистика дуже сумна. Фактично 60% дівчаток, які виходять з інтернату, займаються проституцією. 50% усіх дітей у найближчі місяці після закінчення інтернату потрапляють у місця позбавлення волі, здійснюють якісь злочини. Тому ми бачимо, що є реальна необхідність допомогти цим дітям адаптуватися до дорослого життя, коли в них вже немає помічників.

Понравился ответ? Поделись:

Олег:
1
Сколько тратит денег Фонд братьев Кличко в год? В каких пропорциях они уходят в Украину и в другие страны
Анна Старостенко:
Наш фонд - всеукраїнська організація. Всі кошти, які ми збираємо, ми витрачаємо лише в Україні. Бюджет минулого року був 14 млн гривень. Всі кошти витрачаються на підтримку спортивних і освітніх програм саме в Україні.

Понравился ответ? Поделись:

Марина:
1
Добрый день, Анна! Будет ли в этом году Гала-вечер? Еа какие нужды пойдут собранные средства?
Анна Старостенко:
Гала-вечір 100% відбудеться, зараз ми обговорюємо місце проведення, дати, гостей. Минулого року у нас в гостях була група «The Scorpions», яка стала гарною окрасою нашого заходу. Ми завдяки їм і зібрали таку суму коштів, більше мільйона доларів.
Зараз ми обговорюємо, на кого будемо збирати участь. Є різні пропозиції. Це і закупівля обладнання для дитячих лікарень, і проведення дитячих освітніх таборів, де діти би могли отримати знання, як правильно поводити себе, щоб досягти життєвого успіху. Є пропозиції від організацій, які борються з насиллям у сім’ї. Пропозицій дуже багато. І проблем у суспільстві багато. Тому наше завдання до проведення гала-концерту обрати, яка ж проблема для нас буде найактуальнішою.

Понравился ответ? Поделись:

prosto:
1
Анна, сделаете прогноз на исход боя Владимир Кличко - Хэй?
Анна Старостенко:
Звичайно, перемога Володимира Кличка. Думаю, бій буде дуже важкий. І перемога буде у 8-9 раунді.

Понравился ответ? Поделись:

Первый раз:
1
Какой бой братьев Кличко вам запомнился больше всего? Чем?
Анна Старостенко:
Найбільше запам’ятався бій Віталія Кличка у 2008 році з нігерійцем Самюелєм Пітером. Це було повернення Віталія у бокс. Коли я починала працювати з Віталієм у 2006 році, він якраз закінчив свою спортивну кар’єру, і, будучи знайомою з ним особисто, я не бачила його у ринзі. І тут він повертається у спорт, виходить на ринг. Я дуже сильно переживала. Я навіть не здогадувалася, що мене будуть переповнювати стільки емоцій, що мій бос у ринзі знову.

Понравился ответ? Поделись:

Евгений:
1
Добрый день, Анна. Прочел, что: "За 8 лет работы Фонд реализовал..." не подскажите, где можно увидеть или почитать, что именно и где реализовал фонд братьев? Спасибо
Анна Старостенко:
На нашому сайті klichkofund.org можна ознайомитися зі всіма проектами. Також у нас є буклети. Якщо ви повідомите свою адресу, ми можемо надіслати вам поштою буклет про діяльність нашого фонду.

Понравился ответ? Поделись:

Лиза:
1
Здравствуйте, Анна! А будут ли еще открывать залы в рамках "Спортивную Украину строим вместе"? В каких городах планируете реализовать проект? Я сама с Херсона. Слышала, что у нас в области откроют зал.
Анна Старостенко:
Цей проект триває вже 4 роки. І в рамках цього проекту ми відкрили 5 спортивних комплексів для занять боксом в різних куточках України. Дійсно, у Херсонській області в місті Гола Пристань буквального минулого місяця ми відремонтували спортивний зал, оснастили його спортивним знаряддям. Я думаю, уже найближчим часом ми зможемо відвідати Голу Пристань, привітати місцевих жителів і подивитися, в якому стані знаходиться той зал, який ми підготували.

Понравился ответ? Поделись:

Максим:
1
Скажите, вы часто присутствуете на поединках братьев. Планируете ли в этот раз поехать на бой? Ваши прогнозы?
Анна Старостенко:
Я відвідувала фактично усі поєдинки. Звичайно, я буду 2 липня у Гамбурзі, буду вболівати за Володимира.

Понравился ответ? Поделись:

Сорняк:
1
А вы занимались или занимаетесь спортом? Какие у вас увлечения?)
Анна Старостенко:
Я намагаюся тримати себе у спортивній формі. Дуже люблю плавання, іноді займаюся ранковими пробіжками. Професійно ніколи не займалася спортом. Але для підтримки форми відвідую басейн, бігаю у парку.

Понравился ответ? Поделись:

Елена:
1
Здравствуйте. Скажите какие черты характера Вы цените в людях???
Анна Старостенко:
Найбільше я ціню відвертість, щирість. Мені подобається люди, які мають інтелект, почуття гумору, почуття смаку. Напевно, це головне.

