Ростислав Валихновский в гостях у tochka.net

1 24

Заслуженный врач Украины, на счету которого 18 лет практики и более 7000 успешных операций и спасенных жизней придет на онлайн-конференцию tochka.net, чтобы поделиться с читателями секретами красоты и здоровья.

Ростислава Валихновского по праву называют хирургом от Бога. Среди его пациентов многочисленные политики, бизнесмены и звезды шоу-бизнеса, в том числе Президент Украины (2005-2010) Виктор Ющенко.

Сейчас Ростислав Валихновский является экспертом популярных шоу «Поверніть мені красу» («1+1») и «Я соромлюся свого тіла» («СТБ»), а также практикующим пластическим хирургом с опытом реконструктивной и эстетической хирургии. 

На онлайн-конференцию также пришла Любовь Пронина - девушка, которая наглядно продемонстрировала результат кропотливой работы доктора для программы "Моя новая жизнь" на телеканале "Украина". Изменения, которые продемонстрировала девушка, действительно впечатляют

 

Ответы 27

Іванна:
7
Якщо в людини немає достатньої суми грошей для дуже дороговартісної операції, і вона звернулася у вашу клініку, але від цієї операції залежить не лише її подальша доля, а й життя, чи допоможете Ви їй безкоштовно, втрачаючи досить велику суму?
Ростислав Валихновский:
Вітаю вас, шановні глядачі та слухачі! Розпочнемо нашу конференцію!

Так, у клініки є благодійні програми - ми допомагаємо багатьом людям, які потребують допомоги. Безумовно, пластична хірургія - це не лише питання якості життя, а у гострих ситуаціях - це питання самого життя. Ми надаємо допомогу і безкоштовно, згідно закону України, якщо поступає пацієнт у гострому стані. Якщо це застрахована або приватна особа, йде мова про оплату. Але скажу відверто, трошечки хвалячись, що наша клініка займає перше місце в Україні по балансу ціна-якість серед мультіпрофільних клінік по даним аналізу страхових компаній 2014-2015 р.

Понравился ответ? Поделись:

Таня:
5
Як можна потрапити у Вашу клініку в якості медичного персоналі/працівника? Як можна стати частинкою Вашої висококваліфікованої команди?
Ростислав Валихновский:
Зараз команда сформована і всі вакансії у нас зайняті. Конкурс дуже великий і критерії відбору досить серйозні. Відповідно до стандартів протоколу підбору кадрів, якій існує в Україні, а також за допомогою західних стандартів, ми тестуємо майбутнього члена команди. Завжди існує 3 місячний випробувальний термін. Запрошую - у нас дуже гарний колектив, дуже позитивна атмосфера. Чекаємо на ваші пропозиції.

Понравился ответ? Поделись:

Таня:
5
Доктор, возможно ли проведение абдоминопластики сразу после Кесарево сечения (во время одной операции)? Если нет, то спустя какое время после родов, можно к Вам обратиться?
Ростислав Валихновский:
Безумовно, гінекологи-хірурги повинні володіти технікою косметичного шва, який накладається відразу після закінчення операції. Як правило, в сучасних клініках та роддомах надають таку послугу. Про це потрібно домовлятись перед пологами - кожна кваліфікована команда може надати таку послугу. Якщо вже відбулись пологи через кесарів розтин - я б, згідно стандартів протоколів пластичної хірургії, такий рубець поправляв би не менше, ніж через рік після родів.

Понравился ответ? Поделись:

Віктор:
4
Чи оперували Ви колись членів своєї сім'ї? Якщо так, то кого і яка це була операція?
Ростислав Валихновский:
До мене зверталась моя дружина, вона мала проблему з перегородкою носу, паралельно ми поправили ще і зовнішню форму носа. Була проведена риносептопластика. І кілька моїх племінників звертались з загально хірургічними проблемами. Я особисто був пацієнтом моєї клініки - мої лори поправили мені перегородку носа, яка була викривлена в результаті травми.

Понравился ответ? Поделись:

Богдан :
4
Расскажите о Вашей дочери.
Ростислав Валихновский:
Це дуже особисте. Скажу лише, що вона дуже любить тата, хоче бути доктором, хоче бути хірургом, я нею дуже питаюсь. В міру своїх максимальних можливостей приділяю увагу її вихованню. До речі, вчора був День батька - всіх батьків вітаю з цим святом! Для любого батька кожна дитинка є святим в житті.

