Группа ЦеШо

8

ЦеШо - социальный рейв-бэнд. В состав входят пять актеров, которые из-за сочетания музыки и театра исследуют проблемы современного человека и общества. Режиссер - Влад Троицкий.

 

"Для нас мистецтво нероздільне із життям, а музика - можливість пізнання, роздумів і можливість змін. Хочеться говорити про суспільство, про наше в ньому місце і покликання, про культурні (і безкультурні) процеси, про ідеї, про власне покоління, про виклики, про відповідальність, про будь-що, що робить наше життя винятковим, хоча і непростим. Віримо, що в цьому власне є покликання мистецтва - у чутливості і небайдужості", - говорят участники группы ЦеШо.

 

В пятницу, 22 февраля, они придут в гости на tochka.net и ответят на все твои вопросы во время веб-конференции.

Ответы 29

Алена:
2
В своей конкурсной песне вы затронули очень актуальную тему. Как считаете, почему вокруг сегодня столько негатива? И как думаете, в дальнейшем эта ситуация изменится к лучшему или будет лишь усугубляться?
Нам хочеться вірити, що це зміниться на краще, любов все ж таки має перемогти. Нам здається, що зараз хейтерство просто стало якимось суспільним трендом, якоюсь модою. А мода з часом проходить – сподіваємось, що і хейтерство теж мине, що воно себе вичерпає.

Понравился ответ? Поделись:

Максим:
1
Чому така маленька Марічка носиться з таким великим акордеоном?
У нашій виставі є відповідь на це запитання, коли Марічка грає, вона дає відповідь. Тому, запрошуємо Вас на нашу виставу! Марічка: Я справді дуже люблю цей інструмент, він дійсно нелегкий і іноді я серджусь на нього, думаю, як можна було обрати такий інструмент, з яким ти сама не можеш кудись прийти, треба когось просити, щоб його принесли. Але, тим не менше, я його люблю.

Понравился ответ? Поделись:

Анатолий:
1
Игорь, как вам быть единственным парнем в такой неспокойной компании девчат? :)
Як вже одружений чоловік я скажу, що з чотирма дівчатами і з п’ятою своєю коханою – це прекрасно :) Цінуйте дівчат і любіть дівчат! Бувають різні ситуації, важкі та легкі, це життя і основний меседж – цінувати і любити тих, хто навколо тебе. Коли ти відчуваєш єдність та творчий шлях, то все можна долати з любов’ю та вірою і це круто.

Понравился ответ? Поделись:

Влад:
1
Чим будете радувати своїх прихильників на київському концерті?
Своєю творчістю. Сподіваємось, що у нас будуть нові пісні, зараз ми над цим працюємо і для тих, хто не бачив повністю програму, а бачив тільки один виступ, це буде дуже цікаво. Тому що в програмі кожна пісня займає свою певну позицію і складає драматургію. Тому це – вистава-концерт, це дає більший об’єм, ну, звісно, і феєрверк :)

Понравился ответ? Поделись:

Анна:
1
Як ви відноситеся до того, що Україну на Євробаченні може представити співачка, яка регулярно дає концерти в країні-агресорі?
Нам би дуже не хотілося, щоб таке було. Зі своєї громадянської позиції ми вважаємо, що зараз, на жаль, не час для таких гастролей. Не хочеться, щоб таке було.

Понравился ответ? Поделись:

Марина:
1
Як вважаєте, хто з учасників Нацвідбору найбільш достойний для того, щоб представити Україну на Євробаченні?
Так як нас п’ятеро, то у нас декілька фаворитів. Нам дуже подобаються Brunettes Shoot Blondes, вважаємо їх достойними представляти Україну. У них дуже цікавий номер і дуже імпонує те, як вони поводяться на сцені та в житті. Дуже подобається YUKO – дуже круто, що у них україномовна пісня! І KHAYAT – дуже крутий, ми впевнені, що він себе ще проявить. Ще дуже подобається Віра Кекелія, тому що вона дуже приємна особистість і у неї сильний вокал.

