Тягнибок рассказал о памятниках Бандере

36 0

В гостях tochka.net был Олег Тягнибок.

25 ноября в 13.00 гостем tochka.net будет лидер Всеукраинского объединения "Свобода" Олег Тягнибок.

На местных выборах в прошлом году политическая сила Олега Тягнибока получила сенсационную победу, а уже в следующем году Тягнибок прогнозирует прохождение "Свободы" в Верховную Раду.

Олег Тягнибок критиковал парламентскую оппозицию, называя ее импотентной, и обвинял ее в сговоре с властью.

Он утверждает, что против его политической силы проводятся репрессии, а благодаря заказным материалам из "Свободы" делают "рогатых фашистов".

Тягнибок переплыл Днепр на День Независимости и советовал афганцам, как лучше штурмовать Раду.

Спросите у Олега Тягнибока, перерастут ли протесты в Украине в революцию.

Узнайте, что лидер "Свободы" думает о приговоре Тимошенко.

Расспросите у Олега Тягнибока, почему его политсила отстаивает открытие памятников Степану Бандере в Украине.

Узнайте у Олега Тягнибока, какой он видит Верховную Раду следующего созыва.

Олег Тягнибок родился в 1968 году во Львове. В 1993 году окончил Львовский государственный мединститут, а в 1999 году получил диплом юриста в Львовском госуниверситете имени Франко.

Дважды был народным депутатом Украины III и IV созывов. Оба раза проходил в парламент по одному округу на Львовщине. С февраля 2004 года руководит Всеукраинским объединением "Свобода".

Ответы 26

Олена:
76
Привіт! Скажіть, Олеже, як випривітаєте Юлію Тимошенко з днем народження? Щось будет дарувати їй? І як Ви підтримуєте Юлію Володимирівну, поки вона перебуває у тюрмі? Чи не підтримуєте взагалі?
Олег Тягнибок:
Вітаю всіх читачів Tochka.net, дуже дякую за запрошення на конференцію! Сподіваюсь відповісти на максимум запитань.

Хіба важливі в даному випадку якісь матеріальні подарунки? Для Тимошенко буде важливішим, якщо вона відчуватиме спільну перспективу в боротьбі зі злом.

Понравился ответ? Поделись:

Федор:
24
Що треба робити прихильникам (яким я являюсь) ВО Свобда, щоб Свобода в 2012 році пройшла 5% поріг до Верховної Ради.
Олег Тягнибок:
Агітувати, голосувати, допомогти зберегти результати виборів. Дякую за підтримку!

Понравился ответ? Поделись:

Микола:
19
Хто фінансує ВО "Свобода"?
Олег Тягнибок:
У 2006 році в червні місяці була створена економічна рада ВО «Свобода». В неї увійшли підприємці-члени партії і симпатики. За цей час вдалося розбудувати економічну раду практично в усіх областях України, яка і забезпечує поточну діяльність об’єднання. Хтось допомагає поліграфією, хтось автотранспортом, хтось пальним, хтось надає свої офіси для користування. Хтось допомагає фінансово. Деякі з членів економічної ради сьогодні є нашими депутатами місцевих рад. Додаткового фінансування ми потребуємо, тому, якщо є нагода і можливості – будемо вдячні за допомогу. Дякую!

Понравился ответ? Поделись:

Володимир:
11
Слава Україні! 1. Ви заявляли, що розглядатимете питання про вихід з КОДу. За яких умов "Свобода" може залишитися у Комітеті? 2. Чи може "Свобода" вже вважатися "всеукраїнським об"єднанням", чи все ще залишається "галичанською" партією? Що можете запропонувати мешканцям Півдня та Сходу? 3. Коли, на Вашу, думку на майданах Донецька, Луганська, Сімферополя і т.д. стане можливим зведення пам"ятників Бандері, Шухевичу, Донцову, Міхновському... Що чи хто цьому нині заважає?
Олег Тягнибок:
Героям слава!
1. Завтра у нас відбудеться засідання політради ВО «Свобода», де розглядатиметься дане питання. В принципі, вважаємо, що КОД в такому форматі вже віджив себе. Потрібні нові домовленості взаємостосунків в середини опозиції з метою спільної перемоги на парламентських виборах. Маємо надію, що такі наміри будуть зреалізовані.
2. Звісно, «Свобода» – це всеукраїнське об’єднання. Адже депутатів місцевих рад «Свобода» має не тільки в Галичині, а й в Хмельницький, Рівненській, Волинській, Чернівецькій і навіть в Київській обласних радах. Наші депутати представлені на Житомирщині, Вінниччині, Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині. Результат «Свободи» на минулих виборах до місцевих органів влади на Сході України був такий самий, як у 2006 році на Західній Україні. До речі, на останніх довиборах до Харківської обласної ради наш кандидат, голова Харківської обласної організації Ігор Швайка в Кегичівському районі набрав майже 12% голосів і зайняв друге місце. «Свобода» – це ідеологічна партія, у нас є програма захисту українців, яка декларується однаково на Сході і на Заході. Ми не вважаємо, що політичні партії заради отримання додаткових голосів повинні говорити на Сході одне, на Півдні – інше, на Заході чи в Центрі – ще інше. Політики повинні бути чесними перед своїми виборцями. Адже потім в парламенті доведеться все одно голосувати однаково, а не для Сходу одне голосування, а для Заходу – інше.
3. Переконаний, що такий час прийде. Особливо, що стосується ідеологів українського націоналізму, які є уродженцями саме великої України. Зокрема, Донцов – з Мелітополя, Міхновський – з Харкова (більшу частину життя проживав і працював на Кубані), Липа з Одеси. А саме в українському Донбасі мені довелось почути віршик, який зараз доволі популярний в соціальних мережах: «Сменились принципы и вкусы, ломают старые барьер, чем больше правит Янукович, тем больше я люблю Бандеру». Це має бути воля місцевої громади. Звісно, що цьому заважає місцева влада комуністів і ПР, яка спотворює українську історію і намагається примусити українців дивитися на наше минуле через призму «московських окулярів». Зокрема нещодавно сесія Одеської міської ради вирішила перейменувати вулицю Липи в Одесі.

Понравился ответ? Поделись:

Oleg:
9
Есть информация о том, что вас спонсирует Коломойский и Колесников. Скажите, сколько вы потратили денег и выделенных вам олигархами
Олег Тягнибок:
Ця інформація не відповідає дійсності, почитайте на сайті ВО "Свобода".

Понравился ответ? Поделись:

F.M.:
8
Добрий день пане Тягнибок! Після першого туру президентських виборів Янукович вигравав у Тимошенко. Проста арифметика: якщо люди, які голосували за інших політиків, не підуть на другий тур, то виграє Янукович. Ви закликали саме до цього. Якщо Ви не розуміли, що перемога Януковича призвиде до руїни, то яке моральне право Ви маєте на те, щоб претендувати на політичне лідерство?
Олег Тягнибок:
Доброго дня, Ви не зовсім коректні, будь ласка, перечитайте нашу офіційну заяву і позицію між першим і другим туром на сайті ВО "Свобода" і Ви зміните свою думку.

Понравился ответ? Поделись:

Віктор з Харкова:
8
Слава Україні пане Олеже! Здоров*я вам та успіхів у боротьбі з антиукраїнським режимом Януковича! Хочу вас спитати: 1) Як ви вважаєте які шанси має ВО "Свобода" подолати прохідний бар*єр у 5% і пройти до ВР у 2012р адже за останнім соцопитуванням Соціологічної групи "Рейтинг" за "Свободу" готові голосувати лише 3,3% ? 2) Чи буде "Свобода" спільно з "Батьківщиною" та "Фронтом Змін" ділити мажоритарні округа щоб там був єдиний кандидат від опозиції на кожному окрузі ? 3) Прокоментуйте таку інформацію: http://uainfo.censor.net.ua/news/6596-tyagniboka-vozyat-po-ievu-na-maybahe.html. Там сказано що ви нібито їздите на шикарному авто Майбах з номера із автопарку ВР АА0024ВР і нібито ви таємно зустрічались з Арсенієм Яценюком. Мене про неї люди питали. Що їм відповісти ? Дякую за відповіді.
Олег Тягнибок:
Героям слава! Дякую за побажання!
1. Шанси абсолютно реальні, навіть згідно даних голосування до місцевих органів влади в жовтні 2010 року – «Свобода» набрала майже 6%. Це без голосування до Київської міської ради і Тернопільської міської ради, куди депутатів не обирали. Для нас важливіше зараз зберегти підтримку наших виборців. А 5% – сьогодні для «Свободи» це абсолютно реально. Особливо не зважайте на різну соціологію, яка не завжди є коректною, часто є замовною, манипулятивною. Особливо в міжвиборчий період.
2. Ми ведемо консультації в цьому напрямку. І це можливо.
3. Зауважте, що вперше ця інформація з’явилась на одному з провокаційних сайтів, ноги якого ростуть з Адміністрації Президента, про що в своєму блозі навіть написав відомий журналіст Мустафа Найем. Там, на тому сайті, до речі, багато подібної маячливої інформації. І не тільки про мене.
З Арсенієм Яценюком мені немає потреби зустрічатись таємно – ми спілкуємося відкрито. Так і скажіть людям. Користуюся службовим авто, яке надає ВО «Свобода», – це Toyota.

