Создатели фильма "Американская Мечта"

5

"Американская мечта. В поисках правды" – документальная картина о жизни успешных украинцев в Соединенных Штатах Америки. В фильме зрители увидят правду о креативных и талантливых, амбициозных и очень трудолюбивых, успешных и уверенных в себе людях. 

 

Съемки картины проходили на протяжении двух месяцев в четырех американских городах – Чикаго, Нью-Йорке, Лос-Анджелесе и Сан-Франциско. Среди главных героев – певица Мика Ньютон, футболист Дмитрий Коваленко, профессор Юрий Шевчук и другие.

 

18 апреля в гости к онлайн-ресурсу tochka.net придут создатели этого документального фильма – режиссер Владимир Мула, а также сценарист Николай Васильков. Свои вопросы можно задавать прямо сейчас! 

Ответы 21

богдан:
0
Питання до володимира мули чи буде у вас на сайті цього року євробачення і чому з вашого ютубу зник запис минулого євробачення де виграла джамала
Так, цього року буде "Євробачення" - слава Богу, для цього непотрібно нікуди їхати. Так, зник запис минулого ефіру, ми робили онлайн конкурсу, був дуже гарний чотирьохгодинний ефір, але YouTube його чомусь не обробив. Повністю зависла картинка, на цей раз чомусь так сталось, тому, на жаль, відео неактивне. Але ми будемо робити прямі ефіри на двох півфіналах та на фіналі.

Понравился ответ? Поделись:

Лена:
0
Вы верите в гороскопы? Вообще люди вашей профессии, люди суеверные? Верите в марию и прочие мистические штучки?
Микола: Знаєте, віриш в Бога - вір і в диявола. Гороскоп, безумовно, це річ, яка зарекомендована і цей механізм існує. Я не вірю в ті гороскопи, які друкуються на останніх сторінках газет, але гороскоп - це серйозно. Володимир: Існує, то і добре, але немає такого, щоб ми кожного дня читали гороскоп.

Понравился ответ? Поделись:

Гарик:
0
ЧТо бы вы никогда не сделали в своей жизни? О какой супреспособности вы мечтали в детстве?
Микола: Тут дуже легко: я б ніколи в житті не вболівав за московський "Спартак", а суперздібність - забивати з центру поля на п'ятій секунді. Ще я б хотів вміти читати тексти, як актор Олег Стальчук - мати такий переконливий голос, бо до мене ніколи дівчата серйозно не ставились.

Понравился ответ? Поделись:

Варя:
0
Как ваши знакомые и друзья относяться к ваше работе. Вы их водили на съёмочную площадку? Какие у них были эмоции?
Микола: Всі заздрять :) У нас токсичне мистецьке середовище. Якщо у когось щось виходить, то він одразу стає альтер-его для всіх. Тому Володимира зараз всі ненавидять, мене менше, тому що я не публічний, тому до мене лояльно ставляться.

Понравился ответ? Поделись:

Анастасия:
0
Как вы считаете, документальное кино имеет спрос среди зрителя? Какой жанр сейчас более интересный для людей?
Володимир: Судячи по всьому, документальне кіно зараз взагалі неактуальне і непопулярне. Можливо, воно актуальне, але не популярне. Ми кардинально змінимо цю ситуацію, у нас є мета - затягнути людей до кінотеатрів, щоб вони нарешті прийшли і подивились щось цікаве.

Понравился ответ? Поделись:

Марта:
0
что вы думаете относительно украинского и российского кино? У нас есть разница, если да, то какая?
Володимир: Різниця, мені здається, суттєва. Батько Миколи працює в Москві та Петербурзі і має відношення саме до російського кіно, російське кіно - це справжня індустрія. У нас індустрії немає, у нас просто хтось десь щось робить, немає таких великих традиції - все радянське життя всі досягали успіху лише, коли приїжджали до Москви. Всі там ставали кимось. Один Биков приїхав з Петербургу до Києва і зняв тут свої фільми. Ще велика різниця в фінансуванні, у нас зараз почалася ця історія, коли "Держкіно" на якихось умовах фінансує митців, а в Росії це вже давно. В Україні зараз йде певною мірою зріст і дуже в цьому сенсі корисно те, що робить "Держкіно" - вони багато роблять, це велика підтримка всім, хто хоче цим займатись.

