Олесь Доний рассказал о драках в Раде

1 0

Гость news.tochka.net депутат Олесь Доний.

В пятницу, 16 декабря, з 14.00 на news.tochka.net проходит веб-конференция с народным депутатом от НУНС, председателем Художественного объединения "Последняя баррикада" Олесь Доний.

Олесь Доний считает, что местные выборы оппозиция проиграла из-за глупости, амбиций и звездной болезни, и прогнозирует такое ​​же поражение на парламентских, если оппозиционеры так и не договорятся.

Недавно депутат выступил в Кембриджском университете с докладом об Украине "Диссидентская нация".

А на 7-ю годовщину Оранжевой революции Доний дрался с Беркутом на Майдане за символический шатер.

Драка в Раде при ратификации Харьковских соглашений закончилась для Дония сотрясением мозга.

Спросите у Дония, почему депутаты так часто дерутся.

Узнайте, что политик думает о приговоре Юрию Луценко.

Спросите, пойдет ли Доний на следующие выборы в Верховную Раду.

Расспросите у Олеся Дония о проектах "Последней баррикады".

Спросите у Олеся Донния, имеет ли шансы "Народная Самооборона" попасть в парламент без Юрия Луценко.

Олесь Доний окончил исторический факультет Киевского национального университета имени Тараса Шеченко.

В 1990 году был одним из лидеров студенческой революции на граните.

В 1994-1998 годах был депутатом Киевсовета. В 2004-2007 годах - президент Центра исследования политических ценностей.

С ноября 2007 года - народный депутат Верховной Рады VI созыва.

Ответы 30

Святослав Володимирович:
10
Найбільше зло мене бере через фракцію НУНС. Яка була гарна картина на минулих виборах - Луценко, Яценюк, Грценко, Кириленко і хто там ще. ми сила, єдині і т.д. але стільки ж там зараза у вашій фракції груп, підгруп, ініціптив, команд своїх ппартій. Їх хоч хтось може порахувати? чому так сталось? потрапили до Ради і все, забули обіцянки? там жеж найбільше тушок у НУНС
Олесь Доний:
Доброго дня!

Я поділяю занепокоєння. Видно, що людина перймається ситуацією, хоче, щоб існувала патріотична сила. В цьому плані, зрозуміло, що до НУНС можуть бути претензії, але потрібне розуміння, що іншої політичної сили, яка б відстоювала інетреси української культури на той момент не було. І у НУНС були зібрані кращі.
Фракція не сильно змінилася. Значна частина виявилася слабкою ланкою, це факт. Безперечно, потрібно суспільству висувати у політику найкращих, а не залишатися з думкою, що це брудна справа.
Чесних і порядних зараз мало у політиці. Треба висувати порядних і моральних людей.
В мене було багато однодумців. З іншого боку, я був білою вороною, коли не знаходив розуміння у середині своєї фракції. Але все таки в цій політичній силі зібрані більшість людей, які стоять на проукраїнскій позиції. В інших фракціях є люди, які ненавидять Україну.

Понравился ответ? Поделись:

Katrin:
8
Вам нравятся девушки из Femen и то, что они делают?
Олесь Доний:
Я нормальна людина. Тому мені симпатичні молоді жінки, завжди подобаються. Те, що роблять Фемен, в них бувають різні акції. До них повинне додаватися відчуття такту. Одна тема, коли акція робиться до ЄВРО-2012, а інша - під час пікету проти політичних репресій. Методи не співвідносяться до мети. Тому треба порадити дівчатам, щоб вони відчували такт.

Понравился ответ? Поделись:

Fan:
7
Ви поквиталися з тими регіоналами, які вас тоді побили в Раді, чи все пробачили?
Олесь Доний:
Ви знаєте, що протиріччя з одного боку з християнскьою мораллю, яка вчить пробачати, з іншою - з політичної позиції. Людину, яка наносила удари згори, я не бачив. Мене тримали 4 людей. Я прочитав потім, що цей депутат нібито належав до угруповування, потім перейшов до групи Кушніра, на якому зараз більше за всіх криминальних вбивств. Перевірити це складно. персонаж цей дивний. Але це свідчення, які депутати проходять в Раду.