Понравился ответ? Поделись:

Инна:
7
Как вы думаете, будут ли когда-нибудь ВО "Свобода" поддерживать на Донбассе?
Олег Тягнибок:
Кожні вибори показують кількаразове зростання рейтингу ВО «Свобода», зокрема в Луганській і Донецькій області. Я переконаний, що Ви будете здивовані результатами, які «Свобода» отримає в українському Донбасі вже на цих парламентських виборах, навіть з урахуванням вкрадених і сфальсифікованих голосів.

Понравился ответ? Поделись:

Ігор :
7
На Маршы УПА ви дуже акцентували увагу на участі в парламентських виборах й критикували тих, хто закликає їх саботувати. Мабуть бажання бути революціонером-депутатом є більшим ніж просто революціонером. Після підвищення прохідного бар'єру до 5% ваша позиція не буде змінюватись?
Олег Тягнибок:
Ні, ми вважаємо, що участь у виборах (парламентських, місцевих, президентських) брати потрібно. Адже маємо приклад білоруської опозиції, яка в свій час відмовилась від участі у виборах і перетворилася в маргіналів. Після цього в Білорусі тривалий час фактично не було жодного спротиву тоталітарному режиму Лукашенка. Відмова від участі у виборах – це відмова від боротьби за Україну.

Понравился ответ? Поделись:

Квітка:
6
Пане Олеже! Що ви робили на День Свободи? Як святкували?
Олег Тягнибок:
Телефонічно пригадали дні семирічної давнини, коли «Свобода» однією з перших вийшла на Майдан. А в цей день мав зустрічі в кількох областях Центральної України.

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
5
Щось ви давно не критикували Януковича. Як ви думаєте, до чого нас доведе його керування країною?
Олег Тягнибок:
Олю, якби Ви вчора були в Кам’янці-Подільському, де я мав зустріч з виборцями і впродовж 4 годин я тільки те і робив, що «останніми словами» критикував Януковича. Зайдіть до нас на сайт, почитайте нашу газету і Ви переконаєтесь, що Ви не зовсім маєте рацію.

Понравился ответ? Поделись:

Ксюша:
5
Коли Свобода пройде до Верховної Ради, ваша родина переїде до Києва? Як почуватимуться ваші діти в переважно російськомовних навчальних закладах столиці?
Олег Тягнибок:
Я 8 років був народним депутатом України і моя родина мешкала у Львові. А мої діти вже дорослі, старша навчається в університеті на українській філології, молодша – в коледжі декоративного і ужиткового мистецтва, син – ще в школі. Не думаю, що буде правильно кардинально змінювати місце їх навчання.

Понравился ответ? Поделись:

Семен:
4
Чи стане у Вас мужності піти до кінця і очолити Революцію?
Олег Тягнибок:
Сподіваюсь, що мужності чи інших чеснот завершити або продовжити спільну справу боротьби за соціальну і національну справедливість в Україні стане. Щодо очолювання революції, то запланувати цього або захотіти є неможливим. Під час революції сам народ визначить, хто має його повести.

Понравился ответ? Поделись:

Петро:
4
Пане Олеже, на урочистих зборах, присвячених 20-річчю ВО "Свобода" Іриною Фаріон було сказано про необхідність проведення внутрішньої люстрації. Хто і як буде проводити цю люстрацію і за якими принципами. Адже в партійних списках на керівних посадах багато осіб бувшої номенклатури СРСР,(полковники КГБ, комуністи) та людей, які себе вже скомпроментували, про що є багато матеріалу в інтернеті.
Олег Тягнибок:
Це не стосується «Свободи» – у нас таких нема. Ми проводимо внутрішню люстрацію вже на етапі прийому в партію. Звісно, що ми апелюємо до наших партнерів по опозиції проводити в своїх політичних силах внутрішню люстрацію, щоб не допустити в наступному парламенті «тушок» і зрадників.

