Група Фіолет в гостях tochka.net

Фіолет - украинская поп-рок группа, созданная в 2009 году. На счету команды десять всеукраинских туров, три альбома и пять ЕР. С помощью краудфаундинговой кампании ребята собирают средства на запись альбома "Aurora", выпустить который планируют осенью 2018 года. Фіолет является постоянным гостем музыкальных фестивалей в Украине и за ее пределами. Фронтмен группы Сергей Мартынюк (также известный как Колос) - поэт, писатель, основатель и бессменный организатор всеукраинского фестиваля Бандерштат.

 

Сегодня музыканты порадовали поклонников клипом на последний трек "Кохана". Узнать больше об этом видео и последние новости из жизни группы вы сможете 6 марта во время онлайн-конференции tochka.net.

 

Автор лучшего и интересного вопроса получит суперприз - эксклюзивную личную дисконтную карту, которая дает БЕСПЛАТНУЮ пропуск на все сольные концерты группы Фіолет в любом городе, в любой стране в течение года!

Победитель лучшего вопроса может связаться с группой для получения дисконтной карты тут.

Ответы 38

Таня:
8
купувала вчора квиток на акустику- зависла система,і жіночка на касі така:"Краще на Винника купила,на ньому ніколи не висне".Що не так з тим Винником і його фанами? . 1.Яка пісня асоціюється у вас з дитинством? 2.Ким би ви могли стати, якби не займалися музикою? 3.Що для вас важливо в музиці і що ви шукаєте в ній в даний момент?Яким буде новий альбом? 4.Якби середній вік людини складав 30 років, як це було в середні віки, ви б прожили життя по-іншому? 5.Скільки б ви собі дали, якби не знали, скільки вам років? дякую за відповіді)
Питання смішне :) Таня, я не розбираюсь в творчості Вінника і з його фанами особливо не перетинався, тому єдине, що я хочу тобі сказати, – подякувати, що ти купляєш квиток саме на наш концерт! А те, що висне система – це просто «продєлкі» фанів Вінника, які сидять по касах, так що не переймайся особливо, не бери близько до серця :) Олександр: З останніх пісень – це «Кохана». Сергій: Моє дитинство асоціюється з піснею «Вот лето пролетело и ага» естонської рок-групи С.Т.Д.К. Якби не музика, я міг би стати вчителем трудового навчання в рідному Дубно. Для мене в музиці важливе те, що ти можеш дозволити собі робити все, що захочеш. Власно, замість громадсько-політичної діяльності я колись обрав музику тому, що вона давала значно більше свободи самовиражатись і самопроявлюватись так, як ти хочеш. Слідкуючи за нашою музикою протягом 8 років, ви могли помітити, як мінялась наша музика – від акустики до джазових програм, до все важчого та важчого року і т. д. Врешті, саме ця свобода робити в музиці, те що ти хочеш, є для мене лакмусовим папірцем твоєї життєвої свободи бути тим, ким ти є. На даний момент ми шукаємо гармонію між сильним бажанням, між українськими реаліями і спроможністю українського слухача, от ми знайдемо цю гармонію і тоді все буде зашибісь і у гурта «Фіолет», і в музичній індустрії України загалом. Новий альбом вийде в жовтні, він називатиметесь «Аврора», це наш перший досвід роботи з саундпродюсером, який повністю працює над звуком нашої роботи. Альбом буде дуже різним, ви вже чули три сингли, в альбомі знайдеться місце і для лірики, і для хардових мотивів, і для тем кохання, і для філософських, як «Фіолет» ми залишаємось досить громадянсько відповідальною групою – і цьому буде присвячене певне місце в музиці. Та чорт його знає, наскільки я знаю, в середньовіччя чоловіки в 14-15 років батьками ставали, (а жінки, відповідно, матерями), але назвати це життям… не знаю. Дивне питання, не зрозумів. Я б дав собі 22 роки.

Понравился ответ? Поделись:

Іра:
4
Чи прийде той момент, коли в Україні почнуть цінувати щиру українську музику?
Мені здається, цей момент вже настав. За останні кілька років ми спостерігаємо появу великої кількості українських проектів, зокрема україномовних і попит на ці проекти росте – люди готові купувати музику в цифрових магазинах, готові їздити на концерти та фестивалі. Звичайно, це тільки починається, останні 20 років українські музиканти за це боролись («Фіолет» - останні 8 років), але однозначно це рух вперед і далі буде тільки краще. Зрозуміло, що у будь-якого явища є спади та піднесення, але зараз, на мій погляд, ідеальний час для того, щоб українська музика могла прорватися.