Я вважаю, що в політиці місце моральним порядним людям.

Ця людина тоді перший раз прийшла в Раду. Після того ніхто його не бачив.

Понравился ответ? Поделись:

Тая:
5
Олесь, добрый день. Скажите, зачем вы запатентовали знаки для товаров и услуг "Олесь", "Oles", "Олесь Довгий", "Oles Dovgiy"? Какой предпринимательской деятельностью собираетесь заниматься?
Олесь Доний:
Я підозрюю, що читачка не зовсім розібралася, кому ставить питання. Олесь Довгий - інший персонаж. Я не патентував ці марки.

Понравился ответ? Поделись:

Влад:
5
Ваша думка щодо причин та наслідків зняття дитячої програми Сашка Лірника на одному з вітчизняних каналів. Більш детально тут http://www.facebook.com/events/281493391896598/ Дякую
Олесь Доний:
Лірник Сашко і мій товариш. Думаю, можу наважитися назвати його своїм другом. Він бере участь у багатьох наших акціях, він багато робить для діточко, читає казки, робить мультики, знімає фільм зараз. У нього дуже вдала була програма на каналі Айсітіві. З грудня її знімають. Мені дуже прикро. Знаючи, головного менеджера каналу, мені трохи дивно, що це відбулося. У нас і так мало дитячих програм, мало уваги дітям на телебаченні. У СРСР була потужня школа мультикплікації. А зараз у нас вони не запитані.
Дізнавшись про цю ситуацію, я подзвонив до одного з дерикторів іншого каналу, щоб зробити цю програму на іншому каналі.

Понравился ответ? Поделись:

Fakrtor X:
5
Постоянные протесты чернобыльцев и афганцев показывают уровень доверия к власти, точнее уровне недоверия. Как вы думаете, революция грянет или нет?
Олесь Доний:
Рівень дорівень до влади падає стрімко, це показують не тільки акції і мітинги, про це свідчить і соціологія. Влучні революції - нелегкий процес, він пов*язаний з психологічними чи нниками. Певною мірою після Помаранчеваї революції відбулася втома і деяке розачорування. Але я вірю, що час цієї влади незабаром буде закінчений. Як це закінчиться - не так важливо. Заради демокрації краще було б, щоб це здійснилося через вибори. Революція може мати жорсткий розвиток.

Понравился ответ? Поделись:

Вася:
5
Ви носите передачки Луценку?
Олесь Доний:
Нам заборонили будь-які контакти. Раніше суддя давав можливість депутатам зустрічатися у сізо. Я цим скористався. На жаль, мало депутатів цим користувалися, менше 10. Але ось як 2 місяці пійшла інформаційна блокада. І в суді так само, зараз нам не дають можливість спілкуватися з Лученко. ОЧевидно, пійшла вказівка унеможливити доступ інформації до Лученко і Тимошенко.

Понравился ответ? Поделись:

Massaker:
4
Чому Ви постійно даєте себе бити?
Олесь Доний:
Наскільки я знаю, це відбулося єдиний раз у Раді. Я не знав, що регіонали планують бійку. Напередодні мені зробили операцію, мені було важко ходити. І коли мене оточили 4 людини, а інший бив згори, з трибуни, не було можливості відповісти. Це була не бійка, а зрадницьке побиття своїх опонентів. Прикро, що такі люди є в українській політиці. Я вмію відстоювати свою позицію словом і ділом. Знаю, як це важко. Знаю, що краще йти на втрати, аніж промовчати. Промовчати в той момент я вважав негідним. Харківські угоди я вважав зрадницькими. І я готовий йти на жертви. Якби це повторилося, я готовий відстоювати свою позицію у будь-який спосіб.

