ТНМК в гостях у tochka.net

За долгую карьеру группа Танок На Майдані Конґо cоздала большую музыкальное наследие, где есть проверенные хиты и смелые эксперименты, на которые мало кто решался. Группа играла свои песни в джазовой, фолковыми и акустической манерах.

 

14 июня исполнилось 30 лет с того момента, как двое друзей - Александр Сидоренко и Константин Жуйков - решили создать группу. Однако только в 1996 году, с приходом в коллектив Олега "Фагота" Михайлюты, они переназвались во всем нам известный Танок На Майдані Конґо.

 

ТНМК будут праздновать день рождения группы ещё и под конец лета. 28 августа в Киеве группа сыграет свою самую известную программу "Симфо хип-хоп" вместе с оркестром "Слобожанский". Ей уже несколько лет, но она так же популярна, как и в начале. Лично поздравить группу и пожелать творческих успехов можно будет 28 августа в Киеве на арт-заводе "Платформа".

 

А уже в четверг, 15 августа, в 13:00 Фагот и Фоззи посетят редакцию tochka.net и ответят на все ваши вопросы.

Ответы 38

Мудра Сова Аксинья:
2
Любий гурт, то є організм! То хто є хто в вашому ТНМК- організмі?) Та ким, в цьому сприйнятті, є ваші слухачі?) Пи.си. Фоззі мабуть - голова, бо завжди в шапці. (Чується лише сміх сови на такі шутєєчкі;)
Фоззі: Ну, я – печінка, я все пропускаю, весь шлак через себе. Голова, мабуть, це Фагот – він холоднокровний і може відсторонено подивитись. А наші слухачі – це наша їжа, наш алкоголь, артисти, як собаки – для нас похвала, як зарплатня. Ми залежні від реакції слухачів, фідбек дає нам життя, тому, вибачте, але вас ми їмо та п’ємо :)

Понравился ответ? Поделись:

Віра Надія Любов:
1
Якби не музика та гурт ТНМК, то в якій професії задіяні були б все життя?
Фоззі: Мені навіть страшно подумати про це. До 16 років я мріяв стати футболістом, а після 16 мріяв грати в гурті і досі мрію – це головна справа життя, не хотілося б навіть спробувати уявити, як би могло бути. Теоретично – за освітою я журналіст-телевізійник, можна було б більше уваги приділяти медіа, але не хотілося б.

Понравился ответ? Поделись:

Владислав:
1
Доброго дня, коли буде концерт ТНМКв Харкові?
В Харкові нам було б найпростіше зробити концерт, оскільки не потрібно везти оркестр. Але поки про симфоконцерт в Харкові не йдеться, а звичайний концерт, гадаю, взимку привеземо щось цікаве та незвичне.

Понравился ответ? Поделись:

Ніна Мірошниченко:
1
Панове, на якій музиці ви виховувалися? Що і кого слухали ваші батьки, кому з виконавців, якому музичному жанру віддавали перевагу?
Фоззі: В першу чергу, це був Висоцький, татові платівки «Hard Days Night » The Beatles та Pink Floyd, постійно десь поруч звучав якийсь Джо Дассен, Окуджава. Фагот: Я в дитинстві слухав дуже різнопланову музику, тому що в дитинстві ти слухаєш те, що слухають старшаки і базовою темою, звісно, був Висоцький, тому що батько його дуже полюбляв. Тобі в дитячому садочку говорять вивчити якусь пісню або віршик, а в тебе вже в голові висить пісня про чорне золото, яку ти вже слухав декілька разів. І ти приходиш на виставу і намагаючись удавати хриплячий голос Володимира Семеновича співаєш: «взорвано, уложено, сколото черное надежное золото», це смішно. Я і зараз пам’ятаю, як я це співаю, а вихователі просто сміються :)

Понравился ответ? Поделись:

Анастасія:
0
Фагот, що означає напис Mzungu на кофті? Що це означає?
Сьогодні була дуже цікава тема. У мене була зустріч з деякими людьми, юристами в Міністерстві інформаційної політики України і слово за слово, бла-бла-бла, прощаємось і одна людина (юрист, це ж державні клерки) запитує: «А Ви що, вивчаєте суахілі? У Вас на футболці написано mzungu, це ж означає «біла людина». А я цю футболку купив на Занзібарі. Ого, нічого собі чувак, реальний респект йому! Ось Вам і відповідь – вивчайте суахілі!

