Маркиян Лубкивский рассказал, справится ли Украина с Евро-2012

1 0

1 ноября в гостях tochka.net директор Турнира УЕФА Евро-2012 в Украине Маркиян Лубкивский.

Евро-2012 - самое значимое событие 2012 года. Украина потратила уйму денег на построение гостиниц, стадионов и восстановление дорог перед чемпионатом.

Но готова ли Украина к проведению мероприятия такого масштаба?

Улучшится ли имидж Украины после Евро-2012?

Спросите у Маркияна Лубкивского о том, насколько страна готова к Чемпионату Европы по футболу, окупятся ли инвестиции в Евро-2012 и что ожидает построенные к чемпионату гостиницы и стадионы по окончанию турнира.

С июля 2009 года Маркиян Лубкивский является директором Турнира УЕФА Евро-2012 в Украине.

С 2006 по 2009 год господин Лубкивский был Чрезвычайным и Полномочным Послом Украины в Республике Хорватия и Боснии и Герцеговине. В 2005-2006 годах он работал заместителем государственного секретаря Украины и советником Президента Украины.

В 1993 году Маркиян Лубкивский окончил Львовский государственный университет имени Ивана Франко по специальности "Славянские языки и литература".

Ответы 34

Николай:
15
Здравствуйте!Как считаете а нужно ли было Украине вообще это Евро 2012 Народ нищенствует страна извечный заемщик деньги по сберкнижкам народу не возвращают!Не кажется ли Вам что это пир богатызх во время чумы?И Ваше отношение к такому вопросу!- Инвестировать в Евро наши капиталисты не спешат а все на бюджете государства а пенки снимут как раз они очень прошу Вашу точку зрения !
Маркиян Лубкивский:
Дуже багато запитань з приводу Євро. Мені приємно, що Євро-2012 стає темою, яка дуже широко обговорюється. Тема Євро була широко обговорюваною і під час попереднього турніру в Австрії і Швейцарії. Людей цікавлять питання, пов’язані не лише з самим турніром, а і з підготовкою до нього. Я впевнений, що цей проект дуже потрібний Україні. Я переконаний в тому, що УЄФА виконує таку саму роль, що і Європейський союз. Ми інтегруємося у Європейське суспільство. Багато високих стандартів, які вимагає від нас УЄФА, співзвучні з тими вимогами, які висуває Євросоюз до України. Тобто, я не погоджуюся, що наші капіталісті не спішать інвестувати в Євро. Візьмемо того ж Рената Ахметова, який побудував за свій власний кошт Донбас Арену. Окрім того, побудовані термінали і тренувальні бази. Тобто, такі інвестиції є. Звичайно, держава взяла на себе основний тягар у проведенні Євро. Є кілька причин. Насамперед, саме Україна одержала право проведення цього турніру після доленосного для нас засідання у 2007 році. Окрім того, певний період підготовки проходив за умов не досить серйозного ставлення до проекту. Дуже багато часу було втрачено. Тому на останньому етапі Україні довелося докласти величезних зусиль, щоб не втратити право проведення турніру.
Держави борються за проведення Євро. Україна одержала право проведення у складній боротьбі. Цей проект має геополітичний характер. Великою мірою це спортивна подія. Але українці відчують переваги від успішного проведення Євро-2012.

Понравился ответ? Поделись:

Валентин:
7
Добрый день господин Маркиян! Скажите пожалуйста как идёт подготовка к чемпионату в Польше? , и второй вопрос уже известно какие страны выберут Украину для базированния своей сборной ?
Маркиян Лубкивский:
Польща, як і Україна, досягла значного прогресу у підготовці до чемпіонату. Польща відкрила 3 стадіони, очікується відкриття варшавського стадіону, де 8 червня наступного року пройде матч-відкриття. Якщо порівнювати процеси підготовки України і Польщі, то ми знаходимося на однаковому рівні. В когось є одні проблеми, в когось інші. Але якщо оцінювати стан підготовки, я би сказав, що у нас динаміка вища, бо нам довелося багато наздоганяти. Але сьогодні ми знаходимося на одному рівні. Ще не відомо, які країни виберусь Україну для базування національної збірної. Вони ще приглядають до тренувальних умов в обох країнах, їх візити стали досить частими.
Орієнтовно до 10 грудня у нас буде повна картина щодо баз, які для себе виберуть національні збірні.
Рівень баз є досить високим. Тому інтерес є доволі значний. Кожна національна збірна має право забронювати першу опцію, як альтернативу, другу, і навіть третю. Уже по суті на всі тренувальні бази, які є, є дуже серйозні кандидати на розміщення. Але це було попереднє бронювання.