Понравился ответ? Поделись:

Оксана:
4
Чому ви більше не проводите Махно-фест?
Олесь Доний:
Літературно-музичний андеграудний фестиваль це найулюбленіший фестиваль, який організовували під моїм керівництвом. Він розбишацький. Ми поєднали літературу і музику на рівних. Ми щось принесли до українського культурного руху. Було багато первормансів.
Але на цей момент не лише тиск відчули звичайні громадяні від нової влади, а і середній і дрібний бізнес. Знайти зараз фінансування для наших проектів майже неможливо. Всі кошти йдуть до кілька родин, які є при владі. А у інших немає коштів на їх проекти.
Тому на цей момент реальних фінансових можливостей для проведення цього маштабного фестивалю немає. У нас було дуже багато різних гуртів, і не тільки з України. Дуже прикро, що на цей момент немає реальних можливостей для його продовження.

Понравился ответ? Поделись:

Микола:
3
Я знаю, що Ви один з тих депутатів, який голосує сам за себе. Але інші депутати цього не роблять. Багато хто з них відсутній в залі Верховної Ради України і за них голосують інші, всі депутати Партії регіонів дивляться на руку пана Чечетова і т.д. Коли народні депутати перестануть обдурювати український народ голосуваннями в раді? Президент, Прем`єр-міністр, депутати ВРУ та інші посадовці всі хочуть в Європейський Союз і я думаю, що більшість українців також хочуть в ЄС, але там так рішення не приймаються. Згадайте, як голосування у ВРУ знімали поляки. Чому не впроваджують іншу систему Рада (з сенсорними кнопками)?
Олесь Доний:
Дуже добре, що є таке запитання. Частина громадян розуміє, що відбувається в Раді.
Я не один з тих, а я єдиний, який протягом 4 років жодного разу не здавав картки. На цей момент є ще кілька депутатів, які почали робити так саме. Ті, хто сидить у президії, роблять так само, тому що не мають можливості здати картки.
Для того, щоб політики почали чинити у спосіб, прописаний у Конституції, повинен бути тиск від суспільства. На цей момент я фактично біла ворона у Раді. Повинна бути більшість таких, щоб прийняти закон про сенсорні кнопки. Таких людей треба обирати.

Понравился ответ? Поделись:

Kate:
3
Как вы будете голосовать по закону о защите общественной морали - за или против?
Олесь Доний:
Я не голосую за цей закон. Я страшенно критикував його не лише цього року, а і коли були скандальні рішення національної комісії з захисту моралі. Черновецький - автор цього закону. Закон спрямований проти еротики. Більшість депутатів висловилися проти еротики взагалі. Я не боюся висловлювати свою позицію. Я за те, щоб людина мала право на висловлення своєї позиції, на стосунки. Треба забороняти насильство і дитячу порнографію. Решта повинна бути дозволена, але у рамках. Щоб доступ до продукції мали здорові психологічно люди.
Я вважаю, що нам треба йти до європейських стандартів.

Понравился ответ? Поделись:

Les:
3
Ви будете зустрічати Новий Рік під СІЗО, щоб підтримати Луценка і Тимошенко?
Олесь Доний:
Торік кілька депутатів так і робили. Я думаю, що форму святкування Нового року ми оберемо згодом.
Коли було День народження Луценко, акція готувалася консперативно. Були деякі дупутати, представники громадськості, кілька представників МВС. Ми вивесили великий банер з фото Юри з надпсиом "Боріться і поборите".
Акції можуть бути різноманітні. У Юри добре почуття гумору. Тому треба зробити для привітання щось з гумором. Але підтримка - не тільки привітання. Те, що люди звертають на це увагу, це теж форма пібтримки. І прийти до Юри в суд, просто подивитися і показати, що ти серед тих, хто стоїть пліч о пліч, це теж підтримка.