Понравился ответ? Поделись:

Саша:
4
Расскажите пожалуйста о вашей семье
Ростислав Валихновский:
Сім'я у мене дуже відома, я - внук православного священика, який прожив 96 років і 61 рік був священиком. Мій батько - заслужений лікар України, у нього 42 роки стажу роботи хірургом, він провів близько 15 тисяч надскладних хірургічних втручань. Я ним пишаюсь, тому що він вже чотири рази був депутатом Волинської обласної Ради. На посаді хірурга він провів близько 15 тис хірургічних втручань. Моя мама - теж доктор, завідуюча терапевтичним відділенням більше 40 років. Вона свята людина для мене і для багатьох волинян, яким вона допомогла свого часу. Скажу відверто, що на Волині моїх батьків почитають, люблять, підтримують. Моя дружина - теж доктор, молодший брат - працює зі мною вже більше 15 років в нашій клініці, він є повноцінним партнером і бізнесу, і клініки. Він володіє всіма техніками хірургічного втручання, якими володію я. Я пишаюсь тим, що зміг навчити всьому, чому я міг. І багато в чому він пішов дальше за старшого брата - теж дякую Богу за це.

Понравился ответ? Поделись:

Юлия:
3
Как подготовиться к ринопластике – как вести себя до и после операции? Какой период займет восстановление?
Ростислав Валихновский:
Необхідно здати всі необхідні тести та аналізи (лабораторні та апаратні), припинити прийом аспірину (щоб мати гарне згортання крові під час операції), обов'язково відвідати всіх суміжних фахівців, зробити дуже якісний комп'ютерний прогноз і на його основі вже проводити підписання договору. Дуже важливо погодити всі нюанси під час такої операції - ніс повинен нормально дихати, мати гарну внутрішню анатомію і мати гарний вигляд, який найбільше відповідає критеріям красоти та суб'єктивним вподобанням пацієнта, ці два аспекти повинні бути між собою поєднані. Фотопрогноз - це невід'ємна частина контракту в нашій клініці.

Понравился ответ? Поделись:

Александра:
3
Можете ли Вы оперировать детей? Если да, то с какого возраста и какие операции? Можете прооперировать 6-месячного ребенка?
Ростислав Валихновский:
Я вважаю, що ми можемо дуже ефективно виконувати такі операції на базі державної клініки Охматдит. Якщо потрібні мої компетенції та кваліфікації, то я радо допомагаю колегам.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
3
Здравствуйте, Ростислав Любомирович. В интернете довольно много информации о том, как выбрать своего врача. И часто пишут, что кроме всего прочего его надо "почувствовать". Возникает ли у Вас что-то подобное в отношении пациентов, которые приходят на консультации?
Ростислав Валихновский:
Безумовно, є пацієнти, які звертаються за допомогою і хочуть прооперуватись у тебе в будь-якому випадку - дуже важко відмовити, коли пацієнту ця операція не потрібна. Кожен пластичний хірург повинен розуміти своїх пацієнтів, повинна бути повна довіра та позитивне відношення обох сторін. Якщо пацієнт незадоволений з самого початку, якщо він вже оперувався кілька разів - більшості з них ми не відмовляємо, це досить складний контингент пацієнтів, моє кредо змушує допомагати таким людям.

Понравился ответ? Поделись:

Лариса:
2
Какие операции стоит запланировать после 40-ка, чтобы победить возрастные признаки?
Ростислав Валихновский:
Я думаю, що це, в першу чергу, підтяжка обличчя, це підтяжка верхніх та нижніх повік, підтяжка шиї та молочної залози.

Понравился ответ? Поделись:

Ирина:
2
Можно ли изменить мочки ушей?
Ростислав Валихновский:
Звичайно, можна. У нас було багато операцій на мочках вух - в залежності від типу та показів. Дуже часто звертаються пацієнти, які робили проколювання вух, часто буває, що ця процедура проводиться в косметичних салонах не зовсім якісно, відповідно, ці місця потім потрібно лікувати за допомогою хірургічного втручання, мікропластики або фізіотерапії. Як правило, такі проблеми з вушними мочками дуже легко піддаються корекції.