Понравился ответ? Поделись:

Андрей:
1
Уважаемый Виталий и Владимир, меня очень интересует вопрос "географии" вашей благотворительной деятельности. Равное ли внимание вы уделяете популяризации здорового образа жизни как в крупных городах, так и в районных центрах, СМТ и даже селах, которые нуждаются в этом больше всех. Заранее спасибо.
Анна Старостенко:
Ми завжди багато уваги уділяємо географії. Головний принцип, який ми сповідуємо, це соціальна справедливість. Ми хочемо, щоб у всіх були рівні умови для занять спортом і для отримання освіти. Тому коли ми приймаємо рішення про встановлення того чи іншого спортивного майданчика чи про ремонт дитячої спортивної школи, ми завжди дивимося, де в нас уже є якийсь об’єкт, яка область ще не зачеплена. Починали ми свої проекти з великих населених пунктів. Ми відпрацьовували пілотні проекти, вдосконалювали їх, аналізували роботу. А потім йшли в регіони, районні центри, маленькі містечка і села. Ми намагаємося бути присутніми у різних населених пунктах по всіх областях України.

Понравился ответ? Поделись:

Павел:
1
Добрый день! Скажите, по каким критериям отбирают школы для реконструкции в рамках проекта "Старт к успеху"?
Анна Старостенко:
Це той проект, який народився після проведення благодійного гала-вечору. В рамках цього проекту ми ремонтуємо і оснащаємо спортивні школи по Україні. Головним критерієм в нас є багатофункціональність школи. Ми прагнемо підтримувати ті школи, де є різні види спорту, і щоб там займалися більше 400 учнів. Важливо, щоб школа була загальноміського значення, щоб діти з різних районів міста могли її відвідувати. Звичайно, нас цікавить матеріальний стан школи. Ми допомагаємо тим, хто реально цього потребує. Та як правило, потребують допомоги всі школи. За статистикою держава виділяє 80 грн в рік на одну дитину для занять спортом. Звичайно, цих грошей не вистачає, щоб закупити спортивне обладнання, відремонтувати школу, відправити дітей на спортивні змагання.
Ще дуже важливою є підтримка місцевої влади. Без такої підтримки ми не зможемо в повній мірі здійснити проект. Тому ми завжди просимо, щоб місцева влада хоча б не заважала нашій діяльності, а по можливості і допомагала.
Школи надсилають нам листи. Буквально на тому тижні закінчився конкурс, який ми проводили разом з «Новим каналом». Ми обирали нову дитячу спортивну школу, щоб її відремонтувати. Більше місяця усі бажаючі могли подзвонити на «Новий канал» і залишити там свою заявку. Також вони могли зайти до нас на сайт і залишити свої данні. Ми проаналізували вже усі заявки, вибрали одну школу, яку вже сьогодні починаємо ремонтувати. Це дитяча спортивна школа №2 у м. Севастополь.
Цього року план – відремонтувати з нуля і відкрити 6 дитячих спортивних шкіл. Але ми хотіли б допомогти і іншим, хто до нас звернувся. Ми хотіли б допомогти їм хоча б невеликим ремонтом чи придбанням спортивного обладнання. Тому без нашої уваги не залишиться жодна школа, яка до нас звернулася.

Понравился ответ? Поделись:

Надежда:
1
Может ли фонд братьев Кличко выделить мне 25 тысяч гривен на работу, а я соответственно согласна подарить Виталию Кличко связанный мною джемпер стоимостью 1 млн. грн. только благодаря которому он сможет стать мэром г. Киева, потому что это не просто изделие - а отраженный результат 3-х летней работы с его окружением, и игнорируя его - он лишается внимания тех, кто его поддерживает.
Анна Старостенко:
Давайте обговоримо це питання особисто. Залиште свої контакти чи зателефонуйте нам. І ми обговоримо це питання.

Понравился ответ? Поделись:

Валерий 63 года:
0
Уважаемая Анна! Какие чувства и эмоции испытывает Владимир Кличко при поднятии государственного флага и исполнении гимна Украины при его победах на зарубежных рингах так далеких от его Родины под названием УКРАИНА?
Анна Старостенко:
Я думаю, Володимира охоплюють почуття гордості за Україну.
Чесно кажучи, мені важко сказати, які точно емоції він має. Але точно знаю, що всі люди, які знаходяться на арені, відчувають велике почуття гордості, що така людина, як Володимир Кличко, виступає під український гімн, завжди перед його виступом підіймається український стяг. Він міг би виступати і за Німеччину, і за США. Він отримував багато пропозицій змінити громадянство. Але він вважає себе українцем. І я вважаю, що це є дуже важливою народною дипломатією. Для прославлення України, покращення її іміджу, він робить більше, ніж Міністерство закордонних справ України за всі роки незалежності.