Понравился ответ? Поделись:

Антін:
5
Маркіяне, розскажіть про можливість придбання квитків на Євро. Перший етап продажу вже пройшов! Що далі? Казали, що буде додатковий продаж квитків, що були невикуплені після першої лотереї? Можете детально розповісти про подальші процедури продажу квитків????
Маркиян Лубкивский:
Під час фінальної частини Євро-2012 планується реалізувати 1,4 млн. квитків на всі матчі. Перший етап продажів уже пройшов. Сьогодні реалізовано 41% з усієї квиткової маси. Це орієнтовно 500 000 квитків. У липні УЄФА запустив сервіс перепродажу квитків, скориставшись яким, можна спробувати придбати для себе квитки. Крім того, асоціації-учасники турніру також отримають обмежену кількість квитків на матчі за участю збірної їхньої країни. Продаж цих перепусток розпочнеться після жеребкування фінальної частини турніру, що відбудеться 2 грудня у Києві.
Більше 100 тисяч квитків Євро-2012 буде розіграно у рамках промоційних кампаній чемпіонату. Для цього УЄФА підписав угоди з комерційними партнерами, телерадіомовними компаніями, приймаючими містами, Національними федераціями-учасницями турніру та іншими юридичними особами, для яких передбачено квиткові квоти як подяку за їх допомогу в організацію турніру. Рекламні лотереї та акції, організовані такими комерційними партнерами та національними спонсорами Євро-2012, збільшать кількість квитків, які можуть отримати вболівальники. Найбільша активність конкурсів припаде на період за 6 місяців до Євро.
Після того, як відбудеться жеребкування, буде запущений продаж квитків під назвою "Разом с командою", можні буде придбати квитки на матчі за участю своєї національної збірної.
Тобто, ті, хто не зміг придбати квитки, матимуть ще один шанс це зробити.

Понравился ответ? Поделись:

Валентин:
4
Господин Маркиян , скажите пожалуйста будут ли создаваться фан-зоны для просмотра матча в городах , где не проводяться матчи ЧЕ
Маркиян Лубкивский:
У нас будуть 4 офіційні фан-зони в містах господарях. В інших містах можуть створюватись неофіційні фан-зони, місця публічного перегляду матчів. Але треба виконати цілу низку вимог УЄФА, щоб одержати право організувати такі місця. Але я думаю, що це хороша ідея. Тому що ми говоримо, що Євро – це загальноукраїнський проект. Звичайно, було б шкода, якби в інших містах люди не побачили б матчі.

Понравился ответ? Поделись:

Антон:
4
Маркиян, откройте завесу тайны - писали ли вы заявление на Простопринт? И если писали, то почему в перходе на Майдане, на Андреевском стоит куча торгошей с футболками ЕВРО2012, а на них вы не пишите? Спасибо!
Маркиян Лубкивский:
Тут немає жодної таємниці, і це вже неодноразово коментував і я, і операційний директор УЄФА Івентс Мартін Каллен. Всі права на логотип УЄФА ЄВРО 2012 належать УЄФА та захищені міжнародним та українським законодавством про інтелектуальну власність. Компанії, які хочуть випускати та розповсюджувати сувенірну продукцію з логотипом УЄФА ЄВРО 2012 мають пройти процедуру ліцензування. УЄФА вживає та буде вживати всіх правових заходів щодо будь-яких спроб порушення прав інтелектуальної власності УЄФА. Порушникам надсилаються попереджувальні листи. І саме такого попереджувального листа отримала свого часу і згадана компанія. УЄФА надсилає сотні таких листів щороку і повірте, як організація, що має неабиякий досвід захисту своєї інтелектуальної власності у правовому полі, УЄФА не робить винятків з правил.
Ця ж компанія не єдина, яка отримувала такі попередження. У нас є цілий музей з продукції, яка виготовлена нелегально. Кожна компанія, яка дозволяє собі нелегальні дії, отримує попередження. Інша справа, що це процес, який має бути захищений з двох сторін. З одного боку УЄФА захищає свої права, а з іншого боку Україна повинна реагувати на такі випадки. Зараз це питання вже до правоохоронців.