Понравился ответ? Поделись:

Анна:
1
После травмы у меня ассиметричные губы. Врачи сказали, что нужна хейлопластика. Расскажите, опасная ли это операция, будут ли заметны швы и какого результата стоит ожидать?
Ростислав Валихновский:
Безумовно, треба бачити, бо є різна асиметрія губ. Є випадки, які вважаються нескладними, але є багато нюансів. Багато пацієнтів, які вводили собі колись гель або інородні тіла, пацієнтів, які мають вроджені аномалії (зокрема, заяча губа). По кожному випадку є своя програма або протокол хірургічного втручання. Невелика асиметрія легко виправляється, але потрібен зважений підхід, планування і все повинне бути проговореним буквально до кубічного міліметру. В таких випадках допомагає комп'ютерний прогноз.

Понравился ответ? Поделись:

Тетяна:
0
Чи правда що інєкції ботоксу не завдають шкоди організму?
Ростислав Валихновский:
Завдають шкоди. Я особисто ботокс не застосовую - він впливає на нервові закінчення так, що з часом їх кількість зменшується. В результаті ботокс дає досить швидку історію попадання цього пацієнта до кабінету пластичного хірурга на операції ліфтінга.

Понравился ответ? Поделись:

Инна:
0
Как убрать ямочку на подбородке если она не очень большая ? Имплантат или гель? Сколько это стоит?
Ростислав Валихновский:
За допомогою процедури ліпофілінга - пересадки жирової тканини. Іншими словами: проводиться ліпосакція і підсадка цього об'єму в зону деформації.

Понравился ответ? Поделись:

Інна:
0
Як попередити надмірне рубцювання кінчика носа після ринопластики? Що являє собою кісткова мозоль і коли можна помітити перші симптоми, щоб не допустити подальшого її розростання? Дякую за відповідь.
Ростислав Валихновский:
Рубцювання попереджається ще під час операції, зокрема формуванням шкірно-під шкірного клаптя - це дуже важливий аспект. Друге - обов'язково потрібно попереджувати утворювання гематом в області кінчика носа, які попереджаються зупинкою кровотечі під час операції і встановленням мікродренажів, які знімаються на другий день після операції. Якщо ж все-таки виникло рубцювання - це не біда, можна використовувати препарати, які гальмують утворення сполучної тканини в області кінчика носа, зокрема діпроспану. Кісткова мозоль - це розростання молодої кісткової тканини, яка утворюється між кістковими уламками. Завдання в післяопераційний період - попередити її утворення, щоб вона не розрослась до гіперрозмірів, для цього є фізіотерапія, реабілітація, ін'єкції і гіпсова пов'язка, яка тримається до 7 дня, для того, щоб кістки за цей період часу правильно зрослися.

Понравился ответ? Поделись:

надя:
0
Доброго Вам дня! Мені 28 років відтопирені вуха які завжди заховані під розпущеним волоссям і ніс з горбинкою не дають відчути себе красивою і впевненою в собі жінкою .Чи бувають у вашій клініці акції на безкоштовні операції? Так хочеться реалізувати свою давню мрію яка (у фінансовому плані) для мене недосяжна.
Ростислав Валихновский:
Телефонуйте. У нас є можливість допомогти безкоштовна, наша клініка успішна, всі операції розписані по листопад. Я думаю, що ми знайдемо можливості, в першу чергу, фінансові та часові, щоб зробити таку операцію. Я думаю, що Валіхновський не буде оперувати безкоштовно тисячу пацієнтів в день, але в міру моїх максимальних можливостей я намагаюсь допомогти, кому можу.

Понравился ответ? Поделись:

Любомир:
0
Як можна потрапити на шоу Поверніть мою красу?
Ростислав Валихновский:
Звертайтесь на канал 1+1 у відділ кастінгу проекту " Поверніть мою красу ". Звертайтесь, пишіть, заповнюйте анкету - думаю, що все можливо в цьому житті.

Понравился ответ? Поделись:

Ростислав:
0
Яке ваше найулюбленіше хоббі? Як любите проводити час зі своєю сім'єю?
Ростислав Валихновский:
Багато читаю, багато займаюсь спортом, дуже люблю подорожувати по світу - був майже у всіх країнах світу. Дуже багато зрозумів, кожна нова культура завжди тебе наповнює, насичує, підсилює, робить мудрішим та досвідченішим. Ми з родиною завжди разом - з дружиною та дитинкою, сім’я для мене - це святе. Ми часто буваємо в храмі, часто буваємо на природі, часто буваємо в спортклубі, часто буваємо за кордоном - але завжди разом.