Понравился ответ? Поделись:

Карина:
0
Назовите нескольких своих фаваритов - актёров, музыкантов, режиссёров и сценаристов. Спасибо)
Микола: У мене всі фаворити - футбольні. Володимир: До речі, дійсно можна сказати про Міку Нютон і Таню Родину, які знялись в нашому фільмі. Але знялися - це дуже гучно сказано, все ж таки це документальне кіно і це не зовсім актори. Але, мені здається, ті історії, які вони розповіли, - вони точно будуть до душі тим людям, які прийдуть на наш фільм.

Понравился ответ? Поделись:

Артем:
0
Почему вы решили выбрать именно этиз украинцев, которые прославились в США? У них самые интересные истории или только эти и были?
Володимир: Почнемо з того, що коли ми з Миколою почали пропрацьовувати людей - спочатку у нас було 15 людей, потім ми зменшили їх до 10. Коли ми відлітали в Штати, у нас було 9 умовних людей, яких би ми хотіли зняти. Але ми не були до кінця впевнені в цьому, тому що у нас був обмежений час перебування в Штатах - всього півтори місяці на чотири американських міста. Спочатку ми хотіли зняти мегауспішних, мегавідомих людей, яких знають не лише в Штатах, а і у всьому світі. Ми вели перемовини з Оксаною Баюл, я спілкувався з засновником WhatsApp Яном Кумом, навіть хотів вийти на бабусю Сильвестра Сталлоне, тому що всі кажуть, що сама вона з Одеси. Але в той час в Лос-Анджелесі був Оскар і ми фізично не змогли цього зробити, в результаті у нас вийшли історії 8 українців, дехто з них був відомим в Україні (Міка Ньютон), а всі інші - це люди, які дійсно досягли успіху безпосередньо в Штатах, досягли успіху своєю працею. Ми якраз хотіли акцентувати на цьому увагу - люди, які поїхали звідси, стали успішним в Америці, в абсолютно іншому світі, без знання мови, без грошей, друзів та родини, і у них це вийшло. Чому тоді тут не виходить досягати успіху, при набагато кращих умовах і в рідному середовищі? Ми відзняли 9 героїв, повернулись сюди і зрозуміли, що 9 герой нам трохи не підходить по сценарію, тому ми від нього відмовились. В результаті вийшло 8 героїв, 90 хвилин часу - кожного героя ми обрізали до 10 хвилин і зрозуміли, що, можливо, їх забагато. Але на даному етапі ми вже не відмовляємось від цього сценарного плану, залишили так, як є. Намагались зробити так, щоб глядачам було цікаво, щоб у них не виникало бажання встати та піти на 20 хвилині фільму.

Понравился ответ? Поделись:

Валерий:
0
"Американская мечта. В поисках правды", что для вас означает эта работа? Этот фильм покажут в США?
Володимир: Цей фільм покажуть в Штатах. Ми плануємо тур - 10 американських міст в серпні і одне місто точно буде приурочене до Дня Незалежності. Хочеться показати якраз цей період, тому що, як показує практика, коли ти показуєш кіно в Штатах в маленьких містах, то, звичайно, ти збираєш аудиторію. Тим паче, мені здається, що українцям в Штатах цей фільм досить цікаво подивитись, тому що дуже багато людей приїжджає до Штатів, вони там працюють і потрапляють до своєрідної зони комфорту, яка не дозволяє їм рухатись далі, до свого успіху. Мені здається, що їм також цікаво буде подивитись це кіно. В Фейсбуці мені пишуть, що в Штатах дійсно чекають на цей фільм. Тут важливо те, що ми пройшли всі етапи - від ідеї до знімання, до постпродакшну, до презентації. По-перше, ти розумієш, як це все працює, по-друге - ти розумієш, що дійсно можеш це зробити і у цього є перспективи. В будь-якому разі, в цьому досвіді для нас є плюс. Микола: Можливо, ще буде Канада, тому що там наших дуже багато. Перший показ у нас взагалі буде в Англії 28 і 29 в українських клубах. Потім буде всеукраїнська прем'єра 5, але перед цим ми презентуємо на Городецького в "Україні". Потім все це пройде по містах України і уже після української прем'єри буде показ в Штатах.