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
4
Доброго дня! Мене цікавить: 1) хто є спонсором вашої партії, звідки беруться гроші (існує думка, що Вас спонсорує ПР) 2) якщо ви пройдете до Верховної ради (а я сподіваюся пройдете), то з ким будете об'єднувати сили для боротьби з нинішньою владою? 3) що конкретно ви збираєтеся зробити для боротьби з корупцією і хабарами в самих верхах нашої влади? 4) чи займаєтеся ви, паралельно політиці, якимось бізнесом? Якщо ТАК, то яким?
Олег Тягнибок:
1. Читайте відповідь вище.
2. З іншими антиянуковичиськими фракціями, які будуть представлені в парламенті, і не на словах, а на ділі будуть боротися проти цього антиукраїнського режиму.
3. Політична воля влади – це найважніше. Максимально жорсткі санкції в кримінальному законодавстві щодо хабарників і корупціонерів. Чітке і безапеляційне виконання цих законів.
4. Ні. І ніколи не займався.

Понравился ответ? Поделись:

Аня:
4
Как вы считаете, есть ли конфликт между понятиями "права человека" и "традиционные ценности"? не кажется ли вам, что традиционные ценности - это архаизм и эти ценности посягают на некоторые права человека. К примеру, гендерное равенство, вопрос национальных меньшинств, однополые браки
Олег Тягнибок:
Якщо Ви говорите про одностатеві шлюби, тоді – так.

Понравился ответ? Поделись:

Хавьер Ичеберрия:
4
Олег, сегодня ясно, что не парламентские а президентские выборы будут главным сражением против Януковича. И может снова повториться 2004-й. Вы будете идти на эти выборы в любом случае, кто бы не противостоял Януковичу наряду с вами?
Олег Тягнибок:
Давайте повернемося до цього питання після парламентських виборів. Зараз це актуальніше. Хоча, протестуючи проти режиму Януковича, вже зараз треба ставити питання не тільки відставки уряду чи розпуску парламенту і дострокових парламентських виборів, а й імпічменту Президента.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
3
Чи не вважаєте ви занадто радикальними заяви вашої однопартійниці Ірини Фаріон про виселення з країни дітей з неукраїнськими іменами? що це за людоненависництво?
Олег Тягнибок:
Не було такої заяви Ірини Фаріон. Ми вже давно працюємо в дитячих садочках, школах, середньо-спеціальних і вищих навчальних закладах щодо популяризації української мови. Наприклад, для дитячих садочків ми виготовили наліпки за малюночками, де написано, як правильно говорити українською і як – неправильно. Наприклад, «шарфик» – неправильно, «шалик» – правильно; «шкафчик» – неправильно, «шафка» – правильно, тощо. Так само як діти, так і їх батьки мають право знати, як вони називають себе чи своїх дітей. Якщо на французький манер, то кличуть Мішелем, можна кликати Майкл – це англійською. Якщо кличеш на російський манер – тоді Міша. Якщо хочеш українською – то Михайлик. Право кожного називати і кликати своїх дітей так, як він того хоче. Якщо ти свою донечку кличеш Алёною, а не Оленкою – ти просто повинен знати, що ти кличеш свою дитину не на український манер. Саме про це і говорила Ірина Фаріон, а україноненависники – розвели скандал на рівному місці.

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
2
Пане Олеже, Ви залишилися єдиною надією для мільйонів українців, які розуміють, що ця антиукраїнська влада чесним шляхом не піде, і що всі решта політичні "опозиціонери" лишень створюють ілюзію боротьби. Це врешті, підтвердило останнє голосування у паралменті за закон про вибори. Скажіть, у нинішніх умовах - чи має Ви план, як можна вивести Україну з політичної кризи, як відсунути від корита пристосуванців і врешті побудувати цівілізоване українське суспільство?
Олег Тягнибок:
Детально в програмі захисту українців і в проекті Конституції України від ВО «Свобода» (читайте на нашому сайті).

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
2
Не считаете ли вы, что вопросы героизации Бандеры и Шухевича разделяют Украину? Да для Западной Украины - они герои, но ведь с уважением нужно относиться к чувствам и остальных украинцев? Зачем поднимать сейчас такой противоречивый и спорный вопрос?
Олег Тягнибок:
Сьогодні ми живемо в епоху Інтернету. Я переконаний, що кожен мешканець України (Західної чи Східної) може знайти необхідну інформацію для формування своєї думки, в тому числі про Бандеру і Шухевича. Саме тому стирається грань несприйняття історичної правди боротьби Організації українських націоналістів і Української повстанської армії. Згадаємо відоме скандальне голосування на одному з популярних ток-шоу «Великі українці», коли саме Бандера переміг, але через фальсифікації і маніпуляції Табачника переможцем визнали іншого поважного українця.

Понравился ответ? Поделись:

Микола:
2
Черкаська Свобода у вересні провела акцію "Умань без хасидів". Як ви особисто ставитесь до хасидів?
Олег Тягнибок:
Нейтрально ставлюся. Дуже б хотілося, щоб приїжджаючи в Україну задля задоволення своїх релігійних потреб, представники цієї релігійної групи поводили себе згідно українського законодавства і гостьових загальновизнаних правил. Тоді і проблем ніяких не буде.

