Брати Гадюкіни в гостях у tochka.net

Брати Гадюкіни - это панк, блюз, регги, фолк, рок-н-ролл, галицкий колорит, тотальный стеб и сумасшедший драйв. Легенды украинского рока, творчество которых стало фундаментом для развития украинской рок-музыки. За время своего существования музыканты записали 5 студийных альбомов, 4 концертных альбома и 2 сборника хитов, среди которых "Файне місто Тернопіль", "Звьоздочка", "Карпати" и другие. 3 декабря выходит новый долгожданный альбом "Сміх і Гріх".

 

Как создавался альбом? О чем хотят рассказать Гадюкины? Что ждет поклонников на презентации в Киеве в Caribbean Club и в других городах?

 

Об этом и о многом другом вы можете спросить у Братів Гадюкіних во время онлайн-конференции на tochka.net 28 ноября в 12:00.

Ответы 28

Даша:
0
выхоли когда-то на сцену пьяными? как считаете это нормально, когда так делают артисты?
Ігор: Ми не будемо вихвалятись, що ми завжди були такими спортивними пацанами, які приходили після тренувань і т.д. Але на сьогоднішній день, чесно, ми випиваємо грам сімдесят віскі – це, скоріше, для горла. А п’яним грати неможливо і нецікаво. Ми давно вже між собою домовились, що ми тверезими виходимо на сцену. Нормальний артист не виходить п’яним на сцену, тому що він не зможе там відстояти дві години, це я маю на увазі серйозні колективи. А в якомусь клубі для 50 людей, можливо, інший стан, але я б такого не радив, бо тоді взагалі ці дві години перетворюються на ад.

Понравился ответ? Поделись:

Ира:
0
есть ли какая-то украинская песня, от которой у вас мурашки?
Багато таких є. У того ж Івасюка прекрасні пісні, «Ніч яка місячна» - і текст, і музика прекрасні.

Понравился ответ? Поделись:

Андрій:
0
Колись в 90х,по телевізії показували концерт Братів здається запис з Брюсселя,переконав весь інтернет,нема.чи є якісь посилання.
З Брюсселя у нас була касета, яку наш товариш-дипломат десь там записав, йому з пульта записали. І, до речі, ми видавали пластинку «Live a Bruxelles». Аудіо є, пошукайте в інтернеті, а відео, здається, не знімалось.

Понравился ответ? Поделись:

Валя:
0
Як вам конкурс евробачення? Ніколи не думали про участь?
Ігор: Нам регулярно пропонували виступати, але я не бачу нас там, чесно. І вважаю, що на «Євробачення» повинні їхати більш молодші. І це не роковий конкурс, це, скоріше, конкурс фріків, але Джамала була інша, Джамала була супер, а все інше – це фрікі, це жінки з бородою, це Данілко з зіркою і це є правильний формат «Євробачення», це нормально. Для цього є молоді і більш мотивовані, мені б там було нецікаво виступати, якщо чесно.

Понравился ответ? Поделись:

Лола:
0
Вы когда-то думали о том, чтобы было, если бы в вашей жизни не было сцены?
Ігор: Скажу чесно, для мене навіть не так сцена важлива, як рок-н-ролл взагалі, який є всередині і поряд зі мною. Випертись на велику сцену – це для мене не було завданням, але бути з музикою, я важко собі уявляю, як би я був без неї. Хоча, я впевнений, що грошей було б більше, але це не головне. Павло: Що таке сцена? Це майданчик, з якого ти розповідаєш свою історію. Якщо у тебе немає сили і немає історії, ти можеш розповідати все, що завгодно, але чи будуть тебе слухати люди? І коли виходить, що тобі є, що розповісти і є люди, які хочуть цю історію слухати, – це щастя.

Понравился ответ? Поделись:

Володимир:
0
Брати обіцяли акустичний альбом. 3 роки тому в Карібеан грали багато речей в акустиці. Дуже класно. Чи ведеться робота у цьому напрямку ?
Ми ще трошки почекаємо, але обов’язково зробимо. Це складний проект, нас буде 12-13 чоловік на сцені, це затратна робота і в енергетичному, і в фінансовому відношенні. Акустичний альбом має бути камернішим, тихішим, а у нас навпаки – виходить, що акустичний альбом ми граємо голосніше в два рази, ніж електричний.

Понравился ответ? Поделись:

Коля:
0
А вы выступаете на фестивалях?
Ми регулярно виступаємо на фестивалях. Ось влітку були в Польщі, нам дуже сподобалось. Ми постійно виступаємо на фестивалях, їх неможливо перелічити.