Понравился ответ? Поделись:

Інна:
4
Як думаєте чи настане колись час, щоб з Колосом писала інтерв'ю Катя Осадча? Чому Зібров цікавий телевізору, а ви - ні? З фейсбучної сторінки знаю що ви були на прем'єрі одного фільму і про це робили сюжет для Світського життя, і уявіть моє здивування, коли вас там не побачила. Доки триватиме нагородження одних і тих же і показ по тв тільки в разі перемоги на відборі до Євробачення? Чому про Оторвальд, Ваш Фіолет, Детач, The maunt, My personal murderer не розказати зараз? Чому круті гурти обходять стороною? Про ротацію на м1 не йдеться, бо що рівняти аудиторію і рейтинги 1+1 і українського муз.каналу.
Рано чи пізно Катя запише інтерв’ю зі мною, однозначно, в капелюшку чи без :) А хто сказав, що ми не цікаві? Ми цікаві телевізору, просто не весь телевізор знає про наше існування, тому що ми група з андеграунду. Я не знаю, ці питання треба задавати функціонерам на телебаченні, їм видніше, тому що вони творять якісь комерційні проекти, вони знають, як це правильно робити. А я особисто (можливо, це не зовсім правильно з точки зору просування гурту) не хочу нав’язуватись, ми працюємо над музикою, ми максимально намагаємось увірватись до інформаційного простору. І коли нас помітять (помітять правильно), коли ми дійсно всіма своїми складовими будемо підходити цим проектам – однозначно ми будемо на тих майданчиках, про які Ви говорите. Проблема не лише в цих функціонерах, і зокрема в нас – на якихось позиціях ми ще не готові до цього.

Понравился ответ? Поделись:

Єва:
2
А ваші дівчата не ревнують вас до шанувальниць?))
Сергій: Моя дружина, мені здається, не ревнує мене до шанувальниць, принаймні вона мені про це не говорить.

Понравился ответ? Поделись:

Свєта:
2
Що для вас найбільше визнання від шанувальник - кількість відвідувачів концерту, чи їх якість в плані реакцію на музику? Бо є концерти на яких наче бітком забито, але люди як відморожені стоять.
Ну, у нас на концертах відморожених я не пам’ятаю, але загалом питання дуже комплексне. Я скажу так, що інколи мене криє через те, що я не отримую в музичних ЗМІ потрібної кількості якихось релізів, професійних рецензії і т.д. В той момент це криє, але, коли я бачу, що ті команди, які отримують увагу ЗМІ, збирають на своїх концертах по 30-50 слухачів, то для мене набагато важливіше, щоб на моєму концерті був цей повний зал – такий вияв поваги людей до виконавця для мене набагато важливіший за рецензії, відгуки і т.д. Це живе капіталовкладення емоцій і душ в нашу популярність.

Понравился ответ? Поделись:

Белые сандалики:
2
Не боитесь ли,что "Аврору" могут приплести к событиям столетней давности и декомунизировать как понятие?
Чи думала про це Каша Сальцова, коли записувала «Крейсер Аврора» :) Ми не боїмося, тому що особисто я не пов’язую слово, поняття «Аврора» з подіями сторічної давнини. Якщо копати ще глибше, то це вже питання давньої міфології і символізму, який несе за собою богиня світанку та надії Аврора. Для мене цей альбом – це така своєрідна нова сторінка в історії гурту, якийсь новий старт, як на мене, це ідеальна назва, символ означення наших нових починань.

Понравился ответ? Поделись:

Настя:
2
Привіт. Колосе, ні для кого не секрет, що ти великий поціновувач книг, чи є в тебе улюблене видавництво? За якими ознаками гурт "Фіолет" формує свої альбоми, зокрема альбом "Aurora": за тематикою, за ритмом чи можливо за внутрішніми відчуттями? Чи ще плануються прем'єри пісень з "AuturИ" до виходу альбому? Коли чекати анонси перших учасників "Бандерштату"? Чи можливо почути альбом "Невидане" на ваших концертах, в турах чи на фестивалях? Дякую)
Я люблю дуже багато українських видавництв, тому що вони у нас займають трошки різні сфери. «Клуб сімейного дозвілля» я страшенно люблю за те, що вони видають Стівена Кінга, Чака Паланіка і багато інших тріллерів. «Видавництво Старого Лева» я люблю за прекрасні видання українських поетів. «Країну мрій» я люблю за те, що вони переклали «Над зозулиним гніздом». «Наш формат» люблю за гарний научпоп. Класно, що видавництв так багато і так багато виходить українських перекладів та українських авторів. В якийсь момент я сідаю та пишу текстовий-мелодійний матеріал, умовно це 30-40 треків. Минає деякий час, з них відокремлюється основних 12-15, які лягають в основу альбому. Мова не про ритміку, а про якусь концептуальну єдність пісень між собою. Наприклад, «Аврора»: зараз дуже модні всі ці круті книги про те, як стати крутим лідером, як стати крутим піарщиком, як не наробити фігні та прорватися в житті – я хотів написати якийсь схожий альбом. Там не буде прямолінійних закликів та настанов, але це має бути щось життєствердне, що змушує з надією дивитись в завтрашній день (і поки що так виходить). Як мінімум, ще один трек, який буде назватися «Найкращий друг» ми плануємо видати в кінці травня – чекайте! Вже за кілька тижнів почнеться просто навала анонсів по всіх трьох сценах фестивалю. Тому вже невдовзі чекайте крутих анонсів і українського масштабу, і навіть європейського! «Невидане» це більш запис, ніж концертне виконання, але, тим не менше, вже на акустичному концерті 10 березня ми зіграємо кілька пісень з нашого останнього акустичного альбому, тому приходьте і почуєте кілька пісень наживо!