Понравился ответ? Поделись:

Людмила:
0
Добрый день! Но вы можете быть и строгим шефом по отношению к колективу
Ростислав Валихновский:
Хірургія - це дисципліна. Я вважаю, що без дисципліни такий мегапроект створити неможливо, не побоюсь похвалитись, тому що є відповідальність. Разом з цим є сучасні стандарти бізнес-протоколів, які дозволяють управляти навіть таким складним проектом - в клініці 140 тисяч пацієнтів за 17 років. Зараз ми почали досить активно просовуватись за кордон (Західна Європа, Близький Схід) - без якісного управління неможливо досягнути якості, якої хочуть наші пацієнти. Відповідно, дисципліна повинна бути. В цьому допомагають сучасні стандарти менеджменту, які я добровільно досконально вивчив.

Понравился ответ? Поделись:

Тамила:
0
Поведайте о самых сложных и самых удачных случаях на телевизионных шоу, в которых вы были экспертом.
Ростислав Валихновский:
Я вважаю, що всі випадки в наших програмах, вони є надскладними і надефективними. Ми показали більше 70 жінок на проектах "Я соромлюсь свого тіла", "Поверніть мені красу" і "Моє нове життя". Я хочу зробити зараз сюрприз і запросити зараз героїню одного з проектів - Любов Проніну, з якою ми поговоримо про можливості пластичної хірургії, які були показані під час проекту.
Любовь Пронина: После проекта "Моя новая жизнь" моя жизнь на самом деле изменилась. Первые шаги новой жизни были именно от зрителей, которые встречали меня в транспорте и спрашивали: "Это Вы снимались? Ваша жизнь изменилась?" - таким образом, шаг за шагом, я меняла в себе многие качества, вспоминала все эксперименты, которые я проходила в проекте - это помогало мне быть сильнее. Рассматривая свои черты лица в зеркале, я понимала, что я - совершенно другой человек. И моя личность должна изменяться соответственно моему лицу. Мои детки меня поддерживают в моей новой личности и в моей новой внешности, поэтому хочу поблагодарить за то, что мне помогли изменить мою жизнь! Я чувствую себя очень уверенной и счастливой!
Ростислав Валихновский: Багато нюансів було показано в програмі, основну проблему ми мали з носом та підборіддям. Нам вдалось досягти гарного результату - зараз поряд зі мною сидить красуня. Наскільки я пам'ятаю, була дуже швидка реабілітація. Можна сказати, що пластична хірургія дійсно дозволяє докорінно змінити життя людини, додати більше позитиву, більше радості, більше спокою. Велика вдячність каналу "Україна" за те, що він надав нам таку можливість - так гарно попрацювати!

Понравился ответ? Поделись:

Инна:
0
Здравствуйте! С удовольствием смотрели шоу «Моє нове життя» - вы просто молодцы! Скажите, какой случай вам запомнился более всего и удалось ли вам сделать настоящую красавицу из обычной женщнины? и как изменилась жизнь у этих женщин после?
Ростислав Валихновский:
Я вважаю, що всі героїні мені запам'ятались, я не можу виділити одну. Безумовно, у кожної були надскладні випадки і втручання, які ми провели, вони докорінно змінили цих героїнь. Ми докорінно змінили глибинні основи життя наших пацієнток, фігура, обличчя, зовнішність - дійсно грають велику роль в сучасному житті. Це впливає на самого пацієнта та на його оточуючих, близьких, родичів, колег і т.д.

Понравился ответ? Поделись:

Олена:
0
З професійним святом Вас!!!!За яким критерієм ви берете людей на роботу у свою клініку. Чи комфортні умови праці, чи гарний психологічний клімат у колективі. Дякую за увагу.
Ростислав Валихновский:
Дякую за поздоровлення! Всіх медиків вітаю зі святом! Медики в Україні поки що, на жаль, недооцінені, через це я бажаю кожному медику успіху, добробуту душевного, інтелектуального та матеріального. Перший критерій - це професійність та людські якості, духовні цінності. У нас комфортні умови, гарний колектив, який підтримує один одного. Зараз всі вакансії в нашому колективі зайняті. Слідкуйте за нашим сайтом, тому що ми відкриваємо нову клініку в центрі Києва - будемо розширятись та запрошувати нових колег.