Понравился ответ? Поделись:

Катерина:
4
Здравствуйте, Маркиян! Скажите, сколько денег уже вложила Украина в Евро 2012? Как много из всего объема инвестиций составляют зарубежные?
Маркиян Лубкивский:
Я не є представником розпорядника державного бюджету, і робити будь-які підрахунки мені важко. Проте, я би радив рахувати, виходячи із вартості будівництва двох стадіонів: у Львові і Києві. Я вважаю, що будівництво аеропортів, доріг, реконструкція залізничних станцій – це завдання нашої держави. Це найбільше будівництво за весь час незалежності. Воно мало би відбутися так, чи інакше. Але головною інвестицією держави є побудова двох стадіонів. Тому ця сума складає десь орієнтовно 750-800 млн. грн.

Понравился ответ? Поделись:

Артем:
3
Скажите, с какой скоростью вы едите по трассе Львов-Киев? Притормаживаете до 60 км/ч в каждом населенном пункте? Вообще объездив всю Европу на авто такого маразма еще нигде не видел - построили классную дорогу, но натыкали на ней пешеходных переходов. Думаете, туристы оценят такой креативный подход?
Маркиян Лубкивский:
Останній раз їхав по трасі 3 дні тому, коли повертався до Києва. Намагаюся притримуватися тих дорожніх знаків, які регламентують в тому числі швидкість пересування.
Погоджуюся з тим, що побудована дорога краще, ніж була. Але в ідеалі вона повинна була б оминати населені пункти.
Звичайно, це питання має дві сторони. З одного боку треба притримуватися правил дорожнього руху, з іншого - треба було будувати дорогу в обхід населених пунктів. Я думаю, що ми дочекаємося тих часів, що в України з’являться автобани, які є небезпечними і для водіїв і для тих, хто перебуває в зоні цих доріг.

Понравился ответ? Поделись:

Дмитрий Васильевч:
3
Маркиян здравствуйте! Недавно прошло открытие НСК Олимпийского. Как вы его оцениваете? Получился ли стадион таким, как Вы ожидали? стоит ли он денег, вложенных на его строительство? Бронируют ли уже этот стадион для проведения каких-либо мероприятий? - т.е. не простаивает ли он? Каким целям он будет служить после Евро?
Маркиян Лубкивский:
УЄФА не має серйозних зауважень до стадіону НСК «Олімпійський», це хороший стадіон. Я думаю, що стадіон перевищує очікування. Він побудований всупереч усім найскептичнішим прогнозам. Це дуже складний об’єкт, який будувався в умовах фінансового і часового пресингу. І також, треба вважати на те, що реконструкція є завжди складнішою за будівництво.
Звичайно, сьогодні команда, яка управляє стадіоном, серйозно розмірковує над тим, яким чином утримувати цей стадіон. Об’єкт дуже великий, який потребує опалювання, освітлення, очищення. Це величезні кошти, які потрібно компенсувати проведенням заходів. І сьогодні управлінська команда вже планує заходи. В день відкриття стадіону, він пройшов найважливіший тест. Для мене найголовнішим є те, що відкриття пройшло без травм і жертв. Ми всі зітхнули з полегшенням.
Наступною подією, на яку ми всі чекаємо, буде товариський матч Україна-Німеччина. Потім будуть проводитися інші заходи і концерти, зустрічі і конференції.
Цей стадіон прийматиме і футбольні матчі, і легкоатлетичні події. І всі, хто побажає використати його для корпоративних потреб, матимуть таку можливість.

Понравился ответ? Поделись:

Valeriy:
2
Пане Маркіяне, скажіть, будь ласка, тільки відверто, яка, на вашу думку, на нинішный момент найбільша проблема Євро-2012?
Маркиян Лубкивский:
Я думаю, що найбільшою проблемою сьогодні є надання послуг з боку різноманітних служб. Об’єктивною проблемою був стан доріг. І ця проблема теж присутня і сьогодні. Хоча Центральним урядом багато робиться для покращення стану доріг. І ще організація безпеки і правопорядку. Ці питання, які заслуговують на особливу увагу сьогодні.

Понравился ответ? Поделись:

Яна:
2
Борис Колєсніков нещодавно заявив, що Україна в принципі готова подавати заявку на проведення чемпіонату світу з футболу. Ви як людина, яка знає процес підготовки до Євро-2012 зсередини, скажіть, будь ласка, наскільки ця заява співзвучна з реальністю? І в якому році Україна могла б провести мундіаль?
Маркиян Лубкивский:
Я мрію про те, щоб ми на високому рівні провели Євро-2012. Я думаю, що з такою інфраструктурою Україна зможе проводити турніри різного рівня. Це можуть бути і фінальні матчі Єврокубків. Думаю, що з такою інфраструктурою ми можемо претендувати на проведення змагань різного рівня. Інша справа, наскільки ФІФА буде готова нам віддати проведення Чемпіонату. Але така амбіція Колеснікова мені подобається.