Понравился ответ? Поделись:

Оленка:):
1
На вулиці рік 2025, Мартинюк і команда збирає "Олімпійський", а тим часом в штатах відбувається запуск Falcon Heavy 2.0, всім відомий Ілон Маск вирішив, що цього разу буде грати пісня гурту "Фіолет", яка на той час є не менш відомою за самого Маска. Так от, питання: як думаєте, яка пісня Фіолету грала б в нашій галактиці і змушувала інопланетян рухати задом під неї?
Я думаю, що це була б не пісня гурту «Фіолет», а одна з пісень нашого сайд проекту «ТраТаТа» - пісні «Тануна» і «ЙВР», не буду розшифровувати, що це означає. Друга більше підходить, вона передає повний цикл уявлення про життя людини – інопланетяни не лише зможуть потанцювати та послемитись, вони зможуть отримати повноцінне враження про культурний рівень земної цивілізації.

Понравился ответ? Поделись:

Антон:
1
Що ви робите щоб не захворіти на зіркову хворобу?
Сергій: Це наш барабанщик питає? :) Та я вже давно на неї хворий – просто сиджу на препаратах, підтримую свою життєдіяльність :) Олександр: Будь ласка, більше не плутайте мене з Дзідзьо, я вас прошу :) Я більше схожий на новий образ Танчінця.

Понравился ответ? Поделись:

Марія:
1
Яким був найцікавіший подарунок від шанувальників?
Дарували багато. Найцікавіше було в клубі у Львові: ще під час концерту на сцену вибігла дівчинка з криком, що вона спізнюється на потяг, тому має встигнути подарувати подарунок – і дала мені літрову банку білих грибів :)

Понравился ответ? Поделись:

Даша:
1
Музиканти часто кажуть, що сумують за туровими мандрами. А чого вам найбільше не вистачає під час перерв між поїздками?
Мені власне концертних мандрів і не вистачає в сенсі сцени. Коли довго немає концертів і репетицій особливо немає, ти вже починаєш мінімально лізти на стіни в пошуках якогось додаткового кайфу. Але, чим ближче до весни – тим більше концертів та фестивалів, тур на носі і внутрішній стан стабілізується.

Понравился ответ? Поделись:

Марія:
1
Ви більше любите виступати на фестивалях, чи на сольних виступах?
І там, і там – в кожному є свій кайф.

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
1
Якби кожен з учаснику гурту міг повернутися в часі, то що б він змінив? Чи залишили б все так як і є?
Сергій: Особисто я, якби міг повернутись до 2009-2011, то я б зробив так, щоб фактично все, що ми видавали, - щоб ми його не видавали. Або провернув би щось, щоб по-новому переписати всі пісні і особливо вдягнути нас по-іншому, бо коли я дивлюсь на деякі наші фото, то якийсь сором пробирає :)

Понравился ответ? Поделись:

Юлія Климишина:
1
Ваш особистий рецепт щастя?
Сергій: Я по Сковороді виступаю: людина, яка живе сродній в праці, тобто в праці, яка лежить до її душі, яка не є працею в прямому розумінні, а є життєвим натхненням та існуванням – така людина щаслива. Я знайшов таку річ в своєму житті – це музика, навколо музична діяльність, гурт, організація фестивалю. Я цілком щасливий. У мене ще є література, я в яку я бавлюся. Це ті три кити щастя, на яких базується моє життя, звісно, окрім особистого життя, це трошки інші сфери. Я можу назвати себе щасливою людиною, як мінімум тому, що я знаю, чого я хочу. Олександр: Я б теж хотів дійти до такого, у мене поки що такого нема – я 50х50.