Понравился ответ? Поделись:

Екатерина Сахно:
0
Вы копировали когда-то известных людей?
Само собою, інколи це потрібно «по долгу службы», тому що коли ти дублюєш якесь кіно, ти на сто відсотків намагаєшся перейняти манеру поведінки, інтонацію, життєдіяльність героя на екрані. Сто відсотків, купа разів таке було. І в проектах доводилось копіювати Меладзе, Баскова, навіть Софію Ротару.

Понравился ответ? Поделись:

Лиля:
0
Якому виду відпочинку ви надаєте перевагу? Ніжитися під сонечком чи гуляти новим містом?
Фоззі: Я люблю відпочивати в такій спосіб, щоб родині було весело, а я мав час пописати. Зазвичай за півроку у мене з’являються нові ідеї текстів пісень, я їх не чіпаю, вони збираються-збираються-збираються, а потім на відпочинку я сідаю: мені бажано, щоб переді мною було море, бажано на балконі, а позаду, щоб були гори. Ось тоді я сиджу і щоранку збираю все це до купи. Фагот: Все залежить від настрою. Іноді мені реально хочеться відпочинку, який я називаю «потупить» - коли ти приїжджаєш, падаєш десь на пляжі, повністю виключаєш голову, це такого формату медитація. А іноді подобається дуже активний відпочинок. У мене було, коли я 12 країн по Європі проїхав на мотоциклі – теж відпочинок, ти ніби не напружуєшся, але, коли ти на мотоциклі їдеш, це такий прообраз планки в йозі, ти постійно тримаєш спину і розминаєшся лише на заправках. І так дев’ять тисяч кілометрів – це теж відпочинок, але не туплячий, хоча теж медитація. По-різному буває, їжджу в гори спеціально на лижах кататись, все, що завгодно, все під настрій.

Понравился ответ? Поделись:

Фанатка:
0
Сколько у Фоззи шапок?
Це шизофренічне запитання, тому що в’ялотекуча кількість шапок :) Якщо мені подобається концерт, то я на концерті шапку викидаю в люди. У мене є така шафа, там шапок 50-60, які мені подарували, але я в них не виступаю, тому що бувають шапки, які люди в’яжуть для маленьких дітей і дарують їх, бувають шапки, які мені подобаються, бувають такі, які не тримаються. Я дуже примхливий в цьому випадку, завжди за кордоном закупаюсь, тому що у нас по шапках не так все красиво. Якось в Лондоні мене знайома відвела до секонду, до якого цілеспрямовано прилітають японці, і я там накупив сім шапок, які були несхожі ні на що, що я бачив. Також в Фінляндії також відразу вісім шапок взяв і зараз дивлюсь на якісь фото і думаю, як можна було бути таким дебілом і викинути таку красиву шапку – жодної не лишилось. Тому десь в листопаді треба їхати кудись в Європу на шапковий шопінг. Але зараз ми самі випустили шапки і до листопада я дотягну на закромах нашого магазину.

Понравился ответ? Поделись:

Юрій:
0
Ви вигідно відрізняєтесь від інших тим що дивитеся вглиб себе. Зокрема творами 'В наступному' та 'Мій демон' - як ви боретеся з екзистенційною кризою та кризою середнього віку? Дякую!
Фагот: Я думаю, ми з нею не боремось – ми намагаємось нею насолоджуватись. Як мирний атом – можна використовувати в мирних цілях, а можна розірвати все вщент. Так, воно є, воно існує, ти постійно задаєш собі питання, але знищите себе цим – це ж неправильно, тому міняєш до цього своє відношення. Так і живемо.