Понравился ответ? Поделись:

Орнелла Орейро:
1
Приветики! Во-первых, хочу сказать что ваш бенд приятно удивил выступлением на Нацотборе. Вы неимоверно крутые и необычные. Вот только номер не очень "зашел", хотя, как по мне, был одним из самых ярких и интересных. Как вы считаете, оценки судей были объективными и заслуженными? Что можете сказать о Марув? Если бы вышли в финал вместе с ней, учудили бы что-то на сцене эдакое, чтобы ее "переплюнуть"?
Для нас було дуже цінно та цікаво почути коментарі журі, тому що ми дуже цінуємо, любимо та поважаємо творчість цих артистів і їх думка для нас була дуже цікавою. Тому ми вважаємо, що все, що нам сказали, це було важливо нам почути і тому ми майже з усім погоджувались – не маємо жодних претензій до журі. А стосовно виступу MARUV – ми живемо в демократичній державі і вважаємо, що будь-який прояв творчості це цікаво і є нормальним. У нас п’ять учасників в колективі і ми всі дуже різні, за період спільної праці ми навчились шанувати один одного і різні позиції один одного. Тому будь-яка творчість для нас є цікавою і ми поважаємо її, звичайно, і така творчість теж може бути і, як ми бачимо, вона має багато прихильників. От якби ми увійшли до фіналу – тоді б «учудили», а так це залишиться секретом :) Але у нас точно не було б на меті переплюнути MARUV або будь-кого, тому що основним нашим завданням було – через мистецтво поговорити на теми, на які нам хотілося поговорити. Це була наша основна мета і якоюсь мірою вона досягнута і ми надзвичайно щасливі з цього приводу.

Понравился ответ? Поделись:

Максим:
0
Наскільки важко донести сенс пісні звичайному слухачу і наскільки рідко це вдається?
Як актори та митці при участі у відборі ми зіткнулись з новим для себе форматом – для нас було певною складністю вкласти все, що ти хочеш, в ці три хвилини. Ми завжди працюємо як актори, для нас вихід на сцену – це як театр в тому сенсі, що це процес, як у виставі, ти проживаєш щось і ти змінюєшся. А тут інші правила – у тебе є три хвилини і ти маєш одразу видати цей концентрат. І ця наша пісні в контексті всієї програми сприймається інакше, адже в концерті є драматургія, як у виставі. Ця пісня йде після пісні «Війна» і тому сприймається під зовсім іншим кутом. Коли ми пишемо пісні, у нас немає такого завдання – вплинути на когось, щоб людина змінилась. Ми пишемо пісні як запитання до самих себе і якщо ми чесно ставимо перед собою це запитання, це вже ніби вирішення проблеми в якійсь мірі. Коли ти чесний перед собою, то сенс донести досить легко і люди тоді це сприймають.

Понравился ответ? Поделись:

Остап:
0
Привіт. Звідки така глибока, креативна та велика в сенсі назва групи-"ЦеШо"? Хто ініціатор такої назви? Як довго працювали над нею? І
Це ідея нашого режисера Влада Троїцького, навіть не знаємо, коли вона у нього виникла. Влад дуже довго думав над назвою, ми дуже довго були без назви, на репетиціях він пропонував нам якісь назви, які не підходили, Влад знову думав і ми теж намагались думати, у нас був список можливих назв. У нас було дві фінальних назви – «ЦеШо» і «Що йо, то йо», ми тоді читали Тараса Прохасько, там був такий вислів «Що йо, то йо», який нам дуже сподобався. Влад сказав, щоб на один-два-три ми вибрали назву і ми майже всі вибрали «ЦеШо».

Понравился ответ? Поделись:

Какая разница:
0
Ребзя, а какие глобально планы? Вы показали себя, заявили на всю страну и теперь вас знают многие. Что дальше ? Запись альбома? Концерты? И где вас можно будет увидеть в ближайшее время - булет ли в Киеве выступления
У нас багато планів, у нас була місія – прийти на «Євробачення», тому що це платформа для того, щоб знайти діалог з суспільством, щоб знайти більше своїх глядачів. І зараз у нас багато планів, у нас буде тур Україною, в березні вже перший концерт у Вінниці, в Києві концерт буде 15 березня, всіх запрошуємо! Ми будемо на ГОГОЛЬFEST, скоро випустимо новий трек, можливо кліп. Планів дуже багато. Сподіваємось, що зможемо ближче познайомитись на своїх концертах з тими людьми, чиї серця ми завоювали на «Євробаченні». Ми всі є акторами «Даху» і нас ще можна побачите не лише, як музикантів, а ще і як драматичних акторів – найближча вистава 26 лютого, приходьте!