Понравился ответ? Поделись:

Юлія Климишина:
1
Хлопці, а яка музика грає у вас в машині коли їдете в тур?
Якщо нас везе Віталік, то переважно «Каспійський груз» та шансон :) У нас просто кожен їздить в своїх навушниках, з планшетом і т.д., тому не слухаємо особливо, що ставить водій.

Понравился ответ? Поделись:

Юлія Климишина:
1
Які міста в нашій країні Вам найбільше подобаються?
Сергій: Я багато міст люблю, навіть ті, що мені спочатку не подобались. Наприклад, Житомир для мене розкрився в свій час. Я дуже люблю своє Дубно, напіврідний Луцьк. Найбільше зараз я люблю Київ. Страшенно люблю Одесу. Взагалі, люблю маленькі міста та районні центри, в них завжди є щось таке, аналогів чому більше в Україні не знайдеш, особливо це малесенькі міста на українській Галичині. Олександр: Мені Бровари подобаються.

Понравился ответ? Поделись:

Юлія Климишина:
1
Чи здійснилися ваші дитячі мрії?
Сергій: Мої – ні. Я не став Фоксом Малдером, я не став космонавтом, я не став агентом ФБР. Я став музикантом.

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
1
Колос, а сам бы ты хотел попробовать себя в роли актера — не сыграть себя, а сняться в фильме или в другом клипе других артистов, сыграть роль по сценарию? Были такие предложения?
По кліпам були неодноразово, навіть в якійсь короткометражці колись пропонували зніматися. Але я поки що не відчуваю в собі натхнення грати якісь ролі, мені навіть в наших кліпах, в яких приходилось грати не себе, а якогось іншого персонажа, приходилось трошки важко. В житті мені емоції даються набагато легше, ніж перед камерами, принаймні поки що.

Понравился ответ? Поделись:

Оленка Ф.:
0
Як би виглядав гурт Фіолет у жіночому складі?
Бородаті дівчата - Кончіти Вурст :) Це якесь психоделічне питання.

Понравился ответ? Поделись:

Денис:
0
Розкажіть про самий довгий день у Вашому житті...)
Я так розумію, мова про якісь не найкращі досвіди, які траплялись? Найбільш попандосні речі зі мною трапились за останні декілька років в процесі організації концертів і фестивалю «Бандерштат». Коли «Фіолет» брав участь в «Х-Факторі» і мене не було на «Бандерштаті», мені дзвонить моя колега, називає величезну для мене суму, в яку влітає фестиваль – ці гроші треба знайти. Через три години мене передзвонили і сказали, що з бабками все ок, просто неправильно перерахували. Але ці три години були рівноцінні року душевного заслання, все разрулилось, але за кілька місяців після того я знайшов у себе виразки в шлунку і терміново їх лікував, тому це пам’ятний день в моєму житті.

Понравился ответ? Поделись:

Оля Гарбуз:
0
Колос, як ти живеш без солодкого?
Як на мене, у мене дуже гарна дружина, я б не сказав, що я живу геть без солодкого. А те, що я цукор та мучне виключив з раціону, це вже нюанси.

Понравился ответ? Поделись:

Аліна:
0
Привіт) чи вірите ви у реінкарнацію? Ким ви уявляєте себе у минулому житті? Чи хотіли б ви вічно жити? Чи могли б уявити своє життя без фіолету? Якщо так, яке б воно було?
Я раніше вірив, але зараз не вірю. Не знаю, сподіваюсь, що в минулому житті я був, як мінімум, нормальною людиною, якщо мені довелось народитись в відносно здоровому тілі, в відносно нормальній країні – тому, як мінімум, мені здається, нормальною людиною. Можливо, жінкою. Ні, доля Дункана Маклауда мене бентежить, чесно кажучи – я якраз переглядав «Горця» і в чергове в цьому переконався. Теоретично можу уявити, але за умови, що моє життя не втратить музики і «Фіолет» переросте в якісь інші важливіші і крутіші проекти. Для мене важливо, щоб в житті була музика, щоб була важливість писати – це дуже важливий для мене момент і іншим своє життя я не хочу уявляти.