Понравился ответ? Поделись:

Тоня:
0
Вопросов нет. Вы очень крутые. Жду ваш концерт
Приходьте, Антоніно!

Понравился ответ? Поделись:

Фанат:
0
Де і коли відбудеться презентація нового альбому?
3 грудня буде велике свято в київському клубі «Caribbean Club» – буде презентація довгоочікуваного альбому «Сміх і Гріх». Сміялися і грішили, а що вийшло – побачите вже 3 грудня.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
0
як ви ставитесь до того шо вас називають українськими ролін стоунс?
Може через те, що ми вже так багато часу на естраді, через це і порівнюють. Думаю, що це з авансом та перебільшенням, все ж таки Rolling Stones – це є Rolling Stones. Але ми не є поганими :)

Понравился ответ? Поделись:

Ігор (не Мельничук))):
0
Чи знімаєтесь ви у фільмах? Нещодавно подивився фільм "Шляхетні волоцюги", а можна десь ще вас побачити?)
Ігор: Можу про себе сказати, моя перша роль була в «Повернення Мухтара 6,7», я там грав труп. Я був гітаристом мене отруїли (до речі, це Павло зробив), бо у мене була якась супердорога гітара. І це все знімали в якийсь, вибачте, зариганій квартирі, в якій ніби живе алкоголік (це я і я там лежав отруєний). А мій тато дуже любить фільми про собак і він якраз в якийсь з днів вмикає телевізор, а там я лежу, це був мій зірковий час – мій тато взявся за голову, одразу подзвонив мені і сказав, що вони з мамою мене дуже просять більше в таких фільмах не зніматися. Ось такий у мене був бенефіс. Павло: А «Шляхетні волоцюги» – це класний фільм, дуже цікаво зніматись в такому фільмі. Мені дуже сподобалась атмосфера, на знімальному майданчику режисер створив таку атмосферу, що всім було просто в кайф працювати, навіть на цвинтарі. Мені цей фільм дуже подобається він світлий – і про Львів, і про людей, і не треба там шукати якусь історію або історичні факти.

Понравился ответ? Поделись:

Анонімно:
0
Які плани на найближчий рік?
Та дайте цей рік закінчити :) Ось буде у нас концерт, буде ще міні-тур по Україні, а далі – далі жити треба, це одне з головних завдань. Але треба жити з позитивним настроєм, треба мати ту силу, щоб все бачити через позитив.

Понравился ответ? Поделись:

Ирина:
0
Якщо порівняти “старих Гадюкіних” і “нових Гадюкіних” - що змінилось?
Ігор: По-перше, величезна зміна сталася, коли не стало нашого Сергія Кузьмінського – це така втрата, яку неможливо замінити. А, по-друге, ми трошки вже подорослішали і в наш вік співати «Я поклеїв малолєтку», це вже віддає серйозним криміналом, чого я не хотів би. Іноді я співаю цю пісню на біс і відчуваю себе таким старим педофілом :) (звичайно, це я так жартую). Звичайно, трохи змінилась наша тематика, нам потрібно по-хорошому пам’ятати про свій вік і, напевно, через це відбулись якісь зміни в піснях. Можливо стало менше суржика – мене особисто цей суржик вже не смішить так, як це було в 89 році, для мене це вже трошки такий дурний тон. Але, звичайно, сама мова повинна бути живою в текстах, а не якось правильно-літературною.

Понравился ответ? Поделись:

Василько:
0
Що вплинуло на ваше рішення повернутись у 2013?
Ігор: Це добре запитання. Для мене особисто 2013 рік був якимось, як болото, я відчував, що щось в країні не те і чомусь я для себе думав, що воно так і буде. Ми ще з пацанами здзвонилися і сказали, що давайте, принаймні, скажемо, що нам не подобається те, що робиться. Я був впевнений, що країна так і буде в стагнації і, чесно кажучи, для мене Майдан був несподіванкою. Виявилось, що не один я чимось незадоволений, а більша частина країни незадоволена тим, що робиться. Можна сказати, що запис альбому ми почали робити в день, коли почався Майдан. Павло: Мене настільки вразила атмосфера та емоції концерту-триб’юту, присвяченого Кузі, де просто всі перші люди української сцени виконували пісні «Гадюкіних» - подяка їм. А ще більша подяка тим людям, які мовчали, плескали, які були присутні в тому емоційному просторі. Ігор: Я особисто не збирався повертатись. Якби все в країні йшло добре на той час, то я не відчував, що треба повертатися. Так що, можна сказати, це дякуючи Януковичу.