Понравился ответ? Поделись:

Алекс:
2
Маркіяне, назвіть кілька суто ментальних рис українців, які гальмують підготовку до Євро-2012?
Маркиян Лубкивский:
Кожен хай подивиться на себе. І тоді стане зрозуміло, які риси нам заважають.
Я не хотів би узагальнювати якісь риси чи стереотипи про українців. Я переконаний, що ми здивуємо не лише Європу і світ, а і самих себе. І тоді, можливо, відкриються нові риси українців. У нас є величезний нереалізований потенціал. Думаю, на Євро він розкриється.

Понравился ответ? Поделись:

Ольга:
2
Який найбільший мінус вашої нинішної роботи. На що перестало вам бракувати часу, коли ви стали директором Євро-2012 в Україні
Маркиян Лубкивский:
Бракує часу на спілкування з родиною і дітьми.

Понравился ответ? Поделись:

Дима:
2
Обязательнго ли знание языка волонтерам? В конце концов, всегда можно понять другого человека и способом жестов... Каким иностранным языком владеете лично Вы и как часто Вам приходится свои знания принимать?
Маркиян Лубкивский:
Волонтер УЄФА обов’язково має володіти англійською мовою. Мову жестів можна протрактувати по-різному. Тому можна дістати у вухо. Щоб цього не сталося, треба вчити мови.
Я говорю англійською, хорватською, сербською, польською, російською. Вивчаю французьку.
Кожного дня говорю цими мовами. В УЄФА говорять англійською, французькою, німецькою, італійською. Люди, як правило, знають по 4-5 мов.

Понравился ответ? Поделись:

Иван:
2
Маркиян, у вас нет чувства, что мы жутко опозоримся и это время все приближается? Ко мне давеча приезжал друг из Германии: по-английски мало кто говорит, особенно в поездах. в кассах. Покупка билета без помощи местного - проблема. Таксисты и маршруточники (дальние маршрутки) пытаются снять в 3-4 раза больше, хорошо я предупредил. сколько это стоит. Все указатели на киррилице, в музеях сидят бабушки и тоже с ними взаимопонимания ноль. Он хотел приехать на ЕВРО, но как-то передумал пока... а мне стыдно - за то что у нас все так....жажда легкой наживы и ноль хорошего сервиса.
Маркиян Лубкивский:
Я переконаний, що ми проведемо дуже гідно цей турнір. Я далекий від думки, що ми не зможемо показати Європі і світу, що ми гостинний народ. Звичайно, складно порівнювати рівень сервісу, який властивий сьогодні для України і тієї ж Німеччині. Але багато робиться для того, щоб підвищити культуру надання послуг і володіння мовами.
Є різні випадки. Ясна річ, що у нас і міліціонери, і таксисти, і працівники обслуговуючої сфери, можливо, не зовсім добре говорять англійською. Але робота ведеться, щоб створити умови максимального комфорту для тих, хто приїде в Україну. Ми шукаємо різні моделі, як допомогти туристам зорієнтуватися в наших містах. Можливо, будемо практикувати допомогу правоохоронцям і медикам з боку волонтерів. Є способи, як усіх задовольнити і надати допомогу з того чи іншого питання. Усі наші проблеми носять виключно цивілізаційний характер. Але я думаю, ми зможемо впоратися з цим завданням. Але Євро – це тільки початок. Набагато важливіше, що буде далі.

Понравился ответ? Поделись:

Максим:
2
Борисполь попал в список самых плохих аэропортов. Очереди на паспортном контроле, воровство ихз чемоданов, сотрудники с трудом говорящие по-английски - это уже легенда, распространившаяся далеко за пределы нашей страны. С этим будут что-то делать или как всегда - продолжаем краснеть?
Маркиян Лубкивский:
Бориспіль досягнув великого прогресу протягом останніх 1,5 роки підготовки. Багато з процесів і процедур в цьому аеропорту були суттєво вдосконалені. Подивіться на Термінал А, який дуже сильно змінився. Колесніков залучив професійних людей, які мають величезний досвід управління аеропортами. Бориспіль значно покращив і рівень надання послуг, і досягнув значного прогресу з точки зору зручності.
Прикрі випадки траплятимуться, але їх становиться все менше. Ми очікуємо добудови нового терміналу Д. У Харкові новий термінал фантастично функціонує. Також ми очікуємо завершення будівництва терміналів у Львові і Донецьку. Будівництво має бути завершено до кінця цього року. Після того буде налагоджена управлінська сторона. Це станеться буквально до середини квітня наступного року.