Понравился ответ? Поделись:

Сонце:
0
Який найдивніший подарунок отрумували від фаната/фанатів?)
Фагот: Це було давно, я пам’ятаю, листом прийшла фотка від дівчини – вона була ню і підпис французькою. Це було приємно, я тоді був вільний і міг робити все, що завгодно. Фоззі: А я серед іншого отримав футбольний м’яч Adidas 82 року, його треба накачувати раз на рік, а сучасні м’ячі півроку живуть і здихаються. А цей справжній олд скул. Коли ми вдома гуляємо, я зазвичай достаю і сиджу з ним :)

Понравился ответ? Поделись:

Ната:
0
У вас напевно дуже активне і насичене життя. Як відновлюєтесь, що заряджає? Та як щодо ЗОЖ і все таке інше
Фоззі: Я зараз мав би приїхати сюди з басейну, тому що за розкладом тижня другий басейн міг бути тільки сьогодні, але не встиг. Тому цього тижня буде один басейн, два футболи, один концерт і одна онлайн-конференція. Фагот: Я люблю на мотоциклі покататися. Якщо втомився – трошки проїхався на мотоциклі і вже відновився, все зайве з голови видуває на швидкості.

Понравился ответ? Поделись:

Настя Косенко:
0
Привет с Бахмута! Планируте ли записывать еще треки с Алиной Паш, может быть AlyonaAlyona или с Ниной Матвиенко(как трек "Мила"). Будет ли концерт в Харькове?)
У нас купа дуетів, не можемо зараз стовідсоткову відповідь дати на це питання, тому що все можливо. Тим більше, що у нас скоро великий симфоконцерт – мало які там будуть сюрпризи :)

Понравился ответ? Поделись:

Маркус:
0
Откуда появились псевдонимы Фагот и Фоззи?
Фагот: Все дуже просто: я закінчив консерваторію по класу фагота і на курсах казино, де ми познайомились з Фоззі, мені просто приліпили цей нік. Наш адміністратор мене запитав, чим я займаюсь і почувши, що я закінчив консерваторію (а він був фаном Булгаков), сказав, що я буду Фаготом. Так і прилипло. А Фоззі я змусив :) В програмі «Rap Обойма» з 94 по 96 була така фішка – всі нові ведучі придумували собі нікнейми і коли з’явився Фоззі, перед ним було таке завдання і він з ним впорався. Фоззі: Я був фанатом «Маппет-шоу», там був такий персонаж Фоззі і потім я його озвучував в кіно.

Понравился ответ? Поделись:

Оксана:
0
Чем вы больше всего гордитесь в истории творчества группы?
Фоззі: Тим що Алла Борисівна Пугачова два рази без підслушки та без підглядки повторила назву, яка не подобається Фаготу – вона представляла в Кремлівському палаці наш вихід на ювілейному концерті Софії Ротару. Вона була ведучою і я спеціально підійшов і подивився навколо неї – підслушки у не неї не було :) Фагот: А я пишаюсь тим, що від першого нашого продюсера до останнього всі говорили: «Саша, ну навіщо так складно писати? Можна ж простіше, ти ж бачиш, люди ж можуть і людям простіше це розуміти і простіше все це монетизується», але Саша тримається – наворочує складнощі, навантажує сенсом тексти. Напевно, що він єдиний такий в сучасному хіп-хопі.

Понравился ответ? Поделись:

Саша:
0
Что в истории группы было самым сложным моментом?
Фоззі: Якісь кардинальні зміни, коли міняли менеджмент або змінювався склад, були моменти, коли дійсно доводилось перебудовуватись. Ти звикаєш до якихось людей, схем життєдіяльності, але потім все це руйнується і ти мусиш відбудувати це знову. Фагот: Мені здається, що найважчим було закріпити назву ТНМК. Мені здається, що не тільки мені не подобається назва – нікому в гурті не подобається назва, тільки Саші подобається назва. А що робити? Він же ж поет, він же ж ідейний :)

Понравился ответ? Поделись:

Саша:
0
С кем из мировых звезд вы бы сделали коллабу?
З Everlast, зі Стінгом було б цікаво, круто було б з Торі Емос, Florence and the Machine, Том Джонс… багато людей.

Понравился ответ? Поделись:

Кристина:
0
Назовите, пожалуйста, 3 артистов укр шоу-бизнеса, которых вы никогда не переключите, услышав их по радио. Есть ли у вас любимые исполнители, которые вдохновляют и мотивируют открывать новые грани творчества?
«Димна суміш», «Крихітка», «Бумбокс».