Понравился ответ? Поделись:

Оля Гарбуз:
0
А який буде врожай, коли "Колос" наллється?
Може нап’ється? До речі, 9 березня буде 13 років, як я не вживаю спиртного. Думаю, коли я наллюсь, то урожай буде такий, що всі охреніють :)

Понравился ответ? Поделись:

Сергій:
0
Чому саме "Фіолет"? Чому не "Помаранч", "Синь", "Блакить" тощо
Ми вже дуже багато разів розповідали про походження назви нашого гурту, вже було названо 15 різних версій, тому що я втомився розповідати одну і ту саму, тому приходилося кожного разу щось нове вигадувати. Мені днями хтось скинув інтерпретацію, фотографію із книги, де філолет описувався, як колір психічнохворих, неадекватних людей. У мене поки що нема ніяких особливих психічних відхилень, але колір мене завжди манив. Саме барви і глибина – мені здавалося, що це гарний притягальний магніт для хороших емоції, пісень, людей і т.д.

Понравился ответ? Поделись:

Євген:
0
Випустити "мультиплатиновий" альбом або повернутись в часі і потрапити на концерт Нірвана?
Мультиплатиновий альбом. Що мені з тієї «Нірвани»?

Понравился ответ? Поделись:

Дмитро:
0
Хей) Чи не боїшся ти, що надмірна любов до творчості Стівена Кінга зробить з Фіолету гурт,котрий буде чимось схожим на Короля й шута за змістом пісень?)
Питання дуже круте. Ні, не боюся. Насправді я буквально не сприймаю Стівена Кінга. Хтось сприймає його як автора страшилок, а я сприймаю його як автора дуже глибокої психологічної прози, яка не про зовнішніх монстрів, а про тих, які живуть в середині кожної людини, з якими ми боремось весь час. Тому через такі речі я абсолютно не переживаю.

Понравился ответ? Поделись:

Анастасия:
0
Какие у вас были самые неожиданные ситуации во время выступлений?
В 2012 році в нашому першому турі наш барабанщик заснув під час концерту, він був з лихого бодуна. Була пісня «Між нами» і секунд 5 він спав, автоматично граючи на барабанах.

Понравился ответ? Поделись:

Світлана Холод:
0
Сергій, уяви, що ти і ще дві людини попали у екстрену ситуацію і свме ти вирішуєш їхню долю, тому що тобі потрібно вибрати кого ти врятуєш. 1 людина- це найзапекліший фанат гурту «Фіолет», ця особа приємна тобі, з якою ти особисто знайомий і з якою у вас багато спільних і щасливих спогадів 2 людина- це один із учасників вашої групи(але ви його взяли недавно) з цією людиною у вас теж дуже багато спільних інтересів, адже Ви чогось таки довірились цій людині і взяли її у гурт Колос, кого ти врятуєш? ☺️
Не знаю, мені здається, що якісь такі ситуації, це якийсь треш собачий. Я переживав деякі критичні ситуації, коли на тебе зброю наводять і т.д. – і поводився я в них далеко не так сміливо, як я думав я буду в них поводитись. Тому мені важко сказати, мені здається, в таких ситуаціях все вирішує випадок і я б врятував того, кого б вдалося врятувати, фанат не фанат і т.д. Я б найперше дивився б на людей, а не на фанатів і рятував би того, кого міг би врятувати.

Понравился ответ? Поделись:

Анастасия:
0
Что может отбить желание делиться своим творчеством с людьми? А что наоборот вдохновляет и придает новых сил?
Коли твоя творчість людям просто не потрібна. Або коли ти випускаєш нові пісні, намагаєшся їздити в тури, але фідбек дуже мізерний і ти розумієш, що діалогу немає, є монолог в пустоту. Мені здається, багато музикантів, особливо українських, зав’язали з музикою тільки тому, що не отримали фідбек. Натхнення та нові сили надають повні зали, люди, які на твоїх концертах співають пісні, які не залишають осторонь твою активність в соцмережах, які проявляють інтерес до твого життя та творчості. Для музиканта це важливо, бо музика, яка не звучить і не співається, це мертва музика, тому дуже важливо мати тих, з ким ти своєю музикою можеш спілкуватися.

Понравился ответ? Поделись:

Настя Андреєнко:
0
1.Якби у вас була можливість перетворюватися у тварин, то якими б ви стали? 2. Чи є у вас концертні/фестивальні традиції? Може щось таке, що ви завжди робите разом до/після виступу, задля підняття духу?) 3. Якби у кожного з вас була можливість змінити щось, але лише одне, у вашому житті, що б це було?
1. Вилорогий муфлон. 2. Сергій: Я люблю копняки музикантам давати. Олександр: А я – люблю лящів давати :) Насправді у нас є малесенький ритуал перед виходом на сцену – покладання рук і певна фраза, яку ми не можемо сказати. 3. Я б лишив все так, як є. Мене насправді все влаштовує крім двох перших альбомів.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии

символов 999