Понравился ответ? Поделись:

Игорь:
0
Когда услышал превью, подумал, как такое можно было отобрать? Это ведь и телевизор можно разбить ;) Но когда увидел номер, понял, что это настоящее театральное представление и это было ОЧЕНЬ круто! Голосовал за вас, жаль, что не прошли. Вы бы "порвали" Тель-Авив однозначно) Удачи вам и творческих успехов, вы очень крутые! P.S. из номера хочу отметить начало, с куклой. Это было что-то с чем-то))
Дякуємо, Ігорю! Чекаємо на концерті – там буде аж п’ять ляльок! Для Вас наша фішка, яка Вам подобається :) Дуже дякуємо!

Понравился ответ? Поделись:

Олександр:
0
Чи плануєте реліз повної версії Hate? Коли чекати на альбом?
Насправді навпаки – для «Євробачення» ми скоротили повну версію. На YouTube вже є повна версія. Коли ми скоротили цю версію до трьох хвилин (це умови «Євробачення»), то нам ця версія навіть більше сподобалась і на концертах ми вже граємо цю версію. Два дні тому ми записала на студії новий трек, плануємо зняти кліп і думки про альбом також є, ми створюємо для нього контент маленькими порціями.

Понравился ответ? Поделись:

Ріта:
0
У вас є музична освіта?
У більшості немає. В принципі, ми не музиканти – ми актори і працюємо з музикою, як з мистецьким інструментом. Влад Троїцький в цьому плані унікальний – він працює з музикою і говорить нам, що музика – це не ноти, а це, перш за все, тиша. Це дуже важливо – вміти почути, як звучить тиша і створити з цього музику. Марічка навчалась на народному вокалі, ще до того, як поступила до театрального.

Понравился ответ? Поделись:

Марія:
0
Ви експеремнтували з стильом чи одразу зрозуміли що музика яку ви робите зараз - це ваше?
Ми досі експериментуємо, кожна наша нова пісня – це експеримент зі стилем і ми досі не зрозуміли, чи це наше. Насправді це дає дуже великі можливості, тому що ти себе не обмежуєш і постійно можеш шукати щось нове, це дуже круто.

Понравился ответ? Поделись:

Юрій:
0
Коли ви писали пісню Hate, ви розраховували те, що в Україні її зрозуміють правильно? Адже більшість сприйняла її поверхнево і буквально, говорячи "навіщо йти на Євробачення, якщо вони співають, що ненавидять Євробачення"?
Ми не писали цю пісню спеціально для «Євробачення», ця пісня вже була в нашій програмі, це одна з останніх пісень, ми написали її восени, у нас був тур Америкою і ми її там вже виконували. Тому це не конкретне посилання до «Євробачення» та Європи – просто, коли ми вирішили взяти участь у відборі, ми зрозуміли, що саме ця пісня є певною мірою концентратом такого виклику, маніфесту, який би ми хотіли принести, тому ми вибрали саме її. Плюс вона підходила тому, що була написана нещодавно. Всі відгуки стосовно нашої участі – це дуже цікаве спостереження і для нас дуже приємно, що переважна думка до нашого виступу та після, вона змінилась. До цього люди дуже часто висловлювали думку: «Як можна все ненавидіти? А ненавидіти «Євробачення» - це взагалі посягання на святе», нас це трохи засмучувало, що переважно пісню сприймають поверхово. Хоча, якщо уважно прослухати пісню до кінця, то не можна не помітити голос «Help» і, на нашу думку, це спонукає до якихось роздумів. Але, як показав цей наш досвід, для людей потрібен певний час і діалог можливий.

Понравился ответ? Поделись:

Мария:
0
Чи дуже замітно збільшилась кількість прослуховувачів вашої музики після Євробачення?
Так, для нас помітно збільшилась.

Понравился ответ? Поделись:

Толик:
0
Каким самым нестандартным / необычным инструментом владеете?
У нас є такі інструменти, які ми іноді використовуємо в своїх театральних акустичних квартирниках – це бумвокерс. Це такі пластикові труби, правильного діаметру та правильної довжини, через це вони мають різні ноти – треба знайти правильну поверхню і отримується дуже цікавий звук. Ще у нас є така трубка – залежно від того, з якою силою ти її крутиш, вона видає різні ноти. Якось в пісні ми використовували великий металевий степлер, у нього дуже класний звук, використовували до тих пір, поки Марічка не пробила палець. І ще ми завжди використовуємо дві металеві кришки від великих тазиків, які тремо один об інший.