Понравился ответ? Поделись:

Катя:
0
Чи були у вас думки записати колаборацію з кимось з українських (і не тільки українських) артистів?
Павло: Ми взагалі дуже відкриті і із задоволенням заспівали б з цікавими виконавцями. Справа в тому, що дійсно ми дуже багато часу витратили на цей альбом, плюс у нас ще і всякі поточні справи, якими ми займаємось кожного дня. Просто поки що, по-чесному, подумати про таку колоборацію. Ігор: Нам буде приблизно 33 роки десь в 2022 і ми будемо робити таке своє святкове 33- річчя і у нас є думки, зробити колоборацію з молодими, може, навіть з тими, яких на даний час ще нема на світі і на той час вони будуть молодими :) Звичайно, такі думки є і це завжди цікаво.

Понравился ответ? Поделись:

Даня:
0
Зацікавився вашою творчістю тоді, коли вийшов альбом Made in Ukraine, це щось неймовірне!!! Чи будете ви далі писати музику в такому стилі?
Десь в такому стилі і є наш новий альбом «Сміх і Гріх», можливо, він буде трошки легший по наповненню і буде більше пісень про любов. А стилістика така сама, ми ж не можемо робити якусь суперультрамодну електрону музику, хоча вона подобається, але це вже будуть не «Гадюкіни». Ми маємо свою історію і сильно змінювати стилістику не можна. Велика дяка Дані, який задав це питання, тому що «Made in Ukraine» - це дуже важливий для нас альбом, бо це перший альбом без Кузі і це така наша сміливість продовжувати той шлях на який ми встали вже давно, тридцять років тому. І сама назва досить символічна, бо альбом був написаний Ігорем десь в 13 році, а ви пам’ятаєте, що за часи були для України, кінець 13-початок 14 років. На мій погляд, це взагалі народилася нація і вона ствердилася, а «Гадюкіни» як журналісти, як люди, які живуть в цей час, просто слідкують за тим, що відбувається. Всі пісні були написані до Революції і запис в студії відбувався, коли Революція пішла на Майдан – нам було тяжко, тому що там гинули люди, а у нас якась весела пісня і інколи ми відкладали записи та репетиції. Але, з іншого боку, на той час, коли Майдан стояв, у нас було вже п’ять пісень в демо, ще незведених, ми їх давали, щоб люди слухали їх на Майдані вночі, грілися під нашу музику і те, що їм було тепліше від нашої музики – це головне досягнення. Нас ще запрошували виступити на Майдані, але, на жаль, за тиждень до Революції Ігор зламав руку і у нього був гіпс, тому грати на басу було ніяк. Тому пісні звучали, але ми не могли вийти зіграти.

Понравился ответ? Поделись:

Ігор:
0
давно востаннє спілкувалися з сестричкою вікою? як там склалося іі життя в штатах?
Ігор: Вона мені дзвонила десь місяці два тому, але у неї був такий голос, що я подумав, що мені Том Вейтс дзвонить, але я відразу чомусь зрозумів, що це Віка. Вона приїжджала до України, якийсь час жила під Києвом, але, чесно кажучи, просто не вийшло під’їхати, а потім вона вже поїхала до Америки. Може вона ще і буде робити музику, не знаю. Якщо захоче, може з нами щось зробити – ми завжди відкриті.

Понравился ответ? Поделись:

Володько:
0
Цікавий факт: у 89-му році сама Пугачова запросила вас на зйомки різдвяного огонька в Москву, але з ефіру ваш виступ вирізали) Отож перше питання: ви особисто спілкувалися з примадонною? друге - чому ваш виступ вирізали? ви там що, «наркомани на городі» співали в Кремлі?
Ігор: Як вирізали? Я бачив по телевізору, нічого не вирізали. Як казала жаба в мультику: «Я власними вухами чула». Павло: І після того вже почався неймовірний резонанс, власне тому, що це було в ефірі. Ігор: Тоді Радянський Союз вже валився потрошку і вже ослабла ця хватка тотального контролю. А на п’ять років раніше через це і Пугачова мала б проблеми. Кожна група, яка чогось досягла, опинилась в потрібному місці в потрібний час, є таке поняття фарту. Ти можеш співати та грати як Бог, але, якщо не буде фарту... ну, тут така річ.

Понравился ответ? Поделись:

Ганна:
0
Слідкуєте за розвикком сучасної української музики? Є колективи, які вам аодобаються?
Ігор: Є, Stoned Jesus, Hardkiss, прекрасні пацани Курган & Agregat , є багато хороших. Якщо брати слов’ян, то самими музичними я вважаю українців, дивіться, скільки продукує наша сама бідна країна, виходить, чим бідніші, тим краще співають, тим більше хочеться жити та співати. Павло: Гарно, що зараз ввели квоти, тому що слухач має змогу побачити і почути досить багато хорошого нового матеріалу і, слава Богу, бо раніше такого не було.