Понравился ответ? Поделись:

Николай:
2
Здравствуйте! Сколько болельщиков, по предварительным расчетам, посетят Украину и Польшу во время Евро-2012?. Где они будут жить, ведь сейчас в Украине гостиниц не хватает. Например, с большим трудом удалось забронировать номер в донецкой гостинице перед матчем Шахтер - Зенит. Как же Украина будет выкручиваться во время Евро-2012, когда ожидается полный аншлаг.
Маркиян Лубкивский:
За нашими очікуваннями Україну і Польщу відвідають орієнтовно 1,5 млн. вболівальників.
Вимоги УЄФА до розміщення доволі високі, але Україна з ними справляється. У Києві немає великих проблем з розміщенням. Сьогодні вирішується питання з розміщенням у Донецьку. Він ніколи не був туристичним центром. І кількість готелів, яка є, до недавнього часу задовольняла потреби міста. Але зараз щоразу приїжджає до Донецьку все більше вболівальників. Найближчим часом в місті очікується побудова і здача декількох готелів. Ясно, що всіх гостей ми не зможемо розмістити в Донецьку. Тому будемо використовувати можливості інших міст.

Понравился ответ? Поделись:

Анна:
2
А что для вас Евро? способ поднять имидж страны, спорт, развлечение или что-то еще? Что это мероприятие обещает принести стране?
Маркиян Лубкивский:
Якщо притримуватися тих пропозицій, які надала Анна, то це спосіб підняти імідж країні. На моє глибоке переконання це серйозний крок до європейського цивілізаційного простору. У нас є можливість змінити нашу країну зсередини, а не щоразу латати імідж. Це унікальна нагода. В спадок ми одержимо сучасну інфраструктуру, спрощені процедури і багато інших речей, які важливі для іміджу держави. До нас приїде багато гостей. Я сподіваюся, що багато з них відвідає нашу країну ще не раз. І це великий крок до зміни іміджу нашої держави.

Понравился ответ? Поделись:

Федор Нимух:
2
Господин Лубкивский, очень рад, что будет такая возможность послушать про Евро. У меня вопрос: после ЧМ в ЮАР есть проблема "белых слонов": стадионы должны были перейти в частные руки и управляться/поддерживаться частными инвесторами, однако этого не произошло. И теперь в стране, а которой популярно более регби, чем футбол, не знают, что делать с новейшими стадионами, их содержание ложиться грузом на госсудрственный бюджет. Что должна предпринять Украина, для того чтобы избежать участи ЮАР и не наплодить "белых слонов"? Как строится стратегия развития стадионов, что строились "под ЕВРО" после ЕВРО, как будут диверсифицироваться источники прибыли? Спасибо!
Маркиян Лубкивский:
Дуже просто. Ми не повторимо шлях ПАР. УЄФА, як дуже відповідальна організація, не одноразово звертала увагу України на життя стадіонів та інших інфраструктурних об’єктів після Євро. Завдяки тому, що до цих закликів прислухалися, ми маємо команди, які працюють на стадіонах у Києві та Львові. Експлуатаційні команди сьогодні розробляють і реалізовують бізнес-план функціонування цих двох арен. Тому «білих слонів» у нас не буде.

Понравился ответ? Поделись:

Микола:
1
Чи будете проводити конкурси до Євро-2012 (з питань бізнес-ідей та покращення іміджу України)?
Маркиян Лубкивский:
Конкурси будуть проводити партнери ЄВРО-2012, спонсори. В результаті переможці зможуть одержати квитки на матчі.

Понравился ответ? Поделись:

Віталій:
1
Чи часто ви дивитесь футбольні матчі? Яка ваша думка щодо рівня українського футболу
Маркиян Лубкивский:
Кожен день дивлюся.
Рівень українського футболу суттєво зріс. Конкуренція стала високою.

Понравился ответ? Поделись:

Юля:
1
Каким видом спорта Вы занимаетесь?
Маркиян Лубкивский:
Я баскетболіст.
Кожен четвер намагаюся грати (напевно, Олександр Волков в цьому місці буде довго сміятися, він давно мене не бачив на тренуваннях).