Понравился ответ? Поделись:

Лара:
0
а вы работали с кем-то из голливудских актёров? Есть разница между американским кино и нашим. Украинский кинематогроф отстает, да? Сколько лет нужно нам, чтоб мы могли презентовать свои работы (фильмы) на международной арене?
Володимир: Мені здається, що в даний час ми можемо змагатись лише в документальному кіно. Микола: Моя мама працювала з мамою Міли Йовович - це зараховується? :)

Понравился ответ? Поделись:

Лиля:
0
Если у вас новый проект, то у вас есть какой-то рабочий график? Или у вас есть только сроки и работать вы можете даже ночью?
Насправді ми так і працювали - в 5-6 ранку, тому що фізично ми не встигали, бо наш крутий оператор - крутий чувак, він відлетів до Штатів і забрав з собою всю монтажку. Тому ми були змушені сидіти по ночах і домонтовували. Зараз нам треба трішки часу, щоб все доробити, тому що презентація в Англії вже ось-ось.

Понравился ответ? Поделись:

Кристина:
0
А вы работаете только над фильмами? У вас был опыт работы с сериалами ли програмамми?
Микола: Ми працюємо над всім. У мене мама - письменниця та сценаристка, вона вже зробила декілька серіалів, але я не допомагав, тому це не мій досвід. Хоча серіал - це класна штука, ми зараз думаємо про те, що художні серіали можна заміщати документальними.

Понравился ответ? Поделись:

Лера:
0
А вы часто работаете вместе? Насколько сильно вы зависите друг от друга на съёмочной площадке. У вас были споры по поводу того, как видит работу Николай и как делаете её вы, Владимир?
Безумовно, ми часто працюємо разом, бо ми ж телевізійники, а вони всі перетинаються по роботі, навіть, якщо працюють в різних компаніях. Ми сперечались за фінальні титри - Микола намагається все зробити жартівливо.

Понравился ответ? Поделись:

Света:
0
Расскажите о своих киношных престрастиях) Вы всегда шли к тому, чтоб быть режиссёр и сценаристом?
Микола: Я люблю скандинавську манеру знімання. Все, що знімається на Півночі Європи, - все класне. Я вам точно скажу, що режисер - це людина, яка завжди користується успіхом у дівчат, а сценарист - не такий популярний серед дівчат.

Понравился ответ? Поделись:

МАня:
0
опишите свой фильм тремя словами? Представьте, вашего фильма ("Американская мечта. В поисках правды") еще нет и вам опять пердлагают снять его. Согласитесь? Почему?
Микола: Супер-супер-супер :) Мені треба буде порадитись з моєю дружиною Катрусею. Вона подивиться 5 числа - якщо Катруся посміється, то це вдала робота.

Понравился ответ? Поделись:

Кира:
0
Чья судьба вас удивила больше остальных? С кем вам было приятно встретится в работе над фильмом?
Володимир: Героїв 5 я точно знав, інших ми пропрацювали, Диму Коваленко нам взагалі порекомендували - ми його зняли буквально за день, причому нам підфартило. Дуже приємний хлопець Вадим Чаленко, в 2016 році грошовий обіг його компанії перевищив мільйон доларів, це унікальна історія, яка показує, що в Штатах, якщо у тебе є ідея, знаходяться люди, які тебе підтримують. Образ Міки Ньютон в голові був зовсім іншим, читавши на її інтерв'ю в Україні і в США, ми дивувались, що це одна і та сама дівчина.

Понравился ответ? Поделись:

Лариса:
0
Знаю, что фильм уже показывают в кино? вы довольны своими результатами? Что-то переделали б? Какой буджет фильма? Вы платили героям вашего кино?
Володимир: Ми нікому нічого не платимо, тому що у нас немає грошей. Знімальний бюджет - 50 тис. доларів. Прокату ще не було, але буде гарний результат.

Понравился ответ? Поделись:

Дарина:
0
Как вы считаете Мика Ньютон популярна в США? Вы сами слушаете Мику?
Вона сказала, що найголовніше та найстрашніше те, що ніхто в Америці ніколи не чув про Міку Ньютон. Тут історія в деякій мірі особлива, тому що так відректися від всього того, що вона мала тут, де її кожен знає, а там вона - ніхто. І вона почала кар'єру з нуля. Не кожен на це піде, вона молодець.