Понравился ответ? Поделись:

Владимир:
2
Ви вважаєте Тимошенко своєю конкуренткою?, а Яценюка?
Олег Тягнибок:
Ні.

Понравился ответ? Поделись:

Макс:
2
Вам не здається, що "Свобода" розпалює ворожнечу і ненавсить до росіян, до євреїв? у ваших мріях майбутньої України - схід і захід разом?
Олег Тягнибок:
Не здається. Завжди разом.

Понравился ответ? Поделись:

Олег:
2
Добрий день Олег Ярославович. Скажіть будь ласка де і як ви останній раз відпочивали. Де любите відпочивати зазвичай?
Олег Тягнибок:
Байдуже де, але бажано з дітьми.

Понравился ответ? Поделись:

Виктор:
1
Скажите пожалуйста, были ли покушения на памятник Степану Бандере? Я знаю НЕТ! Так почему же ваши одно партийцы взорвали памятник И.В. Сталину? Вам не мешают жить и не запрещают шанувати ваших героев, так почему же вы проявляете экстремизм и человеконенавистничество к другим людям, тем самым втягивая страну в пучину противостояния. Или у вас задача, организовать гражданскую войну, путем не повиновения? Надо понимать Вам Олег, что РОДИНА у нас одна и с этим надо не только считаться, но и делиться! Слава Иосифу Сталину! Слава Героям!!
Олег Тягнибок:
Як можна порівнювати постать Бандери, який боровся за незалежність української держави і врешті своєю боротьбою здобув її, з катом Сталіним, який знищив десятки мільйонів українців? Пам’ятники Бандері та іншим національним героям неодноразово піддавалися вандалізму і руйнуванню, підривами в тому числі. Просто про це мало висвітлювали в ЗМІ.

Понравился ответ? Поделись:

Олександр:
0

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (36)

символов 999
  • Boris 12 лет назад

    почему то в польском городе львове бывшем 500 лет под речи посполитой все говорят на польском суржике но говорят что это украинская мова и все слова стали писать кириллицей и стали заставлять говорить на этом суржике всех , даже крым, и не мудрено что ... гитлер и ... тягнибок фашисты.. ЗИК ХАЙЛЬ УКРАИНА

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Вот она - бульдожья и пучеглазая морда украинского фашизма!

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Памятники Бандере /фамилие от слова "банда"/ нужны для обкакивания
    или подрывания....

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Гость КОТ

    Коли за дело взялся Патриёт,
    То лоб он от усердья разобьёт!
    Меж тем, как секонд-хенд через границу
    За фурой фура тихой сапой прёт....
    А где же экономики расцвет?
    Бандеров много - а его всё нет....

    И прут шеренги целые Бандер
    Валить Россию и СССР!
    Но есть у них на каждого такого
    Всего лишь три волшебных чудных слова...
    (Ну, вы их все знаете.....)

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Гость КОТ

    Он штамповал Бандеру за Бандерой
    И так в работе этой преуспел,
    Что наступленье Процветанья Эры
    Увидеть за работой не сумел....

    Она пришла, от удивленья взвыла
    И тут же отмочила, хохоча:
    - Ну как усердно размножают это рыло,
    Как прежде монументы Ильича!...

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Гость КОТ

    ИЗ ОМАРА ХАЙ-ЯМА:

    ВЕЛИКИЙ ФАКИР

    Он Феликса на бронзу перелил
    И сто Бандер из этого отлил...
    Его спросили: - Как?? На всех хватило?
    И он ответил: - Кой-чего долил.....

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    ..., как же он долго отвечал, я чуть не здохла... Так и не дошли до моего вопроса, епт, с этим маразмом про Машу и Алену.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Гость КОТ

    ПЛОДЫ "ГАРЯЧЕЙ ДРУЖБЫ" СЛАВНОЙ...

    Раз Тягны-Бочек с Юлией спознался,
    В их детище смешались две натуры:
    Десницей он жидів душить збирався,
    А шуйцей - под столом водил "амуры"....

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гість 12 лет назад

    Олеже я пдтримую Вас у бородьбі з ціею злочинною владою.
    Дай боже Вам сили і натхненья перемогти на виборах 2012 р.
    Ми з Вами.

    Прокомментировать Мне нравится
  • Гость 12 лет назад

    Гость КОТ

    Как будто бы пока порядок с носом.
    Но взгляд блуждающий,
    И ротик с перекосом...

    Прокомментировать Мне нравится
Показать еще