Понравился ответ? Поделись:

Оксана:
3
А ви відмовились від депутатської матеріальної допомоги ?
Олесь Доний:
Ні, звичайно. Зарплата, в яку входить ця матеріальна допомога, майже вся йде на мистецьке об*єднання. Я не подавав заявку на квартиру, хоча я і знімаю квартиру. Та скаржитися на моє життя не доводиться. Більшість людей мають гірший матеріальний стан. Мені за своє життя не соромно. Великих матеріальних потреб в мене нема, є потреби для культурних акцій, які я проводжу.

Понравился ответ? Поделись:

Рій:
2
Це правда, що наше болото - найкраще болото?
Олесь Доний:
Якщо він живе в болоті, може, і так.Я знаю, що те середовище, де я живу, воно активне. Тому болотом його назвати не можу. Можливо, нас недостатнє, але те, що це середовище активне, це факт.
Я бачив і красивіші місця, міста у Європі. Але ми любимо маму не за те, що вона накрасивіше, а за те, що вона найрідніша, своя. Я люблю Україну, бо вона рідна.

Понравился ответ? Поделись:

Massaker:
2
Хто, на Ваш погляд, зрадив Майдан?
Олесь Доний:
Це популярна ідея, що хтось зрадив. Я не думаю, що хтось один зрадив. Серед свої працівників я попереджав, що через рік буде велике розчарування. Але іншого шляху, ніж вийти на Майдан, у нас не було.
На той момент не було інших політичних лідерів, не навчилися українці демократії в тій мірі, в якій потрібно. Не було розриву між лідерами і стотисячним мітингом. Ми були єдиним цілим, з єдиним розумінням, у нас не було ані снобізму, ані кордонів між нами. Під час Помаранчевої революції такий кордон відчувався. У лідерів були інші цілі, вони думали про вибори.
Треба висувати більш чесних і порядних політиків.
У 90-х політика стала середовищем бізнесу. Нам потрібно висувати людей у політику, які будуть йти туди не з меркантильними ідеями, а тих, хто буде йти до влади заради людей. Таких людей зараз небагато, і вони в різних таборах.

Понравился ответ? Поделись:

Олена :
2
У вас є дружина?
Олесь Доний:
Ні, на цей момент я не одружений. В мене були дві чудові дружини. Вони обидві дуже чудові дівчини, мої однодумці. Я ставлюся до них і нині з шаною і любов*ю.

Понравился ответ? Поделись:

нелегал:
1
на ТБ зробили певного роду пародію на ком"ютерну гру Mortal combat,де проти персонажів гри б"ються наші нардепи.на вікіпедії є ціла стаття про бійки в ВР. звідси питання.чи коли небудь були якісь заходи в ВР виховного чи адміністративного характеру,які б знизили кількість бійок у ВР?
Олесь Доний:
Мені такі заходи невідомі. Я вважаю, що рівень політичної культури певною мірою засвідчує рівень культури суспільства. Це є внутрішня хвороба українскього суспільства.

Понравился ответ? Поделись:

Микола:
1
Як можуть вплинути революційні настрої в Америці та Росії на ситуацію в Україні? Чи на руку це українському народу, або українській владі?
Олесь Доний:
В Америці акції протесту не революційні. Протести час від часу бувають в різних країнах.
У нас поки що соціальної відповідальності бізнесу немає. Вони думають про свої кишені. Ділитися частиною своїх статків наш олігархат поки що не хоче. Можливо, вони навчаться на прикладах.
Щодо ситуації в Росії, її вплив на Україну є великий. Хочеться пібримати демократичні сили в Росії. Якщо там буде демократія, буде легше дихатися і в Украхні.