Понравился ответ? Поделись:

Влад:
0
ви стоїте у витоків української рок-музиуи, розкажіть, якою була українська музика в 80-90-х? що потрібно було для того, щоб стати відомим музикантом? як на ваші провокаційні тексти реагували і влада, і слухачі?
З одного боку, тоді взагалі могли заборонити виступати, тоді треба було мати дозвіл відділу культури. З другого боку, були такі «свідомі» українці, які казали, що ми паплюжимо мову, а самі, до речі, так і говорили. Скажемо так, з двох боків нас лупили, але нічого, це навпаки додало сил. А що порадити людям, які щось хочуть робити? Напевно, потрібно, щоб вас лупили з обох боків, тоді щось вийде :)

Понравился ответ? Поделись:

Оля:
0
а заспівайте «файне місто тернопіль»!
Ні-ні, ми безкоштовно не співаємо :)

Понравился ответ? Поделись:

Василь Д.:
0
Слава І. Х., скажіть будь-ласочка, ви ж направдєнні брати, правда?
Ми – брати по вірі.

Понравился ответ? Поделись:

Питання до Ігоря Мельничука:
0
Які ваші улюблені гурти?
Ігор: Ой, це я буду до ранку перераховувати. Якщо брати канонічні, то це – Led Zeppelin та Rolling Stones.

Понравился ответ? Поделись:

Аліна:
0
ЧИ можна прибдбати вініли платівок Братів Гадюкіних і де саме?
У нас вже вийшов вініл «Made in Ukraine», на жаль, він не подвійний, кількох пісень там не буде. І зараз виходить подвійний альбом «Вродило», який був ще з Сергієм в 2006 році. От зараз ті, хто випустили, кажуть: «Приїжджайте та купляйте», тобто нам потрібно купити десять дисків по двадцять доларів. Так що у нас бізнес сильний – ми самі випускаємо, записуємо, а потім купляємо собі ці диски :)

Понравился ответ? Поделись:

Ігор:
0
Скільки часу пішло на запис альбому? Пам'ятаю що він планувався вже давненько. І наскільки це для вас складно - все узгодити, записати, звести і щоб весь колектив залишився задоволений?
Ми звернулись до свого товариша Віталія Телезіна, це прекрасна «Студія 211» і у нас вийшла така колоборація – половину пісень зводив Віталій і половину пісень ми робили у себе на студії. Процес трохи затягнувся, бо ми не поспішали, у нас було завдання – десь в 19 році випустити альбом, тому ми не поспішали, а могли його випустити десь ще рік тому, весь матеріал вже був написаний. Але є незадоволені, тому точно буде наступний альбом :) Покажіть людину, яка на сто відсотків задоволена своїм існуванням та творчістю – таких нема. Правильна творча людина повинна ставити перед собою недосяжні цілі, тому вона завжди буде кудись йти, їй буде цікаво.

Понравился ответ? Поделись:

Майже Коля:
0
Про що альбом "Сміх і Гріх" для кожного з вас?
Він буде трішки легший за «Made in Ukraine», там більше про любов, таку дурнувату любов, як у завжди у «Гадюкіних».

Понравился ответ? Поделись:

Настя:
0
Як в 90-ті в ефір пропустили пісню "Наркомани на городі"?
Невідомо як. Мабуть справа в тому, що музична критика винайшла, що це стьоб і сміятися над таким серйозним явищем, як наркотики, напевно, було уместно. До речі, ми з завжди брали якісь хвороби суспільства і боролись з ними. Але більше цікаво, як пропустили ще за часів Радянського Союзу, коли у Пугачової на «Різдвяних зустрічах» Сергій співав: «В нашим ріднім СеРеСеРу, раз, два, три — холера», оце круто. Я думаю, що Пугачова та інші з нею не розуміли тексту до кінця. До речі, після того, як ми у неї виступили і комуняки почали менше на нас тиснути і «свідомі» українці сказали, що наші хлопці були в Москві, це файно.

Понравился ответ? Поделись:

Аліна:
0
Привіт!)) Давно не бачились у Львові! Коли найближчий концерт?
Скоро побачимось! 8 грудня ми вже з ранку приїдемо до Львова, так що підходьте :)

Понравился ответ? Поделись:

Комментарии

символов 999