Понравился ответ? Поделись:

Андрей:
0
Что будет если: верховную раду заменить на вечерний квартал?
Ну, зараз і дізнаємось. Таке враження, що нічого не поміняється – поміняються тільки сценаристи.

Понравился ответ? Поделись:

Роман:
0
1. Найбільш віддалена країна, де ви виступали? 2. Найбільш віддалена країна, куди ви їздили на концерт? 3. Коли массовий слухач почне поважати укр. музику?
Почнемо з останнього питання: це довгий шлях і країна йде цим шляхом. Зрозуміло, що позиції російської естради тут завжди були дуже сильні, вони вважали цей ринок своїм – така дача, яка дісталась від бабусі, від дідуся Леніна у спадок. Але боремось і поборемо. Вже протягом чотирьохсот років ведеться боротьба російської мови проти української, цілеспрямовано знищувалось все україномовне, а зараз вони дивуються, чому ми так войовничо проти них налаштовані. Тому що нам своє – кожному своє, а своє не кожному. Найбільш віддалена країна, де ми виступали, мабуть, Канада. А на концерт Rolling Stones Фагот літав на Кубу.

Понравился ответ? Поделись:

Андрей:
0
Добрый день! Чего ещё не добился ТНМК? Есть ли какие то мечты у коллектива, к которой вы идёте?
Головна мрія, якої ми ще не досягли, – ми не станцювали на площі Конго в Новому Орлеані, все ніяк не складається, ось зараз нам відмовили в американських візах. Але я вірю, що рано чи пізно ми мусимо опинитись в Новому Орлеані, вийти на маленьку площу, на честь якої ми назвали гурт і станцювати там. Це буде така п’яна фотосесія, про яку я зараз просто кажу і мені стає весело, легко і радісно від того, що у мене є мрія.

Понравился ответ? Поделись:

Олена Володимірівна:
0
Привіт. Цікавить таке питання: скоро День Незалежності. Що для вас значить Незалежність? Відповідайте кожен. Дякую. Олена Володимірівна, місто Рівне.
Фагот: Мені здається, що це якась своя точка самоідентифікації, виключно так. Тому і незалежність. Ти розумієш, хто ти, що ти, ти пам’ятаєш своє коріння і ти поважаєш сам себе, поважаєш своїх бабусь і дякуєш їм за те, що вони були в твоєму житі, тому що ти ж ніхто, якщо б їх не було. Напевно, незалежність – це коли ще тоді, за радянських часів, я отримав в 16 років паспорт, в якому ще вказували національність і мій батько просто запитав, яку національність я буду вказувати, я відповів – українець. Батько, сказав, що я молодець, він навіть не проводив ніякої політінформації. Це просто якесь відчуття. Ти в дитинстві бачиш, як батько за столом подимає чарку і говорить: «За вільну Україну!», ти розумієш, що щось в цьому є, хоча це був кінець 70х, тоді за таке просто саджали. Тому якась внутрішня сміливість у батька була, хоча під алкоголем всі сміливі. Фоззі: Незалежність – це така намолена тема, скільки поколінь українців мріяли про те, що їх залишать в спокої і ми не виключення, ми теж мріємо. З точки зору історії, Україна – ідеальна країна, така важка і цікава історія, такі процеси відбувається на цій території, але ми не можемо дивитись на це третім оком з неба. Ми перебуваємо тут і хочемо, щоб нарешті з Української Радянської Соціалістичної Республіки вичавили весь томатний сік.

Понравился ответ? Поделись:

Мила:
0
Какой самый дурацкий вопрос вам задавали во время интервью? И какие самые дурацкие подарки вам дарили поклонники?
Зазвичай це, чому Фоззі та Фагот і чому ТНМК. Вже скільки років люди продовжують задавати, все ж це можна легко нагуглити, але ні, так цікавіше.

Понравился ответ? Поделись:

Катя, Харьков:
0
Приветики, пацаны! Поздравляю с приближающимся ДР группы! С кем из российских исполнителей дружите или поддерживаете теплые отношения?
Фоззі: Останні російські музиканти, з якими ми спілкувались, були минулого року на Atlas Weekend, це гурт Tequilajazzz. І це було приємно, тому що вони притомні і не імперіалісти. А так – дуже багатьох не чули вже багато років і, думаємо, ще багато років не будемо чути. Я б від себе відрізав весь російський контент, я завжди знався на їхньому футболі, на їхньому хіп-хопі, а тепер ні, мені просто нецікаво все, що у них відбувається.