Понравился ответ? Поделись:

Roman:
1
У теперішньої розпорошеної опозиції шансів пройти до Ради менше, ніж у регіоналів. Я маю на увазі БЮТ, Фронт змін і Свободу. Ще менше їх у Наородної самооборони, Нашої України. Так що матимемо знову більшість у регілналів?
Олесь Доний:
Коли були вибори до органів місцевого самоврядування, я спілкувався з багатьма партіями.
Вибори були програні. Це не лише фальсифікація, а і нестача розуму у опозиційних партій. Я сподіваюся, що такого більше не відбудеться. Я хочу вірити, що опозиція домовиться між собою

Понравился ответ? Поделись:

Nika:
1
Олесь, ви вірите в те, що Луценка звільнять?
Олесь Доний:
Я роблю все для його звільнення.

Понравился ответ? Поделись:

Оля ля:
1
ви підете на вибори? якщо так, то з ким?
Олесь Доний:
Є пропоциції. Але я людина позапартійна. Були прецеденти, коли я відмовлявся від депутатства. Це лише засіб для того, щоб можна було відстоювати свою позицію і приносити користь суспільству. Якщо буде огрупа однодумців, з якими було б не соромно піти на вибори, я це зроблю.

Понравился ответ? Поделись:

Viktor:
1
А ви ходите на суд до Луценка? кажуть, його колишні соратники майже про нього забули, це так?
Олесь Доний:
Я ходжу.
Більшість перебігли на іншу сторону. Юра це бачить. Люди, яких він привів, поперебігали. Я думаю, Юра переосмислив деякі моменти, зокрема, критерії відбору соратників.
Є люди, які ходять на підтримку Юри. Їх небагато, але вони є. Є депутати з інших фракцій. В наш час не так багато людей, які вміють проявляти солідарність.

Понравился ответ? Поделись:

Дмитро:
0
Ваше ставлення до проекту О.Кужель "Громадянській Опір" та до громадського руху "Чесно"?
Олесь Доний:
Вона дуже активна політична діячка, створює дуже позитивне враження. Вона вірить у те, про що говорить. Ми зустрічалися, вона розповідала про плани. Мені здається, що було б позитивно, якби її плани втілилися в життя.
Я бачив, що виникла така ініціатива Чесно, я завжди говорив, що треба обирати чесних політиків.

Понравился ответ? Поделись:

Віктор:
0
Як ви ставитеся до того, що Сашко Лірник на форумі УП обіцяв повбивати народних депутатів, які приймали участь в бійці в ВР і завдали вам шкоду?
Олесь Доний:
Я не думаю, що це дослівна цитата. Те, що Лірник Сашко міг жорстко висловитися стосовно людей, які зневажають парламентаризм і вчиняють бійки, це може бути. Але у тій інтерпритації, в якій пише читач, це малоймовірно.

Понравился ответ? Поделись:

Ігор,Житомир:
0
1.Що потрібно робити молодим людям щоб змінити ситуацію в Україні? 2. Був на Вашій лекції на фестивалі "Бандерштат" - дуже сподобалося! Організувати подібну в інших містах реально?
Олесь Доний:
1. Хотіти змінити ситуацію і боротися. Я займаюся політикою вже давно. Я ніколи не питав нікого, що робити. Я боровся сам, потім з*явилися однодумці. Головне - не сидіти, склавши руки.
2. Я відгукуюсь майже на всі пропозицію, виступаю в університетах, школах, в різних містах.

Понравился ответ? Поделись:

Farbolys:
0
Я, пересічний громадянин, вожу автомобіль, міняю паспорт, час від часу маю якісь стосунки з ментами. За спостереженнями власними та моїх друзів менти часів Луценка-міністра були ні на каплю не кращі ніж до чи після нього. Оце і пояснення чому ніхто не хоче заступитися за Луценка. Бо Луценко - це дешевий розпіарений клоун. Ви розраховуєте на те, що набереться достатньо народу на захист Луценка? Чому народ повинен захищати луценка, а не ті тисячі невинних, що були посаджені в часи Луценка? Ще мені здається. що якби зібралися родичі тих кому відбили нирки "орли луценка", то вони нафіг би розігнали протести прихильників того ж Луценка.
Олесь Доний:
Читач не знає інших міністрів, не має ніяких запитання до Білоконя, Могильова, Кравченка. Образа тільки до Лученка.
Неправда, що ніхто не хоче захищати. Я захищаю.
У часи, коли Луценко був міністром, не займалися політичним тиском міліція. Те, що зараз робить МВС, як, наприклад, вперше 24 серпня не давали пройти по бульвару Лесі Українки. Міліція зараз - це зброя у руках вищого керівництва. Можна ще назвати деякі позитивні моменти. З цншого боку, варто було б зробити більшу реорганізацію.
Луценко сидить не за свою діяльність. Людина сидить майже 300 днів, коли всі свідки зі сторони обвинувачення відмовляються від свої свідчень.
Справа шита білими нитками. І писати такі образливі пости непорядно. Юрій Луценко - один із тих, на кого насів режим. Таких людей багато.

Понравился ответ? Поделись:

Tetyana Kushnir:
0
Країною наполегливо (принаймні, я вже декілька разів чула в Київській обл.) пливуть чутки, що "Свобода" і "Фронт змін" - "ручна" опозиція. Регіоналам це вигідно (матеріально їх підтримують), щоб ці сили пройшли в парламент тощо... Ваша думка щодо цього? Що відбувається насправді?
Олесь Доний:
В політиці багато різних персонажів. Я знаю тих, хто зі слабких хребтом, хто зраджував. КГБісти були і зараз є. Очищення політичних сил не відбулося. В той же час охаювати опозиційні структури буде вигідно владі. Треба зрозуміти, що всі опозиційні сили є союзниками. Нам треба знаходити спільну мову з союзниками. Це великий позитив, що опозиційні партії сіли за стіл переговорів. А далі народ повинен вчитися обирати чесних людей. В партіях багато разноманітного люду. Треба обирати чесних, нормальних. А просто так сварити опозиційний рух, це буде лише на руку влади.

Понравился ответ? Поделись:

Pilman:
0
чи відбудеться фестиваль вертепів Карпатія у 2012 році?
Олесь Доний:
Це хороший фестиваль, який ми проводила кілька років поспіль. Це більше традиційний фестиваль, ми збирали вертепи зі всієї України. Фішка фестивалю - ми ображали у кумедні костюми різних відомих людей.
Я був здивований, як по 6 годин поспіль народ стоїть і слухає сільский вертеп.
Але знайти зараз кошти, це малореалістично. Прикро, що цей фестиваль поки під знаком запитання.

Понравился ответ? Поделись:

Лесик Барбон:
0
У Вас колись була власна партія кудивона поділася??
Олесь Доний:
Була така спроба в кінці 90-х. Була ідея створення об*єднання, потім спроба створення партії. Після єдиної зустрічі з Кучмою, я двічі повторив, що ми, звичайно проти комуністів, але ми не прокучмівська партія. Після того почалися проблеми, представників намагалися підкупити. А тоді в нас рік забирали партію через суди. Я знаю, наскільки судова система корумпована, і знаю підводні течії.

Понравился ответ? Поделись:

Макс:
0
Як ви вважаєте, чому українські депутати так часто вирушють справи, як не кулаками, то блокуванням трибуни? Це вже певна традиція навіть
Олесь Доний:
Я жодного разу не брав участь у блокуванні трибуні. Зараз ВР втратила функцію бути парламентом. Парламент має законотворчу функцію, у нас це відбуваються в антиконституційний спосіб. Друга функція - представницька. Повинна бути презентація різних груп населення. Зараз діє формула скороченого обговорення. Навіть обговорити той чи інший законопроект, у депутатів немає можливості. Я не одноразово підкреслював, що треба йти на вулиці, до людей, проводити акції. Рано чи пізно прийде нормальна Рада.
Опозиція повинна діяти. Не просто вийти з залу, а працювати. А поки що у ВР всі фракції діють росслаблено. Повинне бути самоочищення у всіх силах.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (1)

символов 999