Понравился ответ? Поделись:

Инна:
0
Почему у Вас такие красивые глаза ?;))
Ростислав Валихновский:
Дякую за таке запитання! Думаю, треба дякувати моїм батькам, дідусю та бабусі та господу Богу!

Понравился ответ? Поделись:

Марина:
0
Ростислав, с прошедшим Днем медика Вас. Расскажите о самых сложных случаях в вашей практике. Бывало ли, что после операции жизнь пациента менялась кардинально. расскажите подробнее...
Ростислав Валихновский:
Один з таких випадків це Ларисв Дятлюк ("Я соромлюсь свого тіла") - у людини на голові пухлина за розмірами практично 4 кг., яка була надзвичайно ризикованою з точки зору виділення, Ларисі відмовили майже всі клініки, до яких вона звернулась. Ми заблокували судини, які живили цю пухлину і зробили видалення цієї пухлини. Можете ознайомитись в інтернеті - ви побачите суть цього втручання, яке робиться в небагатьох клініках Європи. І багато таких випадків - це тема окремого інтерв'ю.

Понравился ответ? Поделись:

Инга :
0
Смотрела на 1+1 программу с вашим участием – «Поверніть мені красу». Поразила ваша манера вести общение с пациентом, внимательность и деликатность. Такие качества большая редкость в наше время. Скажите, с обычными пациентами, которые записываются к вам на прием, вы также обходительны и внимательны?
Ростислав Валихновский:
Звичайно. Можна сказати, що ще більше, тому що я не хвилююсь так сильно, як перед камерами під час зйомок проектів.

Понравился ответ? Поделись:

Коля:
0
Меня интересует маммопластика: можно ли выбрать не только размер, но и форму, бывают ли имплантаты разной форму, какие лучше выбрать, сколько длится операция, в каких случаях нельзя делать операцию? Нужна ли диета после операции?
Ростислав Валихновский:
Гарне запитання. Ми робимо ретельний комп'ютерний прогноз, робимо комп'ютерне моделювання, підбираємо розмір та тип імплантів. Зараз дуже активно використовуються імпланти каплевидної форми - про це можна багато прочитати в інтернеті. Операція триває від години до півтори. Неможна робити операцію в випадках, коли пацієнт не повністю обстежений і є злоякісна форма раку молочної залози.
Практично любу молочну залозу можна відновити. Якщо вона знаходиться в жахливому стані - не все втрачене, можна суттєво допомогти. Не треба боятись, стидатись та ховатись - треба йти в нашу чи в інші клініки, які на українському ринку достатньо професійні. Безумовно, якщо жінка худає після операції, то, міняється положення молочної залози. Або якщо вона кормить груддю, худає в спортзалі або за рахунок дієти. Тому в таких випадках потрібно повторно звертатись до пластичного хірурга, в більшості випадків допомагає пересадка жирової тканини або мікрооперації на шкірі.

Понравился ответ? Поделись:

Иван:
0
Правда ли, что при пластике носа используется имплантаты? Вам приходилось менять нос представителям кавказских национальностей? Действительно ли нос может выглядеть у них европейским? Вам нравится, как Ким Кардашьян изменила нос?
Ростислав Валихновский:
До речі, я знаю хірурга, який оперував Кім Кардашьян - він активно працює на американському ринку, зокрема в Беверлі Хіллз. Зміна носа у кавказьких національностей має свої особливості - я оперував багато таких пацієнтів, там немає нічого особливого, що було б занадто складним для досвідченого хірурга. Був такий час, коли часто використовувались штучні імпланти. Зараз тенденція до використання аутохряща - хрящ, який береться у пацієнта з ушної раковини або перегородки носа для того, щоб закрити або виправити дефекти, які є на носі.
Безмежно вдячний за сьогоднішню конференцію! Всього вам найкращого! І миру, щоб все було добре в Україні!

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии (1)

символов 999
  • Tanyaflay 8 лет назад

    Добрый день, я столкнулась с проблемой после родов и кормления двух детей с такой проблемой , как растянутая грудь. Она стала висеть и плюс ко всему еще не много не семитрична , но я не хотела бы делать импланты в грудь. Можно ли сделать коррекцию груди не прибегая к имплантам? И на сколько эта операция будит дорогостоящая? Спасибо за ранее.

    Прокомментировать Мне нравится