Понравился ответ? Поделись:

Николай:
0
Вопрос несколько личный: удается ли вам в достаточной мере зарабатывать на жизнь театром и музыкой? Если нет, то чем приходится заниматься еще?
Звичайно, нам доводиться працювати ще, але це не для того, щоб саме заробляти гроші – ми, в першу чергу, робимо те, що дуже любимо. І так само шукаємо роботу для насолоди, щоб цим заробляти гроші. Наприклад, у Марусі часто бувають зйомки, її часто можна побачити в рекламах по ТБ. Ми всі потрошку займаємося дубляжем. Марічка знімається в кіно і скоро у неї прем’єра – це роль гуцулки Ксенії. Надійка ще викладає акторську майстерність для дітей, вона відкрила в «Даху» дитячу школу, так що, якщо у Вас є діти 4-6 р. та 14-16 р – відправляйте їх в «Дах».

Понравился ответ? Поделись:

Арсений:
0
Что для каждого из вас счастье и успех? Можно по одному слову
Марічка: Щастя – це бачити небо. А успіх – це усвідомлювати, що це щастя, що сьогодні ти бачиш небо. Ігор: Для мене щастя – бути почутим. Маруся: Для мене щастя – бути вільним, вільно мислити, думати, як ти хочеш думати, робити те, що ти хочеш робити. А успіх – бути на своєму місці. Надійка: Для мене щастя – це навчитись по-справжньому любити, не егоїстично. А успіх – я не люблю це слово, у мене всередині немає такого слова, тому нічого не скажу. Катя: Для мене успіх – це, коли ти в житті можеш займатись улюбленою справою і неважливо, щоб цей успіх був визнаний всім світом, можливо він буде визнаний тільки самим тобою. Якщо ти знаходиш улюблену справу в житті – це і є успіх. У мене дуже просте щастя, я його дуже сильно відчуваю – я відчуваю щастя в людях, в своїй родині, мені здається, що одинока людина не буде щасливою, щастя – в людях і в твоєму оточенні.

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
0
Бывают ли у вас в коллективе спорные ситуации, когда не сходитесь во мнениях? Как выходите из нее, как находите компромисс?
Дійсно ми – різні люди і у нас різні погляди на багато речей і також на мистецькі-творчі речі. Ми можемо писати пісню і посваритися так, що «Все! Знати їх не хочу!», але ми розуміємо, що наш колектив – це ніби модель суспільства і для нас дуже важливо, що ми хочемо бути разом і відчуваємо, що в єдності сила, що в тому, що ми робимо, є якийсь сенс. Ти розумієш, що це важливіше, ніж твої особисті амбіції. Це велике мистецтво – вміти відмовлятись від своїх амбіцій, вміти почути іншого, підтримати його, навіть, якщо він неправий. Це важливо для того, щоб творити музику і для того, щоб жити в суспільстві, тому ми цьому вчимося.

Понравился ответ? Поделись:

Кирилл:
0
Расскажите вкратце, кто и чем занимался до того, как вы все собрались под одной крышей и создали "ЦеШо?"
Ми всі колишні одногрупники і разом навчались в Театральному університеті, тому знайомі ми вже досить давно. Наш спільний досвід розпочався давно і це надзвичайно цінно, тому що ми разом знаходили себе в професії, формували своє бачення, свої смаки і зрештою ми вже творимо, робимо це разом. Тому це вже такий довгий і цікавий шлях. А конкретно проект народився в 2017 році, через деякий час після університету ми особисто познайомились з Владом, він захотів з нами працювати, ми почали це все робити, творити і так виник проект «ЦеШо». Проекту вже майже два роки, а ми разом вже сім років.

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
0
Де вас найчастіше можна зустріти у Києві?
«Дах», ст.м. «Либідська», ми там майже кожного дня. Приходьте! Можна просто прийти потусити з нами, а можна прийти і побачити нашу театральну роботу. Ще дуже любимо гуляти на Подолі.