Понравился ответ? Поделись:

Мила:
0
Какие вещи в вашей работе вас раздрожают, а от каких вы получаете кайф? Есть ли такие картины, о которых вы говорите: "блин, почему не я работал над этим фильмом?"? С кем из украинских актёров вы работали?
Микола: Мене нічого не дратує, тому що я майже нічого не роблю. Класне кіно з Аленом Делоном "Шукачі пригод" - я б там попрацював. Мій улюблений український актор - Олег Стальчук ICTV, я з ним працював на . Володимир: Мене дратує, що всі кажуть, що готові працювати по бартеру. Просто банально хочеться, щоб прийшли люди і подивились кіно. Реально дуже цікаво поспостерігати, яка це буде аудиторія, що це будуть за люди, тому що ми зробили все власними силами, власним ресурсом - ніхто нам в Києві грошима не допомагав. Дійсно буде дуже приємно поспілкуватись на прем'єрі та почути фідбек, хочеться бодай зрозуміти, як воно вийшло. На даному етапі я прийшов до такого сприйняття, коли мені цікаво подивитись, як фільм знятий, які там художні ходи, як режисер використовував свій обмежений бюджет, як він викручувався. Я нещодавно подивився іспанський фільм, який взагалі був знятий на 5 локаціях. Там все побудовано на сценарії, який дійсно тримає в напрузі. Бюджет фільму був 2 млн., скоріше за все, їх витратили на акторів, тому що в зйомках нічого особливого там не було. Я зрозумів, що і в Україні таке можна знімати, нічого складного немає, дуже важливий сценарій та актори - над цим ми будемо працювати.

Понравился ответ? Поделись:

Марина:
0
У нас так выросли украинские звёзды, может стоит снять кино о тех, кто сейчас покоряет украинскую эстраду?
Володимир: До речі, свіжий приклад - буквально в четвер ходив на документалку про Джамалу. Було дві людини в залі - я ходив з дівчиною. Це 9 година вечора, той самий час, що нам дають під "Американську мрію" і я розумію, що треба щось з цим робити, тому що ми можемо стати на такі самі граблі. Думаю, що тут глобальна проблема - напевно, в рекламі, люди не знають, що таке кіно є і що воно показується. Зараз не буду говорити про самий фільм, але для мільйонного Києва - це дуже гнітюча ситуація. Ще питання в тому, що люди у нас не звикли ходити до кінотеатрів - документалка про "Океан Ельзи" дивились в прокаті лише 20 тисяч людей, а вона йшла тривалий час, на потужних майданчиках.

Понравился ответ? Поделись:

Ден:
0
Здравствуйте. Что самое сложное в вашей работе? Как считаете, от чего зависит успех фильма?
Від сценарію. Важливо, щоб сценарій був непоганий, щоб все було прописано, сценарна розробка - це найголовніше в фільмі. Важко змарнувати гарний сценарій - для цього треба постаратися. Якісний сценарій - це 90% успіху. А успіх фільму залежить від працездатності - більше не від чого. Треба приділити увагу всьому і в стислий час. Є багато прикладів, коли голлівудські фільми провалюються в прокаті, маючі карколомні бюджети. Подивимось - сподіваємось, що все у нас вийде.

Понравился ответ? Поделись:

Юлія:
0
День добрий , моє запитання полягає в тому що : Чи варто будучи середньозабезпеченою соціально незалежною особою, яка проживає на Україні , емігрувати до США та починати все спочатку в новій країні, заради пошуку кращого сліпучого виснажного життя?
Ні, не треба нікуди їхати, тому що якщо тут вже є середнє соціальне забезпечення, то треба з нього стартувати, як з майданчика, як фільм стартує зі сценарію. Треба з цього майданчика стартувати, тому що всі поїхали через нужду, а не на запрошення мільйонерів. Вони пережили повний чорний квадрат, падіння, дефолт, колапс - вони стали сильнішими, але потратили роки на адаптацію, на нове життя. Все це можна робити в Україні, головний інтелектуально-ментальний підсумок нашого кіно в тому, що треба все це робити лише у нас. У нас це легше, для цього є всі умови, є друзі, вже є хата, яку не треба винаймати, є батьки, які підтримують - бери та роби, а не ходи і не бухай. Успішні люди і у нас є. Переїзд - це такий крок, що потім мало не здасться, це суперважко. Подивіться кіно і самі зробіть висновок - ви точно зміните уявлення про Штати.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии

символов 999