Понравился ответ? Поделись:

Дмитрий:
1
Стадион в Киеве открывали недостроенным, сразу же после этого закрыли и стали доделывать. С ареной во Львове было еще хуже, там даже краны не убирали. Зачем вообще было их открывать сырыми, потому что складывается впечатления, что меня дурят. Говорят, что все хорошо, когда на самом деле все не так.
Маркиян Лубкивский:
Немає жодної проблеми. УЄФА дуже високо оцінює темпи зведення двох арен. Залишилися ще дрібні питання, які треба вирішити, але вони не є визначальними. Вас ніхто не дурить. Стадіони є реальністю. Я запрошую вас їх відвідати. На вашу ремарку, що щось не так, насправді є багато дрібних питань, які потребують вирішення. І вони будуть вирішені найближчим часом.

Понравился ответ? Поделись:

Лена:
1
Маркиан, какие ваши прогнозы выступления сборной Украины на Евро-2012? Какие, по вашему мнению, сильные и слабые стороны команды Блохина?
Маркиян Лубкивский:
Я не хочу давати жодних прогнозів. Це невдячна справа.

Понравился ответ? Поделись:

Паша:
1
Хотели ли бы вы, чтобы в группу сборной Украины попалась Россия? И какой футбол по вашему мнению сильнее – украинский или российский?
Маркиян Лубкивский:
Було б цікаво подивитися на матч Україна-Росія. Але на етапі плей-офф.
В українського футболу міцніші традиції. Разом з тим, і український і російський футбол проходили різні етапи свого розвитку. Я думаю, що ми знаходимося десь на однаковому рівні сьогодні.

Понравился ответ? Поделись:

Вероника :
1
Маркиан, в Украину ожидается приезд большого количества болельщиков. Не боитесь, что Киев превратиться в такое себе поле битвы между фанатами и милицией, везде будет мусор. Готова ли Украина к такому развитию событий?
Маркиян Лубкивский:
В рамках проекту УЄФА Євро-2012 ми активно працюємо з правоохоронними органами, а також службами, які будуть відповідальними за збір і вивезення сміття. УЄФА має величезний досвід організації таких подій, і зробить все для того, щоб ЄВРО-2012 було справжнім святом для гостей і мешканців міст.

Понравился ответ? Поделись:

bigman:
1
Маркиан, вы наверняка часто общались с чиновниками из УЕФА. Когда они окончательно поверили, что Украина проведет Евро? Какие самые большие претензии у них сейчас?
Маркиян Лубкивский:
У нас з УЄФА щоденний діалог. Я думаю, наші колеги повірили, що Україна не підведе, десь орієнтовно рік тому. Сьогодні великих претензій немає. Ключові питання - завершення будівництва усіх об’єктів та швидке і ефективне запровадження управління ними.

Понравился ответ? Поделись:

Захар:
1
Слышал, что владельцам билетов будет упращенный въезд в Польшу. А что делать нам, которым билеты так не достались? Очень хочется поехать в Польшу, почуствовать и сравнить футбольную атмосферу там.
Маркиян Лубкивский:
Візове питання - стратегічне питання для нас. Ми не одноразово порушували його і в рамках діалогу з УЄФА і з польськими колегами. Я бажаю, щоб вам пощастило з придбанням квитка. А загалом, сьогодні Україна наполегливо добивається скасування візового режиму з країнами Шенгенської зони. Я думаю, що цього чекати залишилося небагато.

Понравился ответ? Поделись:

Александр:
1
Где, кроме стадиона, можно будет посмотреть футбол? Слышал, что будут создаваться фан-зоны. Где и сколько их будет? Надо ли там будет платить за вход?
Маркиян Лубкивский:
Ні, вхід буде вільний.

Понравился ответ? Поделись:

Марія:
1
Назвіть, будь ласка, принаймні три перші ваші асоціації до Євро-2012. Чи сняться вам стадіони, готелі, дороги і волонтери? :)
Маркиян Лубкивский:
Заповнені стадіони, усміхнені українці і поляки, привітні міліціонери. Поки що це лише сон. Хочеться, щоб він став реальністю.

Понравился ответ? Поделись:

Максим:
1
Розкажіть, будь ласка, за яким принципов вибираються друзі Євро-2012. Як можна потрапити у ранг друзів. І ще це дає?
Маркиян Лубкивский:
Це почесне звання. В Україні ми обрали 100 друзів Євро, серед них 50 відомих українців, а 50 - переможці різноманітних конкурсів. Це люди, які допомагають нам у промо турніру. Це швидше почесна місія.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (1)

символов 999