Понравился ответ? Поделись:

Марго:
0
Есть какие-то ваши песни, которые вы по каким-то причинам не исполняете? А вообще люблю вас и до сих пор ваши песни у меня в айтюнс!
Фоззі: Є пісні, які ми ніколи не виконували. Ось зараз ми робили концерт на фестивалі «Leopolis Jazz» і я згадав, що у нас є пісня «Секс!Бокс!Джаз!», яку ми жодного разу виконували. І, якщо ми будемо продовжувати програму в джазі, то треба буде нарешті її виконати. А таких пісень вистачає, є пісень 10-15, які ми не грали або зіграли один раз.

Понравился ответ? Поделись:

Надя:
0
Як ставитеся до таких виконавців, як Одольська, Юрко Юрченко і тд? Тобто до тих, хто зараз намагається повернутися на поп-сцену
Це прекрасно. Навіщо формувати «намагається повернутися», якщо у людини є енергія та бажання і вона робить якісний продукт, то вона вже на ринку. Якщо у людини є хист, натхнення та бажання, ми тільки за.

Понравился ответ? Поделись:

Надя:
0
Розкажіть чесно: що ви думаєте на рахунок артистів, які виступають в Росії? Чи вам поступали такі пропозиції? За які б гроші погодилися зіграти концерт десь в Рашці? Давайте бути чесними: у всіх є своя ціна. Яка ваша?
Фоззі: В тому то і справа, що такі пропозиції були, але ми завжди дивувались таким пропозиціям. Сам факт виступу в Россії українського артиста під час конфлікту між Росією і Україною – це вже є політична акція. Кожен коваль власного оргазму, хай, хто хоче, той виступає. Але щось мені підказує, що я вже ніколи в житті не опинюся на території РФ.

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
0
Привіт. В кінці літа у вас день народження. Як будете святкувати і розкажіть про найкумедніше святкування за всі роки існування групи
Ну, у нас декілька Днів народження, у нас все не так, як у людей. День народження гурту ми святкуємо 14 червня – це кінець літа для тих, хто починає гуляти літо на травневі свята :) Найкумедніший випадок – це коли нам фан-клуб подарував торт, Фагот його урочисто взяв і під час фотографування торт впав на землю. Він був дуже красивим і з тих пір вони досі нагадують про Фагота і торт, навіть якісь постери малювали. І є фото, де кілька десятків людей сидять навколо того торту, який лежить на землі, і намагаються знайти цілий шматочок, щоб хоча б пальчиком спробувати :)

Понравился ответ? Поделись:

Лиза:
0
Раздражают ли вас те, кто поет "Гранули" во весь голос, как только заметят вас в радиусе 30 км?
Фагот: Ні, мене це уміляє, це так мило. Мене уміляє два типи людей – категорія людей, які, побачивши мене, співають «Гранули» і люди, які підходять поздороватись і тут же запитують: «А де Фоззі?» Ви що, думаєте, що ми завжди разом ходимо чи я повинен з кишені його дістати.

Понравился ответ? Поделись:

Настя, Одесса:
0
Ребята, привет! Когда уже будет гастрольный тур по югу Украины? Я имею в виду не только большие города! Спасибо!
Ми були в Одесі, але це був закритий концерт. У нас є бажання зіграти в Одеській опері, але це все ніяк не складається, тому що треба для цієї симфонічної програми потрібно, щоб склалось дуже багато чинників. Це одна з наших мрій – друга мрія після Нового Орлеану.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
0
Привіт! Дуже часто бачу Фагота в закладі Нікка бар. Де ще можна вас зустріти в Києві?
Nikka Barпросто недалеко від дому, але в центрі дуже багато таких локал барів – це твоя домашня точка, де ти частіше буваєш, куди тобі ближче всього дійти. Ось Nikka Bar ближче за всіх, хоча є ще багато інших. Спробуйте «Торф», якщо зможете туди потрапити.

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии

символов 999