Понравился ответ? Поделись:

Владимир:
0
Анна,добрый день! Меня зовут Владимир. Скажите,каким образом можно проконтактировать именно с Виталием на предмет присоединения к его политическому блоку? Я имею в виду,на какой электронный адрес ему можно написать и,в случае заинтересованности,отправить необходимую информацию?
Анна Старостенко:
Є сайт спеціальний klichko.org. Там ви можете зареєструватися, а також отримати телефони, щоб зв’язатися безпосередньо з представниками партії «Удар», зустрітися. І я думаю, у всіх є гарні шанси стати членом нашої політичної сили.

Дуже дякую за увагу, за цікаві різнопланові запитання.
До побачення.

Понравился ответ? Поделись:

Анастасия:
0
Здравствуйте! Расскажите, как вы попали в благотворительность и почему именно этот вид деятельности выбрали?
Анна Старостенко:
В Україні ніде не вчать, як бути благодійником. В благодійність люди приходять із бізнесу, політики, з абсолютно різних сфер життя. Незважаючи на те, що в мене немає професійної благодійної освіти, я благодійністю на професійному рівні займаюся з 2005 року. Прийшла я з неурядового сектору, я працювала раніше у міжнародному проекті європейської комісії, який був пов’язаний з освітою. Тому тема, якою я займаюся останні 6 років мені дуже близька. Ми, звичайно, завжди вдосконалюємося, працюємо над професійними навичками.
Це дуже благородно – допомагати людям. А якщо ти можеш займатися цим на професійному рівні, це взагалі прекрасно.
Познайомилася я з братами досить випадково. Після закінчення свого навчання закордоном, де я здобула ступінь магістра з культурології, я повернулася в Україну. Спочатку я познайомилася з Віталієм. І він мені запропонував працювати з ним.

Понравился ответ? Поделись:

Olga:
0
Расскажите, пожалуйста, подробнее о проекте "Оздорови общество". Что ждет победителя и где будут творческие студии проходить в этом году?
Анна Старостенко:
Ми реалізуємо це проект з нашим німецьким партнером, фондом Конрада Аденауера, вже другий рік поспіль. В рамках цього проекту ми підтримуємо ініціативи молодих людей з різних куточків України. Цей проект націлений на підтримку нестандартних, оригінальних ідей молодих людей, як оздоровити суспільство в громаді. В проекті ми підтримуємо молодь в їх орієнтації на такі людські цінності, як взаємоповага, толерантне ставлення в суспільстві, активна громадянська позиція. Ми підтримуємо молодих людей у їх прагненні своїми власними силами змінити життя громади на краще. Цього року буде 50 переможців, які відвідають творчі студії, що будуть проходити в Києві восени. До кінця літа ми повідомимо точні дати і більш конкретну програму. А три проекти, які переможуть під час творчих студій, отримують фінансування 10 тисяч гривень кожен на реалізацію.

Понравился ответ? Поделись:

Cергей:
0
Добрый день,Анна! Скажите,а конкурс Оздорови суспільство планируется проводить ежегодно, или ето будет решаться по обстоятельствам?
Анна Старостенко:
Ми будемо сподіватися, що так. Інтерес до проекту є. Молодь пише дуже багато цікавих і різних ідей. Нам пропонують ідеї, починаючи від утилізації батарейок, закінчуючи проведенням великих спортивних фестивалів і допомоги дітям. Теми дуже різні. Дуже важливо, що молодь сама визначає, яка в їхньому місці найбільша проблема, за яку вони реально можуть взяти і вирішити її. Найважливіше, що люди не чекають, що хтось прийде і вирішить їх проблеми, вони готові братися за роботу самі. І це ми плекаємо в молоді.

Понравился ответ? Поделись:

Денис:
0
Я знаю, что Вы являетесь активным депутатом фракции "Блока Кличка" в Киевсовете. Скажите, будут ли досрочные выборы этой осенью (2011) мэра и депутатов горсовета? Какая позиция Вашей фракции по этому вопросу?
Анна Старостенко:
Я є депутатом блоку Віталія Кличка «Удар», також працюю у комісії з питань сім’ї, молоді і спорту.
Сьогодні ми бачимо, що мер Києва відсутній, його роботи не видно. Місто доведене до колапсу і не може нормально функціонувати. Тому фракція «Удар» постійно наголошує на необхідності проведення дострокових виборів депутатів Київської міської Ради. Але на сьогодні партія влади не вбачає політичної доцільності проводити вибори. Буквально минулого тижня ми розглядали на комісії з питань самоврядування пропозицію про висловлення недовіри Черновецькому, проведення дострокових виборів. Але немає більшості голосів серед депутатського корпусу Київради, щоб підтримати це рішення. Тому думаю, вибори відбудуться восени наступного року, як це і має бути по всій Україні.

Понравился ответ? Поделись:

Георгий:
0
Надевали ли вы хоть раз боксерские перчатки?
Анна Старостенко:
Ні, не одягала. Але на ринзі я стояла. :)

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (2)

символов 999