Понравился ответ? Поделись:

Марія:
0
Ви спілкуєтеся один з одним поза театром та репетиціями чи у вас виключно робочі стосунки?
Насправді у нас дуже мало часу поза репетиціями, зараз у нас є час поспати та поїсти. І ми щасливі, що у нас таке життя, тому що нам дуже подобається те, чим ми займаємось і ми постійно разом. Тому ми і друзі, і сім’я, і не друзі одночасно, і працівники-колеги.

Понравился ответ? Поделись:

Саша:
0
Хто є автором пісні Hate?
Фейсбук, Влад Троїцький і гурт ЦеЩо :) Ідея насправді пішла з Фейсбука, самі люди звідти надихають на те, щоб писати такі пісні.

Понравился ответ? Поделись:

Коля:
0
Спершу ви поїхали у тур по США, а лише після того оголосили тур Україною. Чому так? Глядачі за кордоном краще сприймають вашу музику?
Насправді нам пощастило – до нас на прем’єру потрапили люди з Америки, у них там відбувається такий конкурс, вони раз на два роки обирають музичні гурти з різних країн і запрошують до себе. Вони нас побачили прямо на прем’єрі «ЦеШо» і запросили нас до себе. У нас там був тур більше місяця, було 13 концертів, було дуже класно. Так сталось, що у нас такий початок творчого життя. А зараз ми плануємо тур Україною, дуже хочеться, щоб він був успішний, тому що хочеться бути саме в Україні.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
0
Як вам працюється з Владом Троїцьким? Яку його пораду ви вважаєте найголовнішою?
Влад кожного дня дає дуже багато порад. Взагалі кожна репетиція починається з наших роздумів про сьогодення, про те, що турбує, про те, що болить і Влад дає дуже-дуже цінні поради. Перед кожним виступом у Влада завжди є одна цитата: «Кураж и больше ничего!» У нього взагалі окрема філософія про те, що молоді не вистачає такого, як він каже, «дерзновения», що ми ніби чекаємо поки хтось щось зробить за нас і не хочемо брати відповідальність. Що багато людей навколо, вони ніби живі, але всередині вони мертві і не можна собі дозволяти бути мертвим всередині. Він дуже часто каже, що повинна бути жага до інформації, до культури.

Понравился ответ? Поделись:

Валентина:
0
Вас називають "онуками Троцького". А як складаються ваші стосунки зі "старшенькими" - ДахоюБрахою та Дах Дотерс?
Дуже класні дружні стосунки. Ми дійсно багато років тому дуже надихались цими гуртами і дійсно не могли уявити, що одного дня ми будемо з ними під одним «Дахом» в прямому сенсі. Це для нас була якась мрія, про яку ми не наважувались мріяти вголос. Це насправді артисти світового масштабу, які формують в світі уявлення про українську культуру, що дуже важливо. Ми з ними є театральною родиною, вони нас підтримують. Через пару днів після виступу на відборі ми прийшли до «Даху», там якраз була репетиція у «ДахиБрахи» і вони зупинили репетицію і привітали нас із виступом – для нас це неймовірна цінність та радість!

Понравился ответ? Поделись:

Ілля:
0
Розкажіть, будь ласка, про свій театр "Пральня". Яка його ідея?
Коли ми вже закінчували університет, це було нашою мрією – створити власний театр, в якому ми зможемо поєднати живу музику, театр ляльок, драматичний театр, щоб за своїм висловлюванням він був корисним світові і суспільству. І ми вирішили ризикнути, після державних іспитів ми домовились один з одним, що ми навіть не підемо на прослуховування в державні театри заради того, щоб створити свій. Ось ми його створили і назвали «Пральня». Це така максималістична юнацька назва, тому що своїм мистецтвом ми б хотіли прати – прати душі, прати серця, прати свідомості, виводити плями. Ми зараз такої думки, що в принципі в цьому є покликання мистецтва. Прати, в першу чергу, свої душі, а не так, щоб повчати, нам театр часто допомагає сформувати свою позицію. Часто ми робимо в театрі якісь незручні речі, якби ми займались чимось іншим, можливо було б зручніше про це не думати, але ми робимо, відчуваємо і віримо, що це важливо – завжди тримати себе в цьому тонусі, завжди бути відкритим, навіть, якщо це незручно і неприємно.

Понравился ответ? Поделись:

Кристина:
0
Знаете группу ZA'RAMKY? Они оочень крутые
Насправді ми бачили це запитання, але в Гуглі ми не знайшли такої інформації, тому – не знаємо такого гурту.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии

символов 999